reklama
D
Deleted member 178885
Gość
Miłego dnia
Ostatnio edytowane przez moderatora:
majacyr
Fanka BB :)
Jassmin ja po ostatniej ciąży, która się zakończyła w 7 tygodniu ciąży miałam powiedziane od gina, że jak zobaczę 2 kreski od razu mam się do niego pisać.Gratulacje!! [emoji173]️
Ja mam pytanie... czemu tak często chodzicie na wizyty?
Nie mam na myśli krwi do badania. Tylko wizyty lekarskie z usg.
I tak 1 wizytę i usg miałam 14 marca w 5 tygodniu ciąży.
Ogromnie się bałam usg, ale było ok tzn usg zgadzało się z wynikiem bety 5mm pęcherzyk.
Dostałam luteine i oszczędzający tryb życia.
Niestety moja praca, choć ją uwielbiam jest męcząca i 19ego bolał mnie brzuch, a także miałam plamienie.
Zadzwoniłam do gina, kazał leżeć i przyjechać jak najszybciej czyli za 2 dni.
Dlatego kolejną wizytę miałam 21 marca w 6 tygodniu, pęcherzyk 10mm ciałko żółte i kropeczka. Dostałam duphaston dodatkowo i L4 do 4 kwietnia.
4 ego miałam kolejną wizytę w 8 tygodniu klusek 15mm i serduszko bije.
Gin kazał mi przyjść za 2 tygodnie posłuchać serduszka czyli 18ego kwietnia.
Potem mam się zapisać na prenatalne a do niego na kolejną wizytę 23maja, kiedy kończy mi się L4.
Tak to u mnie wygląda
Sorki, że się rozpisałam.
D
Deleted member 180437
Gość
Ja na samym początku nie chciałam sama sobie uwierzyć, bałam się ucieszyć, bo przecież dziewczyny potrafią się miesiacami i latami starać... Ale szybko mi przeszło ) a jeszcze niedawno z mężem mówiliśmy, że niektórzy bardzo chcą i nie mogą mieć i się starają bardzo a inni moment wpadka niespodziewana, np po dyskotece i potem panikaNo u nas było podobnie Bo ja w tym drugim miesiącu mówię i się śmieje kotek strzelasz slepakami A on na to ze może któryś bedise widział I tydzień później patrzę ciąża))
Bylo zabawnie
No ale cieszymy się i na usg razem idziemy w poniedziałek...(wkoncu) chce te serduszko zobaczyć i być spokojniejsza że ono tam jest poprostu
D
Deleted member 178885
Gość
Miłego dnia
majacyr
WitajCzesc dziewczyny mam termin na 16 listopada moge sie dolaczyc?
Jak się czujesz? Napisz coś o sobie
D
Deleted member 178885
Gość
Miłego dnia
Anuś89
Anus jak to ? Czemu tak dużo? A ja mam połowę dziennie ? Jeszcze 50tki.... Tak mi wypisal endolrynlog ...yyyy
Ja się już leczę 2 lata i po tej setce dopiero mi spadło do 2,1 wiec na razie kazał to utrzymać. U mnie każde nawet niewielkie zmniejszenie dawki powodowało nagły skok. I potem kazda następna dawka musiała być znów większa.
D
Deleted member 178885
Gość
[QUOTE="Anuś89, post: 16521583, do 2,1 wiec na razie kazał to
reklama
@Dita_333 ja żywię nadzieję, że w lipcu będę się dobrze czuć i jeszcze w góry pojedziemy z tym, że Tatry chyba musimy sobie odpuścić, może Pieniny albo Bieszczady.. A miał być skok na Rysy
Chyba, że jesteś mi coś w stanie więcej o Sudetach powiedzieć
Nie ma co To małe górki w porównaniu do innych, aczkolwiek bardzo urokliwe. Najczęściej chyba byłam w Górach Stołowych, ale ogólnie to po prostu nie mam płasko koło domu. Wyciąg 5km od domu A na nartach nie jeżdżę
Majacyr często ale przynajmniej wiesz co i jak 3 tygodnie czekać od poprzedniej wizyty to bardzo Długo
Trzy tygodnie odstępu miedzy wizytami to norma. Ja tak mam, nawet m-c. Jak nic się nie dzieje to wg mnie nie ma potrzeby częściej
majacyr
Wcale się nie rozpisałaś Zobacz jakie ja czasami poematy walę
A z tymi staraniami... Wy chociaż wiecie kiedy zrobiłyście dziecko ja Młodego do dzisiaj nie wiem kiedy Był przerywany i unikanie dni płodnych. Cykle regularne miałam co 28dni. Byłam pewna, że @ przyjdzie, ale się nie doczekałam Nie mam pojęcia... czy owulacja była spóźniona aż tydzień czy przyszła aż tydzień wcześniej????Już się nie dowiem Ale z 2. już nie było tak hop siup Pół roku starania 3lata temu i teraz pół roku i zaskoczyło... Już myślałam, ze nic z tego nie będzie