reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

U nas wszystkie ciaże zaplanowane, teraz nie wierzyłam, że się uda, bo ja nadal kp i miałam tylko 1 miesiaczkę po porodzie:) ale robiłam testy owulacyjne i się udało :)

ja w pierwszej ciąży chodziłam co 4 tygodnie, na poczatku było cieżko wytrzymać bez usg, a potem jak zaczełam czuć ruchy syna, przestałam czekać na usg, bo wiedziałam, ze wszystko ok, jak się wiercił:)

dzień dobry, miłego dnia Wam życzę i powodzenia na wizytach jeżeli ktoś dziś ma:)

reklama
Na ciążę czekałam 9 lat. Gdy miałam 25 lat dowiedziałam się o chorobie i dostałam skierowanie na laparoskpie. Gdy chodziłam po laboratoriach z listami badań do wykonania przed operacją to wszystkie pielęgniarki pytała co mi jest. Na moje odpowiedź że oba jajniki w torbielach to było pierwsze "O Boże" , potem pytałały czy mam już dzieci- "O Boże", a ile ma Pani lat -BOże Święty" A ja wybuchalam płaczem. Chciały być miłe a ja chciałem się obudzić z tego koszmaru. Zazdroscilam wtedy nawet koleżance która w liceum w klasie maturalnej wpadła. Ja żalowalam że studia i praca była wtedy ważniejsza. Wiem że to głupie myślenie ale przez lata tak do tego podchodziłem. Życie nie miało większego sensu.

Na ciążę czekałam 9 lat. Gdy miałam 25 lat dowiedziałam się o chorobie i dostałam skierowanie na laparoskpie. Gdy chodziłam po laboratoriach z listami badań do wykonania przed operacją to wszystkie pielęgniarki pytała co mi jest. Na moje odpowiedź że oba jajniki w torbielach to było pierwsze "O Boże" , potem pytałały czy mam już dzieci- "O Boże", a ile ma Pani lat -BOże Święty" A ja wybuchalam płaczem. Chciały być miłe a ja chciałem się obudzić z tego koszmaru. Zazdroscilam wtedy nawet koleżance która w liceum w klasie maturalnej wpadła. Ja żalowalam że studia i praca była wtedy ważniejsza. Wiem że to głupie myślenie ale przez lata tak do tego podchodziłem. Życie nie miało większego sensu.

U mnie jesli chodzi o zachowanie w ciążę 1 przy drugim cyklu 2 ciaza niestety poroniona też 2 cykl ż 3 2 tygodnie po poronieniu zaszlam w ciążę a teraz przez 6 lat stosunek przerywany i tak mi się wydaję że owulacja była bardzo wcześnie i wpadka po 13 latach małżeństwa i 18 lat razem

Dziewczyny mam pytanie dzisiaj odebralam wyniki z toksoplazmozy I nie wiem czy dobre. A do lekarza jeszcze kawal drogi . Zna sie ktoras ?

Dla mnie też to nie zrozumiałe skoro dwie poprzednie były zdrowe i całe ...
Ale moja koleżanka była w 9 tygodniu i pojechała w 12 i było ok potem pojechała w 15 i płód martwy od kilku Tyg
..i wielkie halo jak to ...A zrobili sekcję i okazało się że płód zdrowy poprostu serce stanęło ;/
[emoji22]

No lekarka mówiła właśnie, że nawet jeśli zrobię badanie pod koniec ciąży, a ono pokaże że nic nie mam to i tak to nie prawdziwe, bo to już będę mieć całą ciążę. W poprzedniej ciąży gin mi powiedział, że poród zadziała jak oczyszczenie i faktycznie tak było.
Też cała pierwsza ciążę zmagalam się z infekcja, w trzecim trymestrze wymaz wykazał gronkowca... No i lekarze mówili że jego to właściwie możemy zaleczyc ale nie wyleczyć. Dostałam antybiotyk. Teraz oczywiście również startuje z infekcja. Już miałam globulki, zobaczymy co dziś powie. Zmieniłam lekarza w tej ciąży, może on jakoś lepiej sobie poradzi.

reklama
Witaj :)
Jak się czujesz? Napisz coś o sobie
A wiec tak ;) czuje sie fatalnie z rana i potem jak lapie mnie glod, w sumie tak co 2 godziny jestem glodna czasami wymiotuje ale malo bardziej mam nudnosci mocne. Czasami pobolewania w podbrzuszu. Nam udalo sie w 10 cyklu staran, a oprocz tego to we wrzesniu mialam 1 poronienie w 7 tyg ciazy. Teraz jest wszystko dobrze, 9 tydzien :) malenstwo pieknie rosnie :) mam 28 lat :)

Do góry