reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

No u mnie test z krwi też jest oddzielnie. Lekarz nie pobiera krwi przecież 😁
Przychodzę do niego z wynikiem i w połączeniu z usg on sobie to analizuje i oblicza. Ostatnio byłam zadowolona, że zdecydowałam się na pappe, mimo, że kosztowała dodatkowo chyba 400zl, ale wiadomo, każdy inaczej - jednej kobiecie wystarczy usg I trymestru, a inne robią Nifty, żeby mieć pewność. :)
Nie wiem kto pobiera, ale dzwoniłam do dwóch prywatnych gabinetów i mówili że na miejscu jest robione:D USG no to wiadomo, a po 5 dniach dostaję pełne wyniki na email, ze skorygowanym ryzykiem wyliczonym już z PAPPA.

reklama
U mnie dziś 10+3 i od wczoraj mdlosci wrociły 🤢 już myślalam że mam spokuj, a gdzie tam. Do tego od wczoraj rana boli mnie glowa i mam zatkany nos, chyba alergia .
Wszystko bylo by pieknie gdyby nie mdłości, brak apetytu i wstęt nawet do wody 😑

Na dworzu zimno, nic mi sie nie chce ... najgorzej że klientki sie dobijają żeby je zapisać na wizyte a ja musze każdej tłumaczyć że z przyczyn zdrowotnych nie przyjmuje,ale nie każda rozumie i dla niektórych niestety, a może jak będę lepiej sie czuła to chociaż im zrobie w drodze wyjątku 😅 żebym tylko sie lepiej czuła,ale nie powiem że rzygać mi sie chce 24/7. Tyle czasu pracowalam na bazę stałych klientek i teraz wszystko szlag trafi ,troche mi szkoda ...

Ja od wczoraj wieczora mam okresowo takie pobolewania w podbrzuszu, sama już nie wiem co to, czy dzidzia się rozpycha w macicy, częściej lewa strona ciągnie niż środek… mąż twierdzi, że panikuje😂🙈 mam na obu jajnikach torbiele, więc od początku mam leżeć i się nie męczyć, ale od wczoraj kurde, coś częściej daje o sobie znać aż rozmyślam nad nospą.
U mnie dziś 10+3 i od wczoraj mdlosci wrociły 🤢 już myślalam że mam spokuj, a gdzie tam. Do tego od wczoraj rana boli mnie glowa i mam zatkany nos, chyba alergia .
Wszystko bylo by pieknie gdyby nie mdłości, brak apetytu i wstęt nawet do wody 😑

Na dworzu zimno, nic mi sie nie chce ... najgorzej że klientki sie dobijają żeby je zapisać na wizyte a ja musze każdej tłumaczyć że z przyczyn zdrowotnych nie przyjmuje,ale nie każda rozumie i dla niektórych niestety, a może jak będę lepiej sie czuła to chociaż im zrobie w drodze wyjątku 😅 żebym tylko sie lepiej czuła,ale nie powiem że rzygać mi sie chce 24/7. Tyle czasu pracowalam na bazę stałych klientek i teraz wszystko szlag trafi ,troche mi szkoda ...
Mnie na mdłości uratowała Xonvea choć droga to warta każdych pieniędzy, jestem dzięki niej w stanie pić 2,5l wody i zjeść jakieś 2 małe posiłki 🥰 nie polecę Ci żadnych imbirowych rzeczy ani kwaśnych, bo na mnie nie działało nic 🤣

Cześć. Przyszło mi pożegnać się z Wami. Wczoraj krwawienie się rozkręciło, ból jak na okres i popołudniu niestety stało się najgorsze 😢. Dziś udało mi się dostać do mojego gina i dzidziusia już nie było 🥺😢. Smutno, bo do tej pory miałam 4 zdrowe ciąże, bez komplikacji. A teraz to, i jak rozmawiałam z lekarzem to tłumaczył, że poronienia się zdarzają. I to niczyja wina , a na tym etapie nic nie dało sie zrobić i natura sama zadecydowała(że było samoistne bez zabiegu i farmakologii).

A Wam życzę samych zdrowych i spokojnych ciąż :). Płci jakie chcecie rośnijcie zdrowo. Trzymam za Was kciuki.

Cześć. Przyszło mi pożegnać się z Wami. Wczoraj krwawienie się rozkręciło, ból jak na okres i popołudniu niestety stało się najgorsze 😢. Dziś udało mi się dostać do mojego gina i dzidziusia już nie było 🥺😢. Smutno, bo do tej pory miałam 4 zdrowe ciąże, bez komplikacji. A teraz to, i jak rozmawiałam z lekarzem to tłumaczył, że poronienia się zdarzają. I to niczyja wina , a na tym etapie nic nie dało sie zrobić i natura sama zadecydowała(że było samoistne bez zabiegu i farmakologii).

A Wam życzę samych zdrowych i spokojnych ciąż :). Płci jakie chcecie rośnijcie zdrowo. Trzymam za Was kciuki.
Kochana strasznie mi przykro. Trzymaj się ❤️

Przykro mi. Trzymaj się

Ja dzisiaj byłam zrobic badania krwi, jutro mają być do odbioru. A w poniedziałek wizyta 😊

Ściskam mocno 😢

reklama
Do góry