reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

U nas wszystkie ciaże zaplanowane, teraz nie wierzyłam, że się uda, bo ja nadal kp i miałam tylko 1 miesiaczkę po porodzie:) ale robiłam testy owulacyjne i się udało :)

ja w pierwszej ciąży chodziłam co 4 tygodnie, na poczatku było cieżko wytrzymać bez usg, a potem jak zaczełam czuć ruchy syna, przestałam czekać na usg, bo wiedziałam, ze wszystko ok, jak się wiercił:)

dzień dobry, miłego dnia Wam życzę i powodzenia na wizytach jeżeli ktoś dziś ma:)

reklama
Na ciążę czekałam 9 lat. Gdy miałam 25 lat dowiedziałam się o chorobie i dostałam skierowanie na laparoskpie. Gdy chodziłam po laboratoriach z listami badań do wykonania przed operacją to wszystkie pielęgniarki pytała co mi jest. Na moje odpowiedź że oba jajniki w torbielach to było pierwsze "O Boże" , potem pytałały czy mam już dzieci- "O Boże", a ile ma Pani lat -BOże Święty" A ja wybuchalam płaczem. Chciały być miłe a ja chciałem się obudzić z tego koszmaru. Zazdroscilam wtedy nawet koleżance która w liceum w klasie maturalnej wpadła. Ja żalowalam że studia i praca była wtedy ważniejsza. Wiem że to głupie myślenie ale przez lata tak do tego podchodziłem. Życie nie miało większego sensu.

Na ciążę czekałam 9 lat. Gdy miałam 25 lat dowiedziałam się o chorobie i dostałam skierowanie na laparoskpie. Gdy chodziłam po laboratoriach z listami badań do wykonania przed operacją to wszystkie pielęgniarki pytała co mi jest. Na moje odpowiedź że oba jajniki w torbielach to było pierwsze "O Boże" , potem pytałały czy mam już dzieci- "O Boże", a ile ma Pani lat -BOże Święty" A ja wybuchalam płaczem. Chciały być miłe a ja chciałem się obudzić z tego koszmaru. Zazdroscilam wtedy nawet koleżance która w liceum w klasie maturalnej wpadła. Ja żalowalam że studia i praca była wtedy ważniejsza. Wiem że to głupie myślenie ale przez lata tak do tego podchodziłem. Życie nie miało większego sensu.

U mnie jesli chodzi o zachowanie w ciążę 1 przy drugim cyklu 2 ciaza niestety poroniona też 2 cykl ż 3 2 tygodnie po poronieniu zaszlam w ciążę a teraz przez 6 lat stosunek przerywany i tak mi się wydaję że owulacja była bardzo wcześnie i wpadka po 13 latach małżeństwa i 18 lat razem

Dziewczyny mam pytanie dzisiaj odebralam wyniki z toksoplazmozy I nie wiem czy dobre. A do lekarza jeszcze kawal drogi . Zna sie ktoras ?

Dla mnie też to nie zrozumiałe skoro dwie poprzednie były zdrowe i całe ...
Ale moja koleżanka była w 9 tygodniu i pojechała w 12 i było ok potem pojechała w 15 i płód martwy od kilku Tyg
..i wielkie halo jak to ...A zrobili sekcję i okazało się że płód zdrowy poprostu serce stanęło ;/
[emoji22]

No lekarka mówiła właśnie, że nawet jeśli zrobię badanie pod koniec ciąży, a ono pokaże że nic nie mam to i tak to nie prawdziwe, bo to już będę mieć całą ciążę. W poprzedniej ciąży gin mi powiedział, że poród zadziała jak oczyszczenie i faktycznie tak było.
Też cała pierwsza ciążę zmagalam się z infekcja, w trzecim trymestrze wymaz wykazał gronkowca... No i lekarze mówili że jego to właściwie możemy zaleczyc ale nie wyleczyć. Dostałam antybiotyk. Teraz oczywiście również startuje z infekcja. Już miałam globulki, zobaczymy co dziś powie. Zmieniłam lekarza w tej ciąży, może on jakoś lepiej sobie poradzi.

reklama
Witaj :)
Jak się czujesz? Napisz coś o sobie
A wiec tak ;) czuje sie fatalnie z rana i potem jak lapie mnie glod, w sumie tak co 2 godziny jestem glodna czasami wymiotuje ale malo bardziej mam nudnosci mocne. Czasami pobolewania w podbrzuszu. Nam udalo sie w 10 cyklu staran, a oprocz tego to we wrzesniu mialam 1 poronienie w 7 tyg ciazy. Teraz jest wszystko dobrze, 9 tydzien :) malenstwo pieknie rosnie :) mam 28 lat :)

Do góry