5,3 95Ooo to chyva wcześnie masz robione obciążenie glukozą?
Jaki był pierwszy wynik glukozy na czczo?
reklama
MangoWawa
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny!
Mnie wczoraj wieczorem zaczęło lekko piec w miejscach intymnych, dziś również czuję dyskomfort.
Wizytę mam w środę i mam ogromną nadzieję że wytrzymam.
Mam maść clotrimazolum i pimafucort. Z tą drugą trzeba ostrożnie w ciąży. Kupię może jeszcze tantum rosa do podmywania i może jakoś przetrwam.
Dziewczyny a jak u Was z wypróżnianiem? Ja raz w tygodniu i niezbyt lekko mi to idzie. W sumie bardzo mało jem, ale....
Mi pomagal w ciązy pomagał lactovagical.
U mnie codziennie, ale staram się jeść sporo błonnika. Musli na sniadanie i pomaga polecam bułki bez mąki z lidla, na mnie działają od razu
martaaa222
Początkująca w BB
Czuje się nadzwyczaj rewelacyjnie, nie mam zbyt wiele dolegliwosci, trochę cycuchy mnie bolą. Oby tak dalej. Mam 34 lata.Witaj, ja też mam kolejną wizytę w środę.
Jak się czujesz? Ile masz lat?
martaaa222
Początkująca w BB
Ja też będę teraz się obciążać glukoz, ze względu na cukrzycę w poprzedniej ciąży , wolałabym jej teraz uniknąć.aha, nie wiedziałam o tym.
w poprzednich ciążach miałam robione w połowie ciąży obciążenie glukozą, teraz robiłam badania to sama glukoza była (poza innymi zleconymi)
W takim razie dziewczęta trzymam kciuki, żeby nie było cukrzycy!!!
martaaa222
Początkująca w BB
Co do cukrzycy to ja też będę miała robione obciążenie po następnej wizycie i gina,ze względu na cukrzycę w poprzedniej ciąży wolałabym jej teraz uniknąć. I już nie mogę się doczekać środy mam nadzieję że zobaczę wielkie bijące srrducho .
MangoWawa
ja też miałam w 1 ciąży cukrzycę. Gin kazał zrobić test mino dobrej glukozy na czczo miesiąc temu. W tym badaniu glukoza na czczo 95 reszta ok, od poniedziałku mam diete i wg diabetoliga cukrzycę..
Ale ja nie do konca wierze w te normy, w 1 ciąży godzinę po posilku była do 120 i jak trochę przekroczyłam lekarka straszyła insuliną, analizowała posilki itd. A teraz norma się zmieniła - jest do 140 wtedy niepotrzebnie mnie stresowała i dostałabym insulinę. Skoro nawet 140 jest ok
Ale ja nie do konca wierze w te normy, w 1 ciąży godzinę po posilku była do 120 i jak trochę przekroczyłam lekarka straszyła insuliną, analizowała posilki itd. A teraz norma się zmieniła - jest do 140 wtedy niepotrzebnie mnie stresowała i dostałabym insulinę. Skoro nawet 140 jest ok
Mama Zuzi i Antosia
ja troszkę się boję wyniku glukozy, przed ciążą robiłam badania około pół roku temu, glukoze miałam dość wysoką ale w normie-92...w środę się okaże...oby była poniżej 95, bo z tego co czytałam to do 95 jest norma u kobiet w ciąży.
Dziś mnie naszło na rogaliki drożdżowe z dżemem, upiekłam i chyba ochota mi przeszła...zobaczymy czy przejdzie przez gardło
Dziś mnie naszło na rogaliki drożdżowe z dżemem, upiekłam i chyba ochota mi przeszła...zobaczymy czy przejdzie przez gardło
MangoWawa
bedzie dobrze. Moja diabetolog mówiła, ze do 92 na czczo jest okja troszkę się boję wyniku glukozy, przed ciążą robiłam badania około pół roku temu, glukoze miałam dość wysoką ale w normie-92...w środę się okaże...oby była poniżej 95, bo z tego co czytałam to do 95 jest norma u kobiet w ciąży.
Link do: Cukrzyca ciążowa - podstawowe informacje na temat cukrzycy w ciąży tu fajnie jest opisane i sa te normy
natala95
Dziwne moja diabetolog przy dwóch ciazach mowila mi ze norma na czczo jest do 98 [emoji33]bedzie dobrze. Moja diabetolog mówiła, ze do 92 na czczo jest ok
Link do: Cukrzyca ciążowa - podstawowe informacje na temat cukrzycy w ciąży tu fajnie jest opisane i sa te normy
reklama
MangoWawa
Dziwne moja diabetolog przy dwóch ciazach mowila mi ze norma na czczo jest do 98 [emoji33]
tak dziwne. Normy zmieniają sie co jakiś czas, może lekarz nie wiedział o zmianie.. Sama nie wiem. 99 to chyba norma na czczo dla nie ciazy (tak przynajmniej mam w opisie badania krwi)