reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Zgadzam sie z Toba w 100%. Mialam lodowke z tej firmy. Jak tylko skonczyla sie gwarancja to zaczely sie z nia problemy. Dzwonilam do kilku serwisow, zeden nigdy nie dojechal. W koncu w okolicy znalazlam Pana, ktory zajmuje sie naprawami. Agregat nie dziala, wentylator zepsuty i jeszcze elektronika padla. Koszt naprawy to ponad 900 zl. Wolalam kupic nowa lodowke

Też się zgodzę ;) Teściowie kupili zmywarkę samsunga jak im się stara popsuła i w ciągu 2 lat serwisowali 2 razy...

@Ewela2805 stres w pełni zrozumiały ale do tej chwili prowadziło Cię tych dobrych pare miesięcy :) zaraz będziecie razem.

@ONAONAONA tak tak moja dzielna pancerna szyjka :) jak na 35 tydzień ciąży bliźniaczej to daje radę. Jeśli kluski nabierały jak dotychczas to ma co dźwigać bo każda pewnie koło 2200 już...

to juz wiecej dzwigasz odemnie ,, WoW
a jak sie czujesz???

@Ewela2805 Poziom adrenaliny pewnie sięga zenitu:) Bedzie ktoś przy Tobie?
Ja bojąc się porodu myślałam o najgłupszej dziewczynie jaka znam, która ma dziecko i tak pomyślałam, ze skoro ona dała rade, to ja tym bardziej- może ta myśl tez Ci pomoze :)
Właśnie chyba jeszcze wyżej, bo tak jestem podekscytowana i zestresowana że chce mi się krzyczeć i wszystko na raz haha... Będzie moja szwagierka przy porodzie [emoji4] Staram się ogarnąć myśli bo zaraz mi głowa wybuchnie że tak powiem...

Tak powinien być w oryginale, ale taką kopie też przyjmą. Ja miałam tylko wydruk podczas przyjmowania do szpitala przed lyzeczkowanie i położna mi powiedziała, że dobrze, ze mam choć taki, bo na wynik się czeka dłużej. A tak w razie W będą podawać krew wg tego wyniku.
Potwierdzony to znaczy, że grupa jest oznaczana dwukrotnie z różnych próbek. Ja mam oryginał niepotwierdzony, bo jak byłam w szpitalu gdzie będę rodzić to mi oznaczali u siebie i mam na wypisie tą samą co na wyniku z diagnostyki. Mój lekarz sam nie wiedział czy mam jeszcze robić tą grupę czy nie :oo2: w razie czego zrobiłam w Diagnostyce... Jak tamta lekarka taka mądra to niech to piszą na skierowaniu do lab, że ma być potwierdzony, skąd kobieta ma to wiedzieć...

Boże! Dopiero to do mnie dochodzi i się boję. Rodze dzisiaj ! O 14h30 przyjedzie mój ginekolog wywołać poród! ............
Powodzenia, żeby było szybko i bezboleśnie i bezstresowo :) pewnie siedzisz jak na szpilkach ;)

@majacyr hurra, że Mati robi postępy :))) i Ty chyba też już lepiej się czujesz :)

Ja dzisiaj byłam na badaniach i u położnej środowiskowej zapytać czy jakieś papiery muszę wypisać przed porodem. Powiedziała, że mam nisko brzuch, aż mnie to zmartwiło :(

reklama
O Boże!!!![emoji23][emoji85][emoji23][emoji23][emoji23]
No teraz jak w banku urodzę w 41 tygodniu [emoji85]
Bo w pierwszej wszyscy - oprócz przyjaciółki - przewidywali mi poród po terminie, a w tej lekarz i siostra i koleżanka i teraz ty, ze szybciej [emoji87] [emoji86]
No nic, ponoszę ten słodki ciężar jeszcze [emoji23]
A miałam chociaż fajny poród??[emoji848][emoji16]
To słuchaj hit! Wczoraj mnie kumpela pyta w jakim dniu dokładnie poczułam pierwsze ruchy, to mówię że 13 maja, a ona na to że urodzę 13 października, bo rodzi się równo po 5 miesiącach od ruchów (jeśli ciąża zdrowa, niepowikłana itd) [emoji23][emoji23] no to pisze jej, że słaby prorok, bo z Igorem poczułam 15 grudnia a urodziłam 17 maja, to stwierdzila, ze.... Uwaga! Musiałam się pomylić i pierwsze ruchy musiały być 17 grudnia [emoji23][emoji23][emoji23] a potem mi jeszcze pitolila o roku przestępnym, że luty więcej dni i coś tam, szkoda tylko że w 2015 nie było przestępnego [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry