W poprzedniej ciąży miałam 94 i mój ginekolog kazał powtórzyć jeszcze raz glukozę na czczo i wyszła 76. Później już nigdy nie miałam powyżej 94.Teraz mi wyszło 87, więc spoko. Dla kobiet w ciązy norma jest chyba do 95. Przy obciążeniu po dwóch godzinach miałam 104, więc też spoko. U mnie nikt w rodzinie nie ma, nie miałam w 1.ciazy, więc chyba bedzie dobrze. Ważne też, żeby nie objadać się chyba niedługo przed badaniem, bo wynik może być zafałszowany...
No widzisz... Ja oczywiście sprawdziłam na necie i wszyły 3wersje: rozciąga się wszystko w środku, skracająca szyjka albo infekcja. najbardziej podoba mi się wersja nr 1
W drugą nie wierzę, ewentualnie jakaś bezobjawowa infekcja. Ostatnio miałam jakieś bakterie w moczu, to może to. Na razie spokojnie to przyjmuję
Ja wczoraj jak przyszłam z pracy to sobie maraton urządziłam. Najpierw szybko pierogi ulepiłam, wszystko na stojąco, później jeszcze pranie nastawiałam i ściągałam, później zakupy na cały tydzień, zanim rozpakowałam i pomyłam warzywa i owoce, to zrobiła się godzina kąpieli mojego dziecka.. A ja ledwo stałam na nogach
Myślałam, że padnę razem z nim, no ale jeszcze prasowanie miałam... I dzisiaj to klucie. Może się trochę przeforsowałam....
Dzisiaj zwolnię tempo, do siostry na ploty pojadę
Młody z kuzynka się pobawi