reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Lilla ja też kibicowałam Pawłowi, dlatego nie mogłam się oprzeć wtedy żeby nie wyrazić swojego niezadowolenia. Fajny chłopak, w dodatku z "tych" Wałęsów, no i jeszcze z Gdyni;)

reklama
Ruch jak na Marszalkowskiej :D
Musze wszystko skrupulatnie przeczytac, coby nikt nie czul sie pominiety - a tak serio, ja zawsze staram sie czytam wszystko, ale nie mam nic madrego do dodania, bo sie nie znam.

Cześć dziewczyny znowu mnie tu dawno nie było.
Widzę, że jakieś spięcia się tu porobiły?
Ja oczywiście zawsze jak zwykle pojawiam się jak mam problem do konsultacji.
Otóż: Wojtkowi równo po skończeniu pięciu miesięcy czyli 16.11 wylazła pierwsza dolna jedynka ( kryptonim "Brzytwa") :D.
Od czasu jej debiutu Wojtuś przeokropnie się ślini: zmieniam mu śliniaczki co godzine a mimo to ubranka czasami też muszę przebierać.
Parę dni temu wokół ust i na dole policzków pojawił mu się liszaj. Od razu panikuję bo jestem chora na AZS i jak widzę tego typu podrażnienia skóry na buzi dziecka od razu pierwsza myśl: AZS.....
Wyczytałam gdzieś że ponoć takie liszaje pojawiają się u dzieci jak dużo się ślinią bo ślina podrażnia skórę. Czy któreś z Waszych dzieci też mają podobny problem?
Jeżeli chodzi o umiejętności ( chociaż to chyba drażliwy temat ostatnio tutaj ) to Wojtek potrafi obrócić się z brzucha na plecy i czasami jak mocno chce to z pleców na brzuch. Generalnie nie lubi leżeć na macie ani nigdzie bo woli siedzieć. Cały czas podciąga mi się do siadu i ta perspektywa zabawy bardziej mu się podoba...

Parę tygodni temu 'odkrył' naszego psa. Teraz to jest jego najlepszy kumpel. Jak pojawia się w zasięgu wzroku Wafel, Wojtek aż piszczy z radości :D
DSC_1537.jpg

Załączniki

• DSC_1537.jpg
    DSC_1537.jpg
    35,6 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Witam,

przestawianie piersi nadal, efekt marny matka wył budzik o 3:30 i zasnęła do 4;30 i co znowu dynia, ludziska tym mlekiem mogłabym wykarmić przedszkole. Dziecko o 7 odmówiło jedzenia zjadło o 8 znowu dynia. On już po śniadaniu a ja nadal jeszcze nie ogrzewanie i obkładanie piersi mnie tresuje. albo stresuję. Szałwię piję od poniedz w ilości 2 szkl tudzież 3 dziennie. Ponarzekałam Mż pojechał na angielski a ja nie bo dynie mam:(

Katka ja się przynam przez te rudny z piersiami ważę o 2 kg mniej niż przed ciążą nie będę pisać ile bo to już anoreksja. Też Mż okładam przez chrapanie, nigdy wcześniej nie chrapał odkąd jest K co noc, zdarza się że dziecko obudzi.

Tusiaczek zabierz mnie ze sobą, jejku jakbym poszła po dotykać, po oglądać, po przymierzać. A tu d....Ale już zapowiedziałam że sobie to odbije nie wiem jak, nie wiem kiedy ale nagrodzę siebie. Dziewczyno mów jak to robisz że podłogi i sernik przed 10 u Ciebie?

Kasiuchna jak znajdziesz to serducho daj znać.

Kornela ja zamówiłam książkę z tej strony jest super, polecam.

Lilla u mnie dzień bez Good wife dniem straconym, z reguły oglądam z kapustą.

Bałagan u mnie total dzisiaj biorę się za sprzątanie dziecko marudzi chciałby spać ale nie jak. Mój też wybudza się z płaczem wczoraj właśnie taka akcja. Szukam przytulanki dla K z którą mógłby spać jakieś pomysły?

Tusiaczku ojj kusisz tym lumpeksingiem ojjj ale hmm no ja jeszcze w łóżku :p się obudziłam niedawno :p a tu teraz 10 na zegarach. Cudownie!
On to pan-mąż :-D

Graza - to nawet nie mów o wadze... Ja jeszcze 10 kg muszę zrzucić by poczuć się lepiej a potem jeszcze 7 by było mi dobrze :-(

KasiaSierpien - Wafel no padłam :-D
Ciężko jest mi ocenić co to na tej buzi się porobiło. Jak karmisz? Piersią czy mm?

Michalina - ja myślałam że ty się na dziennikarskie, reżyserskie albo aktorskie przeniosłaś :-D bo ten film mnie tak zastanowił :-)

Kasiuchna - widziałam gdzieś takie serce. Na pewno miły gest, jeśli ktoś takie lubi.

