reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

reklama
Hej, Tusia zainspirowała mnie do sprzatniecia dwoch pieter domu. Odkurzanie, mycie podłóg, umycie kuchenki i mikro, a zaraz pi karmieniu lecę kible ogarnąć. W tym czasie moj stary zmienil aku w samochodzie i samochód zepsuł :/

Kasia Sierpień gratuluje pierwszego zebola :)

Fajną masz swore na tej macie :)
Moje dziecko co widzi psa to łapie go za skórę a gdy jest bliżej to próbuje go zjeść.
Teściowa wróciła z zakupów i mi mówi ze widziala w lumpeksie śliczny kombinezon dla Zoli na zimę. Wow po prosty. Taki must have. Za jedyne 99€ bo to D&G i zdziwiona jak mówię że mam już dwa kombi i mi wystarczy :)

Kornela ja myje normalnym płynem i raz na tydzień wrzątkiem przelewam butelki, a smoczki plucze pod gorąca wodą.

Graza czytalam dwa razy twojego posta i dopiero skumalam o co chodzi z dynia :) Widziałaś się z laktacyjna? Co ci powiedziała?

Katka fajnie że się wyspałaś.

Zola ma takie płaskie przytulanki ze trzy i lubi z nimi spać. Wkladam jej smoka, tulanke w rączkę i już praktycznie śpi.

Załączniki

• 1417261029143.jpg
    1417261029143.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 32
  • 1417261101019.jpg
    1417261101019.jpg
    25,1 KB · Wyświetleń: 30
  • 1417261148623.jpg
    1417261148623.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 33
Lilla a ja czytam i dumam jakie ty butelki myjesz jak karmisz piersia a potem ditarli do mnie ze odciagasz jak wychodzisz. ...slabo dzis trybie

hej ho.
Ja tylko chwilę o sobie, bom dalej zagrypiona więc i sił brak, o myśleniu to już nawet nie wspomnę.
Całą noc wstawał mój mąż i podawał mi Małego do karmienia. A ten Łobuz jak na złość chciał dzisiaj pić co 1,5 godziny i jeszcze o 4 urządził sobie koncert śpiewacki w łóżeczku i tak sobie gadał, śmiał się i jęczał, aż w końcu wymiękliśmy i wzieliśmy Go do nas. Także nie zdziwię się jak w następnej kolejności Maleństwo będzie chore.

Zakupy....coś co uwielbiam, także powodzenia dziewczyny na łowach.

Fajne te Wasze dzieciaczki takie zaprzyjaźnione ze zwierzakami, rozczula mnie taki widok. Jednak ja jestem przeciwniczką trzymania zwierząt w domu więc moje dzieci mają zwierzaki podwórkowe tylko.
I tak z ciekawości od razu zapytam. Jak Wasze dziecko dorwie takiego sierściuszka to myjecie Mu od razu rączki? Bo tak się zastanawiam jak to jest z tą toksoplazmozą w tym przypadku?

Wojtek jak jest chwila, że Wafel nie liże mu rączek to też próbuje zjeść mu ucho...
Ostatnio wpadłam na pomysł zainteresowania Wojtka jego nóżkami ( bo póki co w ogóle się nimi nie interesuje a niby powinien): rozbieram mu rajtki i daję psu do wylizania. Póki co nadal nie interesuje się nóżkami tylko psem ale może coś to da.

Karmię i piersią i na noc dostaje mm z glutenem poza tym je już słoiczki 2x dziennie ( 1x zupka i 1x deserek ) i teraz o wiele trudniej jest mi zaobserwować jakąś nietolerancję... Plamki wyglądają na takie suche lekko zaczerwienione placki i zaczerwienione dookoła ust i skojarzyło mi się to z moim AZSem oby to to ślinienie...
Coś mi się wydaje, że obok Brzytwy powoli wychodzi Żyleta ( mój mąż ma talent do nadawania imion patrz Wafel ) może jak wyjdzie to ślinotok troszkę ustanie :)

Edit: Ja za każdym razem jak pies dorwie rączki Wojtka wycieram mu od razu ( dziecku ) je chusteczkami nawilżanymi, buzi pies ma zakaz lizania i póki co się słucha. Wyszłam z założenia, że nie ma co ograniczać przesadnie kontakt dziecka z psem skoro pewnie za kilka miesięcy znajdę ich razem leżących w psim legowisku bo nie upilnuję :)
A o toksoplazmozę się nie boje bo psy jej nie przenoszą ;)

Ostatnia edycja:
Kasiu ja myślę, że ślina może podrażniać skórę wokół ust. szczególnie, że teraz ząbkuje i wprowadziłaś już stałe posiłki. To od enzymów trawiennych.

Witam i ja :-)

Ziąb u nas straszny brrrrrr odczuwalne chyba z -1000 ;-) Rano z mężem pojechaliśmy na cmentarz posprzątać, przemarzłam do szpiku kości i do tej pory mi zimno :sorry: Na rozgrzewkę będę robić takie ciasto Krajanka owsiano-kokosowa/Coconut flapjacks… | brunetkawkuchni Lubię taaakie krajanki :-)

Czy nutella i masło orzechowe to to samo?

Kasiuchna tu masz serce: PERSONALIZOWANE SERDUSZKO – DIY :-) Ja bym się jeszcze z migdałów w miodzie ucieszyła ;-)

Kornela ja myję płynem i raz dziennie wszystkie butelki sterylizuję.

I znowu nie pamiętam komu co :zawstydzona/y::-(

Pamiętam za to piękne zdjęcie z psem - REWELACJA!!!! Szkoda, że nie udaje mi się męża przekonać do czworonoga w domu. Mamy psa i kota, ale one są tylko wolno - biegające po podwórku, ewentualnie śpią w kotłowni ech :-(

A jak to pielegnować? smaruję kilka razy dziennie mu buzie emolium kremem ale wlasciwe od razu splywa to ze slina

Ja myje butelki zwyklym plynem do mycia naczyn i gotuje przed uzyciem w sterylizatorze tzn mamy 5 butelek, każdą myję płynem po użyciu jak już wszystkie są zużyte to sterylizuję i bez kolejnych wyparzań biorę po jednej butelce codziennie ( bo karmię butlą raz na dzień ). Łyżeczkę i miseczkę których używam do podawania pokarmów stałych myję tylko płynem i nie sterylizuję.
( przepraszam za brak pl znakow ale mam na rece dziecko ;p )

reklama
Haust masło orzechowe to zupełnie coś innego niż nutella. Zrobione jest z orzeszków ziemnych, często jest lekko solone i słodzone jednocześnie.

Do góry