reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Dziewczyny, a jak wasze poprzednie ciąże? U mnie na pokładzie dwie córki i w poprzednich ciążach straszne mdłości i wymioty, teraz nic.... ciekawe czy mieć nadzieję na chłopca?😄

reklama
Dziewczyny, a jak wasze poprzednie ciąże? U mnie na pokładzie dwie córki i w poprzednich ciążach straszne mdłości i wymioty, teraz nic.... ciekawe czy mieć nadzieję na chłopca?😄

Mam te same rozterki 😂
W poprzedniej ciąży z synkiem nie miałam mdłości, a teraz jest masakra. Więc może będzie dziewczynka 🤣
Ale wątpię, że to ma przełożenie na rzeczywistość. Pewne po prostu każda ciąża inna 🤭

Mam te same rozterki 😂
W poprzedniej ciąży z synkiem nie miałam mdłości, a teraz jest masakra. Więc może będzie dziewczynka 🤣
Ale wątpię, że to ma przełożenie na rzeczywistość. Pewne po prostu każda ciąża inna 🤭
Ja też mam dwie córki i była tragedia, wymioty i mdłości non stop do 20tyg. Teraz jest ok, wiadomo czasem mnie mdli i dwa razy bylo 🤮 ale w porównaniu z poprzednimi to niebo a ziemia. Tez licze że coś jest na rzeczy i że na chłopaka 😅

to u mnie odwrotnie, w pierwszej miałam lekkie poranne mdłości i jest córka, teraz mdłości cały dzień więc nie wiem, czy to na chłopaka 🙈 w obu chęć głównie na kwaśne 😅

Dziewczyny, a jak u Was obecnie wyglądają objawy ciążowe? Ja już mam wrażenie, że nawet piersi zaczynają mnie mniej boleć, a czasem nie bolą wcale 🙈 jedyne co to zostały mi jeszcze drzemki w ciągu dnia i niestety nawrót rwy kulszowej, więc dumam, czy to koniec objawów bo pierwszy trymestr powoli będzie dobiegał końca, czy sobie szukam jakiegoś problemu..

Dziewczyny, a jak u Was obecnie wyglądają objawy ciążowe? Ja już mam wrażenie, że nawet piersi zaczynają mnie mniej boleć, a czasem nie bolą wcale 🙈 jedyne co to zostały mi jeszcze drzemki w ciągu dnia i niestety nawrót rwy kulszowej, więc dumam, czy to koniec objawów bo pierwszy trymestr powoli będzie dobiegał końca, czy sobie szukam jakiegoś problemu..

U mnie koło 9 tc przeszły mdłości,zdarza się że czasem dzień jest gorszy i mnie męczy ale nie tak jak na początku, piersi , ciągła chęć drzemek no i wizyty w toalecie w nocy najgorzej. Ale ogólnie samopoczucie dobre jak na 11 tc .

Kuźwa laski, powiem wam, że moja dieta to jest mega różnorodna i wartościowa, cheese z maca i chetosy serowe to jedyne rzeczy jakie mi wchodzą przy tych mdłościach 🙈 pocieszcie, że nie jecie tylko jarmużu i szpinaku 🫣😁
U mnie najpierw królowały twarożki i śledzie, a teraz mam odruch wymiotny ile razy mój zapas śledzi patrzy na mnie z lodówki 🤦‍♀️
Za to kanapki z serkiem topionym szynkowym to jest to, no i fastfoody ofcourse😀

Dzień dobry ♥️ chciałam Was zapytać o badania prenatalne - jakie robicie? To moja pierwsza ciąża, od kiedy w niej jestem mam wrażenie że w ogóle nie ogarniam świata i gorzej przyswajam wszystkie informacje, mózg jak orzeszek 🙈 Mam skierowanie na test PAPPA, ale czytałam że on określa tylko prawdopodobieństwo wystąpienia wad i że często nijak ma się to do rzeczywistości, że może przynieść tylko ogromny stres, w sensie że test pokazuje ryzyko jakichś wad, a w ogóle może ich nie być. Trochę się boję go robić przez to czego się naczytałam. Mam też skierowanie na Veracity z Medicover, ale czytałam, że chyba Nifty jest lepsze. Jak jest u Was? Chętnie poczytam jakie jest Wasze zdanie, doświadczenie, bo czuję się skołowana tym wszystkim.
Robię te na NFZ, tj. chyba pappa i USG prenatalne. Przy czym mam świadomość, że pappa to statystyka.

W ciąży z córką mdliło mnie i wymiotowałam pół ciąży i teraz jak na razie podobnie. Wcale bym się nie obraziła za kolejną córkę - ciuchy by mi się zamortyzowały🤣

Ja dziś mam 10+1 i mdłości od 3 dni nie mam chyba że jestem głodna ,ale jak zjem jest ok. Mam ogromne tkliwe piersi, czas na nowe staniki bo już mi sie wylewają 😅 i chyba tyle, spioch mnie łapie popołudniem ale jak zrobie drzemke gorzej sie czuje niż przed, wiec śpie tylko jak nie dam rady wytrwać i po prostu przysypiam. Brzuch mi wywaliło,juz czuje że jest to nie moja oponka a brzuch ciążowy 😅

reklama
Do góry