reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

A jak się ma ból owulacyjny do monitoringu u ciebie? Kiedy był ból, a kiedy owulacja?
Idealnie w owulację. W poprzednim cyklu delikatnie kłuło, a w tym bolało mozno i to kilka godzin. W tym cyklu miałam też sono hsg, mówiłam o tym mocnym bólu mojej ginekolog, to powiedziała, że może tak bolało bo się zrobiła torbiel ale na usg wszystko w porządku. W poprzednim cyklu też miałam monitoring i ból idealnie w dzień owulacji

reklama
Zazdroszczę bo ja nigdy nie czuje kiedy mam owulację 😢 A po śluzie nie mogę wnioskować bo w poprzednim cyklu był 4 razy rozciągliwy jak białko 🤣

Zazdroszczę bo ja nigdy nie czuje kiedy mam owulację 😢 A po śluzie nie mogę wnioskować bo w poprzednim cyklu był 4 razy rozciągliwy jak białko 🤣
Ojej to faktycznie ciężko coś wywnioskować. Ja też mam szczyt śluzu płodnego w owulację, następnego dnia śluz się zmienia. Ale co z tego skoro i tak nie ma efektu

Ojej to faktycznie ciężko coś wywnioskować. Ja też mam szczyt śluzu płodnego w owulację, następnego dnia śluz się zmienia. Ale co z tego skoro i tak nie ma efektu
A najlepsze u mnie jest to, że w tym cyklu miałam śluz jednakowy, mogę powiedzieć, że wg mnie niepłodny 🤐 zero jakiegoś białka, a raczej bialy krem 🤷‍♀️ a tu proszę...

U mnie 16 DC (według aplikacji i „objawów” owulacja na dniach albo i teraz) i pojawiła się różowe coś przy sikaniu. W tamtym cyklu było podobnie. I nie wiem co to może być, w grudniu miałam robiona cytologię i przegląd i było wszystko ok🫣

Myślę że przy KP nie ma co się tym sugerować. Bo ja takie bóle czy właśnie śluz naprawdę wyglądający jak mega płodny mam co jakiś czas. Może nie co miesiąc ale tak co 2-3 miesiące na bank. No a owulacji na pewno nie ma skoro ani okresu ani plamień 🙄

Idealnie w owulację. W poprzednim cyklu delikatnie kłuło, a w tym bolało mozno i to kilka godzin. W tym cyklu miałam też sono hsg, mówiłam o tym mocnym bólu mojej ginekolog, to powiedziała, że może tak bolało bo się zrobiła torbiel ale na usg wszystko w porządku. W poprzednim cyklu też miałam monitoring i ból idealnie w dzień owulacji
Czyli z tego co czytam to może być i w trakcie, i przed, i po 🙈
jestem tak bardzo ciekawa jak jest u mnie.
Porobię w tym cyklu testy owulacyjne i może mi to pozwoli jeszcze bardziej zrozumieć mój organizm.

Jestem 7 dni po zastrzyku 5 dni po owulacji a taki kisiel mam że szok jakbym nie wiedziała że jestem po owulacji to bym pomyślała że teraz .w tym cyklu nie badam proga ostatnie cykle był ok więc poczekam cierpliwie do dnia okresdlub 12 dni po zastrzyku

reklama
oo właśnie moje testy dotarły, tylko muszę je odebrać 💪 zamówiłam na aliexpress w dobrej cenie
także dziś 8dc więc będę dzień w dzień testować i zobaczymy co z tego wyjdzie 🤭
Ooo pokażesz screen które to bo też się zastanawiałam nad jakimiś z chińczyka czy Amazon

Do góry