reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🌸 Listopadowe mamy 2024🤰🌸

Dziewczynyyy, mam problem. Młodsza córka ma chyba rumień zakaźny. Co robić? Czy którejś dziecko to miało i wie jakie dokładnie ma to objawy? Mam stan przedzawałowy...

reklama
Ja dziś też jestem po USG prenatalnym. Za tydzień mają być wyniki z krwi i jak będzie coś niepokojącego to będą dzwonić a jak nie to dopiero widzimy się w czerwcu na kolejnym USG prenatalnym bo to wyszlo bardzo dobrze. Od piątku dzidziuś urósł 1,1cm 😲 lekarz nie określał płci ale porównując ze zdjęciami w internecie bardziej podobny wyrostek do dziewczynki mi się wydaje. Na pokładzie syn i córka więc w sumie nie mam jakiś większych pragnień byle było zdrowe 😀
Oooo a ja już jestem umówiona na spotkanie z genetykiem. Tu są takie procedury. Ja też już umówiona na początek czerwca na połówkowe. I dla mnie te wszystkie badania były tak odległe a teraz... szok...

Oooo a ja już jestem umówiona na spotkanie z genetykiem. Tu są takie procedury. Ja też już umówiona na początek czerwca na połówkowe. I dla mnie te wszystkie badania były tak odległe a teraz... szok...

Nie tutaj są inne procedury. W poprzedniej ciąży musiałam najpierw iść na pobranie krwi a dopiero potem lekarz zaraz po USG wrzucał w program wylicznia i odrazu miałam omówione wyniki. A teraz jak nie zadzwonią za tydzień to mam znaczy, że wszystko w porządku😀

Też napewno bym się martwiła, ale chyba są ma to jakieś rady i sposoby.
No oby , ehhh ja to mam pecha. W ciazy z mlodsza panowała ospa i stresa mialam bo nie przechodzilam ponoc, teraz ten rumien . Mam nadzieje ze tez dobrze sie wszystko skonczy . U lekarza jeszcze nie bylysmy , ale objawy swiadcza ze to to od wczoraj ma czerwone poliki a dzis wysypke na ciele

Dzwonił do mnie po 22 moj lekarz i mam zrobic przeciwciala igg i igm i nie calowac dziecka no i najgrozniejsze jest miedzy 15 a 20 tyg zakażenie. Moze przechodziam i wtedy bede mogla byc spokojna, a jesli nie to niestety nic juz nie poradze trzeba bedzie robic czesciej usg i liczyc ze bedzie wszystko ok

reklama
Ja odchodzę z wątku listopadowych mam, ponieważ wczoraj poroniłam. Wczoraj byłby 8t4dc ale ciąża zatrzymała się na 6 tygodniu po ostatniej wizycie gdzie słyszeliśmy pierwszy raz serduszko. Zaczęło bolec mnie na dniach podbrzusze z przerwami a przedwczoraj od rana ciągiem i dostałam drgawek. Pojechałam tydzień wcześniej niż planowana wizyta do swojej ginekolog prowadzącej i brak akcji serca dziecka. Posłuchałam swojej intuicji i gdybym tego nie zrobiła to nie wiem czy za tydzień nie zmagałabym się z sepsą. Mój apel jest taki abyście mamusie słuchały swojej intuicji i lepiej sprawdzić dwa razy niż czekać do wizyty jak was coś niepokoi. Życzę zdrówka i niech maluszki rosną oraz szczęśliwych rozwiązań. Tulę mocno
Bardzo mi przykro. Trzymaj się ❤️

Do góry