reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Ok a to gdzieś będzie napisane? Bo ja 2 razy uzywałam takie w szpitalu i nikt o nic nie pytał.
Zobacz załącznik 906486
U Ciebie nic o tym nie ma, więc nie wiem. Ważne, że w szpitalu przyjmują :) Ja mam tak:
20181011_132418.jpg

A na dole jeszcze "wynik badania grupy krwi niepotwierdzony - wydany na podstawie wykonania jednego oznaczenia"

Załączniki

• 20181011_132418.jpg
    20181011_132418.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 5 686
reklama
Nie będę sie kłócić z kobieta która blog pisze
emoji5.png
niemniej uważam, że ile kobiet, tyle dzieci... i pewnie są tu mamy co używały laktatora wcześniej niż po 3 miesiącu i nie zaburzyło to ani laktacji, ani kp...
I chwała ci za to, że przez 3miesiace nie zamierzasz z nikim zostawić dziecka
emoji16.png
nawet z tatą... ja mając już jedno na stanie sobie tego nie wyobrażam
emoji28.png

I to prawda, są apteki 24h czynne na dobę (u mnie akurat z tym gorzej
emoji23.png
), ale w aptece ceny tez są piękne
emoji85.png
w necie za 300zl- przykładowo, w aptece za 360. Ale ok
emoji106.png
No ja i tak chyba jednak kupię ten laktator wcześniej, skoro i tak na pewno w lutym będzie potrzebny.
A dziecka nawet nie będę miała z kim na początku zostawić :p Mąż w pracy od 8 do 18, a rodzice i teciowie mieszkają kilkaset kilometrów od nas. Teraz i tak nie wychodze z domu juz od 2 miesięcy więc w sumie później na jakieś zakupy czy gdzieś to mogę z dzieckiem :D

Haha ja nie powiedziałam że wszystko wam się na pewno zepsuje zaraz po gwarancji tylko dla tego Samsung ;) raczej chodziło mi o fakt że jak już coś padnie to z naprawą jest ciężko na przykładzie jak pójdzie łożysko w pralce to w innych można wymienić łożysko za grosze a Samsung ma to tak zabezpieczone że trzeba wymieniać cały bęben. A za design i markę płaci się więcej.
Po za tym ja wyznaje zasadę że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego a Samsung ma wszystko. To tak jakby mi ktoś powiedział że zna się na wszystkim to bym go wysmiala :p

@majacyr cieszę się udało Ci się zobaczyć z Matim. Odpoczywaj i śpij ile tylko potrzebujesz. Regeneruj siły. Cały czas myślami jestem z wami.

A sama próbuję się zmobilizować żeby się wreszcie wybrać z moim skierowaniem do szpitala żeby umówić ten termin cc

Kochana, powiem Ci jako osoba która pracuje w tej branży już spory okres czasu... to co piszesz o Samsungu słyszałam o każdym producencie [emoji16] no może za wyjątkiem jednego, ale to już naprawdę marka premium. I jest jedna odpowiedź jak dobrze się trafi to posłuży lata, jak nie to nawet w trakcie gwarancji się posypie.

U Ciebie nic o tym nie ma, więc nie wiem. Ważne, że w szpitalu przyjmują :) Ja mam tak:
Zobacz załącznik 906488
A na dole jeszcze "wynik badania grupy krwi niepotwierdzony - wydany na podstawie wykonania jednego oznaczenia"

Może kwestia szpitala, zapytam o to podczas wizyty kwalifikującej do cc. Mój lekarz mówił, że najważniejsze, żeby było w oryginale podczas przyjęcia. Najwyżej zrobię jeszcze raz przed datą stawienia się do szpitala.

@ONAONAONA co tu dużo mówić czuje się do dupy:) nie chce tu narzekać, ale chodzenie już mało przyjemne, leżenie tez, siedzenie maskara. W nocy ciurkiem dluzej niż godzinę nie pospie. Sapie jak wieloryb :) ale
Mimo wszystko cieszę się ze jestem mobilna, brzuch 106 cm wiec jak na bliźniaki spoko, 14 kg na wadze to i tak nieźle, siedzę w domu a małe rosną. Biorąc pod uwagę jak mogłoby być to i tak powinnam być zadowolona. Oby doturlac się te pare tygodni i w końcu przestać się czuć jak kaleka :)

tak jak piszesz, masz dwoje brzdacow ,jak dla mnie to tez super sobie radzisz i wszystko idzie tak jak powinno czyli jak w ciazy pojedynczej:)

ja musze byc docisnieta do sciany by zaczac narzekac i tak juz sie czuje hahahaha

Może kwestia szpitala, zapytam o to podczas wizyty kwalifikującej do cc. Mój lekarz mówił, że najważniejsze, żeby było w oryginale podczas przyjęcia. Najwyżej zrobię jeszcze raz przed datą stawienia się do szpitala.
Żeby byl potwierdzony to chyba trzeba zrobić 2x tego samego dnia do dwóch osobnych próbowek.

Jak ja zaczęłam siać panike przed pierwsza CC to dostalam uspokajacza ;)
Uff. Dzięki za pociechę, bo wiem, że nie uda mi się uniknąć tej paniki ;)

Moze wynik autoryzował? To jest to?
Każdy wynik musi być autoryzowany, czyli podpisany przez diagnostę laboratoryjnego. Nie tylko grupa krwi :)
Aż sprawdziłam z ciekawości w rozporządzeniu ministra zdrowia o leczeniu krwią (czyli u pewnego źródła;)) jak powinien wyglądać wynik grupy:
Capture+_2018-10-11-13-39-24.png

Czyli nie wiem czemu Synevo wydało bez tej informacji...

Załączniki

• Capture+_2018-10-11-13-39-24.png
    Capture+_2018-10-11-13-39-24.png
    39,8 KB · Wyświetleń: 1 784
reklama
Dziewczyny, przecież wcale nie narzekacie... mówicie jak jest. Co mamy tutaj pisać, że jest cudnie i wspaniałe i same plusy tej ciazy? Pewnie, ciąża to cud i myśle, że każda jest z nas szczęśliwa, ze w niej jest, niemniej na końcówce bywa mniej lub bardziej uciążliwa... A kto zrozumie kobietę w ciąży lepiej niż inna kobieta w ciazy? [emoji106][emoji5]

Do góry