reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

💘 Lutowe kreski 💘

Hej, poproszę o zapisanie na 13 lutego.

W tamtym roku jedna ciąża biochemiczna i poronienie w 9 tyg. Strasznie to wszystko przeżyłam. Psychiczne konsekwencje mam do dzisiaj.

Zostaliśmy przebadani, wszystko ok, jesteśmy zdrowi.

Na pokładzie niedoczynność tarczycy (endokrynolog powiedział, że jak tylko wyjdzie test ciążowy to trzeba zwiększyć dawkę euthyroxu o 30%)

Ogólnie polecam wam elektroniczne testy owulacyjne Clearblue z Allegro, zawsze mi się zgadzało.

A jak ktoraś będzie miała wątpliwości co do testu to polecam pobrać jakąś aplikacje, która robi negatyw ze zdjęcia - wychwyci to nawet cień cienia. Ja korzystałam z filtru z tik toka :D
Szkoda że te testy są takie drogie

reklama
Dziewczyny ile czekałyście na wynik na trombofilię?
I czy lekarz ginekolog będzie umiał odczytać te wyniki ?
Pytam się bo pierwszy raz je robiłam

Cześć dziewczyny!
Już miałam pisać, co tu tak cicho dzisiaj, a okazało się, że w ogóle nie dostaję powiadomień o nowych wpisach 🤨 Tylko wtedy jak ktoś mnie cytuje albo wspomina.

@Blaaankaaa jak tam, testowałaś? 🙃

@paola121214 ja czekałam ok. 1,5 miesiąca, ale to tylko dlatego, że robiłam to w pakiecie z innymi genetycznymi w Katowicach. Ogarnięty ginekolog, zwłaszcza zajmujący się niepłodnością, będzie umiał je odczytać 😊 A jak on nie, to już z pewnością mnóstwo „starych” i aktualnych kreskowiczek 😂

Ja właśnie jadę na ostatni monitoring w tym cyklu, żeby się upewnić, że pęcherzyk pękł. Wczoraj przed 11 jeszcze był (ok. 38h po Ovi), więc mam nadzieję, że dzisiaj będzie już widoczne ciałko żółte 🤞🏻
Przez to, że te wszystkie leki (letrozole, Ovi) brałam pierwszy raz, więc nie wiadomo było jak zareaguję, to się lekko stresuję czy nie należę do tych nielicznych, na które nawet zastrzyk nie działa 🤪 Następnym razem będę już na pewno spokojniejsza 😅

Cześć dziewczyny!
Już miałam pisać, co tu tak cicho dzisiaj, a okazało się, że w ogóle nie dostaję powiadomień o nowych wpisach 🤨 Tylko wtedy jak ktoś mnie cytuje albo wspomina.

@Blaaankaaa jak tam, testowałaś? 🙃

@paola121214 ja czekałam ok. 1,5 miesiąca, ale to tylko dlatego, że robiłam to w pakiecie z innymi genetycznymi w Katowicach. Ogarnięty ginekolog, zwłaszcza zajmujący się niepłodnością, będzie umiał je odczytać 😊 A jak on nie, to już z pewnością mnóstwo „starych” i aktualnych kreskowiczek 😂
Ja mam od 6 do 8 dni i jestem ciekawa czy będzie umiał je odczytać
Mam nadzieję że wyniki będą ok a jak nie to życie kreci się dalej .
Rozmawiałam z lekarzem w przychodni mówił że to badanie może zapobiec w przyszłości innym chorobą

Ja właśnie jadę na ostatni monitoring w tym cyklu, żeby się upewnić, że pęcherzyk pękł. Wczoraj przed 11 jeszcze był (ok. 38h po Ovi), więc mam nadzieję, że dzisiaj będzie już widoczne ciałko żółte 🤞🏻
Przez to, że te wszystkie leki (letrozole, Ovi) brałam pierwszy raz, więc nie wiadomo było jak zareaguję, to się lekko stresuję czy nie należę do tych nielicznych, na które nawet zastrzyk nie działa 🤪 Następnym razem będę już na pewno spokojniejsza 😅
Nie doczytałam pękł sam ?Czy na uzg był pecherzyk jeszcze ?

reklama
Do góry