Dzień DOBRY!
Adaś ma rączki zimne, a nóżki ciepłe. rączki zimne, bo wystają poza kocyk - zawsze! wkurzają mnie body, które są "rozgogolone" pod szyją. zdecydowana większość tak u mnie wygląda
Ja wszystkie chusteczki nawilżane dostałam. Po huggies jakiś zielonych Adaś ma wyraźnie czerwoną pupę
teraz używam wacika z wodą - chyba sama wolałabym czyścić sobie dupkę wacikiem z ciepłą wodą niż chłodną chusteczką. polecam pampers sensitive - są porządne i u nas się sprawdzały.
Catsun - ja nie kupuję sukni, bo nie ukrywajmy, po 1 jestem oszczędna aż do bólu, a po 2 to ślub bez wesela więc nie chcę robić szału. kupię sukienkę beżową, albo jasnoszarą i do tego jakąs marynarkę, bo w październiku będzie chłodno. dla Adasia szukam czegoś używanego - to i tak na 1 raz
Dobry
nocna zamknięta czy jak?
ja na nocnej nie mam nawet czasu odpalić telefonu. karmienie trwa max 7 min, zmiana pieluchy ok 3, przełożenie do łóżeczka 10 sek.
Limonka - powiedz mi, czy Ty "zmuszasz" dziecko do spania w łóżeczku z uwagi na to, że wykształcasz dobre nawyki? u mnie ostatnio też się udaje, ale częsciej płacze, że chce cyca, smoka, albo na ręce - też tak masz, jesteś twarda i nie wstajesz?
ostatnio często kładę go do nas do łóżka, bo jest cieplej, no i mniej wygodniej
Adaś po wczorajszym szczepieniu 5 w 1 nie chciał cyca tylko zasnął i spał jak zwykle o tej porze 2 godziny. później marudził, wykąpaliśmy go, znowu pomarudził, dostał cyca i poszedł spać.płakał z bólu, ale bardzo szybko skończył płakać i zaczął się żalić
powiem wam szczerze, że mogłabym go trzymać sama, bo chyba szybciej by się wtedy uspokoił. M trzymał go "po męsku", a ja bym go w tym płaczu przytuliła, choć to i tak by niewiele pomogło...
u mnie dziś brzydka pogoda, a powinnam iść na pocztę i do apteki - pójdę popołudniu
jeszcze dziś na 18:30 do księdza - prawdopodobnie ślub 25.10
właśnie! co do księży! ksiądz mojego M (mieszkamy w mieście) wziął od niego 200 zł za papier z pozwoleniem na ślub w mojej parafii mówiąć, że M nie wpłacał na remont kościoła!!
ja za ten sam papier nie zapłaciłam NIC, bo u mnie w kościele powiedzieli, żebym lepiej dziecku kupiła pieluchy
ja się do tego materialisty przejdę przy okazji zapowiedzi i powiem szmaciarzowi, że ani grosza nie dostanie, bo dostał już 200 zł, a ja za to samo NIC nie zapłaciłam i że jak mu nie pasuje, to ma napisać, że odmawia zapowiedzi z uwagi na brak dobrowolnej ofiary. i bierz tu ślub kościelny u tych szmaciarzy. jeszcze będę miała grzech przez niego