reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Widzę, że zainspirowałam do sprzątania. Nie no Lilla Ty to jesteś Mistrzu, u mnie tylko 36 metrów, więc to pikuś do Twojego sprzątania. Szacun:D

Kornela ja myję wodą, jak zaraz po użyciu, jak mi się zdarzy, że jakiś czas resztki stoją to wtedy płynem.

Lilla jak mogłaś nie chcieć kombinezonu z D&G za 100 euro no jak mogłaś?? :p

Sokoja ja też byłam przeciwniczką trzymania zwierząt w domu, dopóki u rodziców miałam dom i podwórko.
Ja staram się nie przesadzać z higieną, bo co daje mycie rąk jak i tak wszędzie kota pełno? A toksoplazmozy domowe koty nie przenoszą raczej, zwłaszcza takie jak mój czyli niewychodzące.
Chyba że Ka.wo wie coś czego nie wiem?

Nutella i masło orzechowe to zupełnie coś innego. Nutella jest z kakao, a masło orzechowe (prawdziwe) jest wyłącznie z orzechów i jest słone.

reklama
Chyba mój post był za krotki [emoji39] taki mały niepozorny, łatwy do pominięcia. To teraz napisze dłuższy [emoji41]
Dziecko starsze kaszle jak trąbka - sama to tak określa, dziecko młodsze nie kaszle, ale katarzyna powinien mieć na drugie imię.

Tusia organizacja godna pozazdroszczenia.
U mnie wczoraj było wysprzątane, a dziś znów bałagan.
Może jestem dziwna ale nie lubię zakupów dla siebie. Uwielbiam za to kupować dzieciakom.
Nie wiem co jeszcze napisać. Nuda u nas straszna [emoji58] trzeba jakoś przetrwać ten weckend [emoji58]

ko Ja czytałam ze dzieci które w 1st roku życia przebywają ze zwierzętami rzadziej chorują.
Jak pies lize rączki to przemywam wodą, a jak dziecko złapie psa to tylko klaki wyciągam z rączki żeby nie pojadlo.

Wyslalam męża na UWAGA!!! PIERWSZY SAMODZIELNY spacer z dzieckiem. chata wolna. Wpadacie na kawę? Dla Sokoji herbatkę z imbirem i cytryną zrobię :)

Haust metoda lekko bolesna, ale skuteczna zapobiegawczo przed przeziębieniem: miska z gorącą wodą i stopy w tym moczyć, aż ostygnie. Boli przy wkładaniu nóg, ale jak nimi nie ruszasz to jest ok.

Makota a jaka pogoda na Wybrzeżu??

Edycja spowodowana produkcją waszych postów w czasie tworzenia mojej odpowiedzi.

Doti - Zdrowia dla Trębaczki i Katarzynka (męska odmiana imienia). Jak już wyżej napisałam wpadaj na kawę, herbatę ewentualnie piwko 0,0% lub procentowe bo niestety nie pamiętam jak karmisz.

Tusiek - lepiej się czuję jak jest czysto, a sprzątam tylko jak teściowej nie ma. Najlepiej jak nikogo nie ma. To prawda że trochę tych m² mam do ogarnięcia.

Ooo Sokoja napisała, ale nie wiem co. Odpiszę później :)

Ostatnia edycja:
to dla mnie lepiej ta miska z woda zamiast herbatki :-D.

dzisiaj Andrzejki. Pochwalcie się gdzie się na imprezki wybieracie? ;-)

O Nutelli i maśle orzechowym nie napisałam nie dlatego że olalam tylko odpowiedzi prawidłowe już padły, więc nie chciałam powielać.

Sokoja to zorganizuje ci i herbatę i miskę z wodą.

Andrzejki?? Dawno zapomniałam o tym pretekscie do imprezowania. Ja dzisiaj chce męża namówić na oglądanie Millenium trylogii. Jak to być mogło że on tego nie widział?? On ogląda wszystko i wszystko pamięta. Nazwiska aktorów, tytuły itd, a ja czasami kojarzę fabułę mimo że oglądam ciut mniej niż on.

Lilla czyste kp. Dodatki dopiero po 6 miesiącu wprowadzimy czyli początek stycznia.
Sokoja ja się wybieram do salonu na kanapę, moze pizzę zamówimy [emoji12]

GvvDzieki dziewczyny za odp bo myslalam ze tylko ja i agulam myjemy zwyklym plynem do naczyn.
Andrzejki spedze przed tv a moj malzinek na dole z moim tata przy kieluszku..... A niecg tam na zdrowie:-)
Co do sprzatania to ja tez wczoraj sprzatalam a dzisiaj bajzek,u mnie chyba szwankuje organizacja:tak: A najbardziej dobija mnie mycie podlogi w pokoju goscinnym 34 metry bez zadnego dywanu a podloga ciemna wiec wszystko widac. Dlatego namawiam meza na conajmnie dwa dywany albo niech on zacznue myc.....

Lilla do gorącej wody?!?! To już lepiej uszykuj mi jakiegoś grzańca i za chwilę wpadam :-D Odnośnie nutelli - Lilla spoko, nie wpadajmy w skrajności i nie tłumaczmy się z niekomentowania każdego posta ;-) Przypomniałabym się :-D

Andrzejki w domu spędzamy, ale za tydzień na Mikołajki na karaoke idziemy - teściowa przyjedzie do dzieci :-D

Co do sprzątania - to Mati dziś na górze z dziadkiem układał puzzle, a my z mężem zrobiliśmy czystki w jego zabawkach - kurcze ile tam autek bez 1 kółka lub połamanych kredek było :sorry::-) Wszystko w piecu wylądowało, bo z kosza on jeszcze gotów to wyciągnąć :-D

reklama
Tak na szybko bo też sprzątam

Załączniki

• 1417270945559.jpg
    1417270945559.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 37
Do góry