Ja też kilka razy miałam takie kłucie i w 1 ciąży też. Lekarz mi mowił, że to właśnie rozciąganie, ma prawo troche pokłuć, pociągnąć itd.
a z glukozą, to dobre wyniki i masz spokoj do 24 tygodnia. Masz racje z tą glukozą na czczo, duże znaczenie ma co się jadło poprzedniego dnia. Dobrze, ze lekarze każą powtarzać badanie, a nie od razu stawiają diagnozę.
Choć z 2 strony dieta cukrzycowa jest zdrowa, trochę męcząca, ale dzieki niej w 1 ciąży przytyłam 10kg, a od diagnozy w 24 tygodniu tylko 2-3
Je bez diety przytyłam 12kg I jakoś tak dziwne, bo większość kg przytyłam łącznie do końca II trymestru, a w III trymestrze bardzo mało. Właśnie chyba tak 2kg czy 3. A ponoć w III trymestrze tyje się najwięcej Pamiętam jak się martwiłam, ze tak tyję, a co to będzie później, jak się bardziej tyje... I jakoś stanęło...tzn.zwolniło. Diety nie zmieniałam ani nic Ja ogólnie bardzo zdrowo się odżywiałam, w sensie posiłków, tyle, że codziennie musiałam coś słodkiego zjeść, np.czekoladę albo batonik. Nie ciasto. W sumie to i tak dziwne, ze nie przytyłam więcej z tym słodkim... Ale za to żadnych drożdżówek, pączków, czy coś podobnego, miałam parcie na surówki i kanapki z ciemnego pieczywa z sałatą, jajkiem i ogórkiem czy rzodkiewką. I dużo owoców i warzyw. p[o prostu mi smakowało pamiętam jak jeszcze niedawno w pracy mówiłam, że jak zacznę znowu się tak super odżywiać to mogą coś podejrzewać hehe Bo normalnie to jem różneeee rzeczy. W tej ciąży jedyne co to trochę odrzuciło mnie od mięsa, bardzo mało jem, a w 1.ciąży jadłam więcej. I długo nie jadłam teraz nic słodkiego, dopiero od kilku dni jestem w stanie zjeść parę cukierków czy dwa tofieffe. Ale to i tak mniej niż w 1.ciąży