reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Moja mama nie umiala mnie przystawic bo miała wklęsłe brodawki a nikt wtedy nie był chętny do pomocy.. 'widocznie nie się nie da' dostała zapalenia piersi i skończyło się po tygodniu zastrzykiem z blokadą. Ja miałam ten sam problem co mama ale położna w końcu nas z W ustawiła i karmimy już 8my miesiąc. Ciotka z kolei opowiadała, że po 3 miesiącach kazali w nocy przepajać herbata bo dziecko w tym wieku powinno się oduczać jeść w nocy... Swoją drogą moja mama też mi tak zalecała :D
A my na spacerku :)

Ja sterylizuje butle jak wszystkie zuzyjemy czyli co 4dni razem ze smoczkami chociaż zastanawiam się nad sensem bo miseczki i łyżeczek nie strerylizuje :)

A jogurty to chodziło mi o te deserki w sloiczkach dla dzieci. Dostałam takie morele w jogurcie ale jeszcze boję się podać.

Ostatnia edycja:
reklama
Lilla pewnie, że możesz. Tylko pamiętaj, że te zwykłe jogurty różnią się od tych dziecięcych, które są po 6 miesiącu

Makota ja juz odpuscilam to wyparzanie. Od miesiąca myje w gorącej wodzie z plynem i dokladnie plucze. Raz na 3-4 dni zaleje wrzątkiem i tyle..... Skoro miseczki i lyzeczki po kaszach itp nie wyparzam to i z butla dalam spokój a bylo ciężko bo miałam schiza na tym punkcie i do 6 miesiąca wyparzalam po każdym karmieniu.

Mnie mama nie karmila wcale piersią bo po porodzie lezalam miesiąc w inkubatorze a ona byla w domu.... Moj mąż tez na mm od urodzenia

Ostatnia edycja:
Napisano że od 8 m-ca można normalne jogurty dawać. wiec może będę mogła trochę naturalnego dać i z owocami mieszać. może zrobię sama jogurt naturalny :) Linki na rozszerzeniu wkleiłam.

Ja juz dawno daje deser z jogurtem, tutaj jest od 5m-ca, ja dalam jakos po 6. Dzis np na deser byly brzoskwinie z bananem i jogurtem.
Ale fakt, lepiej kupic naturalny i dorzucic owoce.

Chleb dla Laury,zeby sobie possala chce upiec sama.
W ogole to odrzucila mi flipsy:-( ehhh, ciezko zrozumiec jest kobiete:-D
Jestem dzis padnieta, bylysmy na dluuugim spacerze i tak jak wczoraj nogi w tylek mi wchodza:-/

reklama
Do góry