Graza z przytulanka nie pomoge bo moj to tuli sie do kocyka,jak zasypia to naciaga na cala buzie i musze go odkrywac.
Tusiaczku czekam z niecierpliwoscia na mistera grudnia:-)
Wzielam sie za pranie firan i zaslon. Wrzucic do pralki luz ale prasowanie tego gorzej:no:jeszcze moje sasiadki stoja w oknie i lumpia od rana co robie bo wszystki widac bez firan. Wscibskie baby

Kasia mój Synek ma AZS i nie ma to zupełnie nic związku z tym co opisujesz. Myślę, że to efekt ślinienia, ale to tylko moje domysły:confused:
My mamy kota i Szymek też całkiem niedawno go zauważył, ale już zostali przyjaciółmi;)

Graza to proste mój syn wstaje po szóstej, tatuś ogarnia dziecko przed wyjściem do pracy a matka jeździ na ścierce;) tatuś wychodzi dziecko zbawia kot, tzn wystarczy że przed nim leży nawet a matka bach sernik. Sernik do piekarnika, dziecko pod butlę i śpi a matka w tym czasie kawka i chillout :D
Za godzinę wraca Tatuś a Matka wtedy już w drzwiach stać będzie i na shopping.
Grunt to dobra organizacja;)

Katka i Graza chętnie Was zabiorę:D

Graza z przytulanka nie pomoge bo moj to tuli sie do kocyka,jak zasypia to naciaga na cala buzie i musze go odkrywac.
Wzielam sie za pranie firan i zaslon. Wrzucic do pralki luz ale prasowanie tego gorzej:no:jeszcze moje sasiadki stoja w oknie i lumpia od rana co robie bo wszystki widac bez firan. Wscibskie baby

Kasiuchna - tez kiedys losowalismy ;) teraz robimy tylko dla dzieci
Kasia - Adas sie slini i ma czerwone kolo ust, ale nie jest to mocno zaognione. Nie wiem co ma do tego łzs, ale ja natluszczam bepabthenem i smaruje buzke przed wyjsciem - widze poprawe
Graza - Adas nakrywa sie kocykiem. Ew tuli do pieluszki. Jak podkladam mu cos pod raczke, zwykle jest to malpa z pozytywka - strasznie ja lubi. W smyku i w c&a sa takie szmatki ze zwierzaczkiem. Latwe do wyprania, ale das woli pieluche
Mika - tak, na fejsie wyrazilam swoje zdanie, zostalam pojechana, bo warcze i kpie z dziewczyn...
Tusia - czekam na zdjecie Elfa
Elifit - dzieki. Fajna taka kartka.

Ja kartek nie wysylam, bo nie mam do kogo. Wszyscy na miejscu ;)
Lilla - zdrowka

Wszystkim odpisalam??????????????? :-D

reklama
. Np jedni lubią kaszki a inni kaszek nie lubią. I dnia tego popłynęła kaszka z nieba i oczyściła to forum. No.

Specjalnie for Lilla, miał być post o du*ie za to jest post z du*y w ramach skrótu dzisiejszych wydarzeń.

Uuu Pola spotkana na nocnej, jak za starych dobrych czasów. To znak, że w dobrą stronę ten świat zmierza:D
Hihi Tusia jak za starych dobrych czasów :) tęskniłam :)
Manna się leje z nieba. Idziemy na szoping ;)
Ruch jak na Marszalkowskiej :D
Musze wszystko skrupulatnie przeczytac, coby nikt nie czul sie pominiety - a tak serio, ja zawsze staram sie czytam wszystko, ale nie mam nic madrego do dodania, bo sie nie znam.
Pffff hehe ;):p ja też tak pomyślałam

Kasia gratuluje zęba Wojtkowi vel Brzytwie :)
Zuza ma takie krostki na brodzie od ślinienia.
Prześwietne macie imiona dla swoich czworonogów.

Tusiaczku ojj kusisz tym lumpeksingiem ojjj ale hmm no ja jeszcze w łóżku :p się obudziłam niedawno :p a tu teraz 10 na zegarach. Cudownie!
On to pan-mąż :-D
Ja też niedawno wstałam z łoża. Dzieci się same bawiły w sensie Aru. Zuza spała. . Chyba ;)
I u mnie dziś mycie okien w salonie i pranie firanek. A niedawno umyłam piekarnik. Mówiłam? Nienawidzę tego robić brrr
Graza to proste mój syn wstaje po szóstej, tatuś ogarnia dziecko przed wyjściem do pracy a matka jeździ na ścierce;) tatuś wychodzi dziecko zbawia kot, tzn wystarczy że przed nim leży nawet a matka bach sernik. Sernik do piekarnika, dziecko pod butlę i śpi a matka w tym czasie kawka i chillout :D
Za godzinę wraca Tatuś a Matka wtedy już w drzwiach stać będzie i na shopping.
Grunt to dobra organizacja;)
Wow po 6 na scierce jesteś idolką mojego m :)

Pola Graza ja też nic zupełnie nie zauważyłam żeby coś się psuło na bb. I dlatego dyskusja nie na bb tylko na fb powstała ;)

Dzień dobry tak w ogóle.
Trochę ciężką noc miałam. Zuze męczyły gazy i nad ranem uwaliła dwie kupy.

Ostatnia edycja:
Do góry