reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Klauduska jeśli nie chodzisz regularnie albo nie byłaś jeszcze to ja bym na pierwszy raz nie próbowała w ciąży. Tak jak Monia pisze ja jestem z tych co pierwszy raz by się zle skończył. Nie znoszę gorąca, nawet w wannie z ciepła woda nie wytrzymam za długo bo robi mi się słabo.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
i ja bym nie szla... ale ja to nie lubie sauny tzn jestem w stanie oddychac max 2 min... za to wiem napewno ze tam gdzie chodzilam na basen nie mozna bylo wchodzic do jacuzzi w ciazy...

Ja licze jedynie na pomoc męża, nikogo innego nie potrzebuję [emoji4]

Czy któraś z Was ma jakieś potwierdzone informacje odnosnie sauny w ciąży? Na internecie raz czytam, że wskazana a raz, że nie. I juz sama nie wiem [emoji19]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nam mówili na szkole rodzenia ,że sauna w ciąży odpada. A jeśli chodzi o basen to najlepiej woda ozonowana.

Wszelkie Aqua parki to niestety środowisko mnóstwa bakterii. Mi ginekolog nawet na zwykły basen radził zakładać globulkę i do tego tampon.
Aqua parki odradzał.
Co do sauny - przed ciążą chodziłam, ale nie jakoś regularnie dlatego nie ryzykuje w ciąży.
Woda ozonowania najlepsza. Po chlorowanej trzeba dokładnie umyć się włącznie z włosami.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mmm sauna parowa :) chociaż na minutkę - chyba bym się skusiła :) ale ja lubię takie rzeczy od czasu do czasu, teściowie mają klasyczną fińską koło domu zbudowaną, ale do takiej to bym nie weszła teraz, a o podczerwieni chyba musiałabym więcej poczytać, ale to nie powinno zaszkodzić

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja liczę oczywiście na pomoc męża. Tak sobie poustawiał w pracy, że będzie ponad miesiac w domu. I jakos nie chciałabym aby pomagał mi ktoś jeszcze.. przynajmniej na początku. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś mi się wtrącał w to jak kąpie czy przewijam dziecko.. Sama do wszystkiego dojdę.

Ja jak miałam wyjeżdżać na wakacje w góry to właśnie zastanawiałam się co z sauną. Poczytałam trochę, że może podnosić temperaturę jak ktoś wcześniej nie korzystał więc odpuściłam. A w efekcie i tak nie wyjechaliśmy :)

Tak z ciekawosci przegladalam styczniowki i marcowki i sie zastanawiam co sie stanie z naszym forum??? Bo widze ze juz nie ma grudniowek czyli nas tez zamkna ??

reklama
Do góry