reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

reklama
Hej, ja też po przyśpieszonej wizycie, bo bolał mnie brzuch, także wolałam sprawdzić. Kropek malutki ale ma już serce także to najważniejsze ❤️ następna wizyta za 2 tygodnie więc może już coś więcej zobaczę na USG. Termin porodu wg OM pokrywa się z tym z USG -26/27.11. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty :)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry! U mnie dzisiaj też 9+0 🥳 udało nam się ukryć ciążę, chociaż mój brzuch mógł wskazywać, że zjadłam kilka nadprogramowych dań 😅 nie było lekko, bo święta były wyjazdowe, a przy nocowaniu u rodziny ciężko odmawia się alkoholu 😅 natomiast cały powrót wieczorem do domu (jako kierowca) miałam mdłości i musiałam stawać 3 razy 🤢🙈 to bardzo zabawne, bo przez wizytę u rodziny byłam w całkiem spoko formie 🙈
a jak u Was? Uniknęłyście podejrzeń?😅
U mnie brzucha nie widać jeszcze, mdłości też nie mam, więc ciężko, żeby ktoś coś podejrzewal. Zwłaszcza, że ja raczej z tych nie pijących więc nawet jak alkoholu odmowie to nikogo to nie dziwi.😅

Ja już po wizycie , bobas urósł ma prawie 2cm, ale słabo było widać bo usg mi robił przez brzuch . Serduszko bije❤️ Jednak cukier wyszedł naczczo ciut wyżej i już cukrzyca🥲 Mam mierzyc cukier 2xdziennie. Prenatalne za 4tyg
Loo, a czemu przez brzuch? U nas co najmniej do 12tyg robia przezpochwowe, bo lepiej widac

Dziewczyny jak chodzicie teraz na te usg to spytajcie się lekarza o wymiar pęcherzyka żółtkowego, jestem ciekawa jakie wymiary mają

Dzień dobry! U mnie dzisiaj też 9+0 🥳 udało nam się ukryć ciążę, chociaż mój brzuch mógł wskazywać, że zjadłam kilka nadprogramowych dań 😅 nie było lekko, bo święta były wyjazdowe, a przy nocowaniu u rodziny ciężko odmawia się alkoholu 😅 natomiast cały powrót wieczorem do domu (jako kierowca) miałam mdłości i musiałam stawać 3 razy 🤢🙈 to bardzo zabawne, bo przez wizytę u rodziny byłam w całkiem spoko formie 🙈

U mnie brzuszek jakiś jest ale nie wiem czy to jedzonko świąteczne czy już ciążowy 😂🤭 w miarę dobrze się czuje samopoczucie też okej pomimo mega zmęczenia jest super, z niecierpliwością czekam na wizytę ale dopiero za dwa tygodnie 🫥

Powodzenia na wizytach 😍
Ja dopiero 16.04 ale w piątek idę na badania czyli już coś się dzieje.
Dziś stuknął 9 tc 🥹
U mnie też dzisiaj 9+0 i też mam następną wizytę 16.04🙂

U mnie nikt nic nie zauważył, chociaż całą niedzielę byliśmy na sabacie rodzinnym u mojej babci🙂
Następna impreza rodzinna na początku maja i wtedy planujemy powiedzieć, bo już będę po prenatalnych.

Dziewczyny, robimy wątek prywatny? Coś myślicie? Dodajemy już zdjęcia z USG, a chyba nie chcemy by każdy je oglądał?:)
Chyba był taki pomysł, że czekamy aż wszystkie ciążę będą mniej więcej potwierdzone i wtedy działamy🙂

reklama
Do góry