reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Listopadowe mamusie 2025 ❤️

Dziewczyny czy któraś z Was korzystała już z przywileju pierwszeństwa? Zawsze mam z tym problem, jakbym wykorzystywała sytuację :/ ale dziś mam te badania krwi, muszę wcześniej jechać starszą do przedszkola odwieźć, na badania jadę z młodszą bo mąż musi koniecznie być o czasie w pracy i nie może z nią zostać. Ja jak dłużej rano nie zjem śniadania to źle to znoszę i zastanawiam się czy nie wepchnąć się przed wszystkimi...
Znalazłam takie laboratorium obok siebie gdzie w ogóle nie ma kolejek 🙏
I niestety też mam problem z takim "wpychaniem się". Zawsze wtedy myślę że może przede mną też są jeszcze ze 3 w ciąży, 2-ch honorowych dawców krwi, 3-ch inwalidów więc siedzę cicho 🤦‍♀️ Kiedyś chodziłam do vitalabo i tam babeczki wywoływały z kolejki jak widziały że w ciąży..

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was korzystała już z przywileju pierwszeństwa? Zawsze mam z tym problem, jakbym wykorzystywała sytuację :/ ale dziś mam te badania krwi, muszę wcześniej jechać starszą do przedszkola odwieźć, na badania jadę z młodszą bo mąż musi koniecznie być o czasie w pracy i nie może z nią zostać. Ja jak dłużej rano nie zjem śniadania to źle to znoszę i zastanawiam się czy nie wepchnąć się przed wszystkimi...
Robię krew tak często, że babeczka która pobiera krew wpuszcza mnie jeszcze przed otwarciem labu żebym nie siedziała w poczekalni z banda charczących, smarkających ludzi 😛😛😛 nie mam wyrzutów sumienia 😛

Jak przyszłam to do rejestracji była kolejka, ale szybko poszła, a jak miałam wejść do gabinetu to Pani w rejestracji powiedział że w ciąży wchodzę bez kolejki, tyle że tuż przede mną wszedł Pan i za nim już była moja kolej to szybko poszło :)
Boję się glukozy na czczo, w poprzednich ciążach miałam na styk w normie, nie wiem jak będzie teraz :/

Jak przyszłam to do rejestracji była kolejka, ale szybko poszła, a jak miałam wejść do gabinetu to Pani w rejestracji powiedział że w ciąży wchodzę bez kolejki, tyle że tuż przede mną wszedł Pan i za nim już była moja kolej to szybko poszło :)
Boję się glukozy na czczo, w poprzednich ciążach miałam na styk w normie, nie wiem jak będzie teraz :/
Ja jeszcze nie korzystałam z tego przywileju, u nas w przychodni stałam w kolejce, źle się wtedy czułam ale jakoś mi było głupio 🤣 a jak chodzę do sla to raczej tam nie ma kolejek, ale jest tabliczka kobiety w widocznej ciąży zapraszamy bez kolejki to nie wiem czy by mnie wpuścili😂

Ja jeszcze nie korzystałam z tego przywileju, u nas w przychodni stałam w kolejce, źle się wtedy czułam ale jakoś mi było głupio 🤣 a jak chodzę do sla to raczej tam nie ma kolejek, ale jest tabliczka kobiety w widocznej ciąży zapraszamy bez kolejki to nie wiem czy by mnie wpuścili😂
W moim labie nie musi być ciąża widoczna, wystarczy, że masz kartę ciąży

W moim labie nie musi być ciąża widoczna, wystarczy, że masz kartę ciąży
Ja robię w tym labie który jest w przychodni gdzie chodzę do gina, więc jak babka zobaczyła że skierowanie od niego to od razu powiedziała że wchodzę bez kolejki. No i wiszą tabliczki i kartki że przyszłe mamy i honorowi dawcy krwi wchodzą bez kolejki :) nie mam jeszcze karty ciąży

W tej ciąży jeszcze nie, ale normalnie korzystałam. Czasem ludzie bez problemów ustępowali, a czasem takie komentarze leciały, że szok. Najczęściej od starszych kobiet...

W tej ciąży jeszcze nie, ale normalnie korzystałam. Czasem ludzie bez problemów ustępowali, a czasem takie komentarze leciały, że szok. Najczęściej od starszych kobiet...
Mam wrażenie, że poziom empatii w społeczeństwie cały czas spada, przynajmniej w kierunku do matek i dzieci. Jak wcześniej jakoś nie zwracałam na to większej uwagi, to teraz przeraża mnie skala tego. Komentarze o bachorach, gówniakach, kaszojadach, i to najczęściej od innych kobiet. Serio, uważam, że dzieci stają się najbardziej znienawidzoną grupą społeczną, przynajmniej w Internecie.

Ja mam trochę lepszy humor, bo facet, jednak przyjedzie na weekend ❤️ Szkoda tylko, że nie zdąży ze mną pojechać na czwartkową wizytę.

reklama
Mam wyniki. Glukoza o którą się martwiłam wyszła 85, nie jakoś super, ale chyba nie jest źle :)
No i możecie zerknąć na toxo?
Dobrze rozumiem że nie przechodziłam i teraz też nie mam?
Zawsze mnie to zastanawiało, od zawsze u mnie w domu było dużo zwierząt, kotów to mieliśmy zwykle około 4-6 jednocześnie. Koty wychodzące, zapewne za dzieciaka grzebałam się nie raz w piaskownicy z kocią kupą... A toxo wychodzi ujemne...
Reszta wyników chyba całkiem nieźle tylko TSH 0.56 to chyba nie najlepiej?

Załączniki

• Screenshot_2025-04-15-14-32-16-741_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-04-15-14-32-16-741_com.android.chrome.jpg
    132,3 KB · Wyświetleń: 29
  • Screenshot_2025-04-15-14-32-12-174_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-04-15-14-32-12-174_com.android.chrome.jpg
    147,2 KB · Wyświetleń: 28
Do góry