reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

I ja się witam z rana. Maluszek dał radę dzisiaj. Standardowo o 20 poszłam spać a wstał o 4:szok: (znaczy sie kwękał coś a mama spanikowana ze 8 godzin nie jadl go obudziła) i od 5 dalej sobie smacznie spi.
Zmykam na śniadanko póki mogę.:-)

reklama
Dzień DOBRY! :)

Adaś ma rączki zimne, a nóżki ciepłe. rączki zimne, bo wystają poza kocyk - zawsze! wkurzają mnie body, które są "rozgogolone" pod szyją. zdecydowana większość tak u mnie wygląda :angry:

Ja wszystkie chusteczki nawilżane dostałam. Po huggies jakiś zielonych Adaś ma wyraźnie czerwoną pupę :wściekła/y:teraz używam wacika z wodą - chyba sama wolałabym czyścić sobie dupkę wacikiem z ciepłą wodą niż chłodną chusteczką. polecam pampers sensitive - są porządne i u nas się sprawdzały.

Catsun - ja nie kupuję sukni, bo nie ukrywajmy, po 1 jestem oszczędna aż do bólu, a po 2 to ślub bez wesela więc nie chcę robić szału. kupię sukienkę beżową, albo jasnoszarą i do tego jakąs marynarkę, bo w październiku będzie chłodno. dla Adasia szukam czegoś używanego - to i tak na 1 raz

Dobry:confused: nocna zamknięta czy jak?

ja na nocnej nie mam nawet czasu odpalić telefonu. karmienie trwa max 7 min, zmiana pieluchy ok 3, przełożenie do łóżeczka 10 sek.

Limonka - powiedz mi, czy Ty "zmuszasz" dziecko do spania w łóżeczku z uwagi na to, że wykształcasz dobre nawyki? u mnie ostatnio też się udaje, ale częsciej płacze, że chce cyca, smoka, albo na ręce - też tak masz, jesteś twarda i nie wstajesz? ;) ostatnio często kładę go do nas do łóżka, bo jest cieplej, no i mniej wygodniej :zawstydzona/y:

Adaś po wczorajszym szczepieniu 5 w 1 nie chciał cyca tylko zasnął i spał jak zwykle o tej porze 2 godziny. później marudził, wykąpaliśmy go, znowu pomarudził, dostał cyca i poszedł spać.płakał z bólu, ale bardzo szybko skończył płakać i zaczął się żalić ;) powiem wam szczerze, że mogłabym go trzymać sama, bo chyba szybciej by się wtedy uspokoił. M trzymał go "po męsku", a ja bym go w tym płaczu przytuliła, choć to i tak by niewiele pomogło...

u mnie dziś brzydka pogoda, a powinnam iść na pocztę i do apteki - pójdę popołudniu

jeszcze dziś na 18:30 do księdza - prawdopodobnie ślub 25.10

właśnie! co do księży! ksiądz mojego M (mieszkamy w mieście) wziął od niego 200 zł za papier z pozwoleniem na ślub w mojej parafii mówiąć, że M nie wpłacał na remont kościoła!! :angry: ja za ten sam papier nie zapłaciłam NIC, bo u mnie w kościele powiedzieli, żebym lepiej dziecku kupiła pieluchy :szok: ja się do tego materialisty przejdę przy okazji zapowiedzi i powiem szmaciarzowi, że ani grosza nie dostanie, bo dostał już 200 zł, a ja za to samo NIC nie zapłaciłam i że jak mu nie pasuje, to ma napisać, że odmawia zapowiedzi z uwagi na brak dobrowolnej ofiary. i bierz tu ślub kościelny u tych szmaciarzy. jeszcze będę miała grzech przez niego :-D

Dziewczyny, ktore podaja delicol jak dlugo bedziecie go dawac maluszkom? mój dostaje juz 1,5 tyg i jest lepiej i nie wiem czy odstawiac czy dalaej dawac. Dzsiaij albo jutro moze pojde do pediatry

Kornela z tego co kojarze to 10dni powinno sie podawać.

Siedzę w przychodni, wypilam glukoze, teraz 2h czekania, nie mogę sobie pójść, żeby mi sie słabo nie zrobiło....więc kwitne

hmmm mówisz 10 dni, no nic to dzisiaj daje 12 dzien wiec sie przejde po 15 do pediatry i zapytam. Niby na ulotce jest ze mozna do 3-4 miesiaca podawac, ale dopytam dokladnie. Dzieki za odp

Ja po śniadaniu. Zjadłam przed chwilą. Umyje się i zrobię małą kawę.

Natalka idzie pierwszy raz do przedszkola. Trochę się boję jak ogarnę to wszystko bo będę zupełnie sama. Tu cyc tam walka z ubieraniem się. Dzieci zawsze robią inaczej niż rodzice by chcieli :-(

Makota - mnie też takie bodziaki wkurzają! A co do księży......... Robią co chcą. To jest chore! Powinno się kościół opodatkować.

Tusiaczek - a ciebie coś też mało ostatnio na forum?

Małgorzata - badania po porodzie robisz? Ja muszę też ale ogólne z krwi bo u mnie,ta anemia spora była w szpitalu.

Kornela - może system 10 dni i przerwa a potem znów 10 dni okaże się być ok?

Witam wszystkie Mamusie, jestem mamą miesięcznej Martynki i mamy problem z którym nie wiem o robić a więc karmie piersią i już 2 tydzień mała cały czas chce cyca zje usnie na 10 minut i dalej głodna jakby nie jadła cały dzień, słychać u niej wyraźne przełykanie. Niekiedy nawet nie mam jak iść do toalety. Zaczęłam dokarmiać ją MM (po MM uśnie i śpi) i zjada nawet 120 ml ja z piersi ściągnę ok 40 ml. Jak uda mi się ja nakarmić że nie płacze i pójdziemy na spacer to na dworze potrafi spać do 4 godzin nawet. Czy któraś z was też miała tak, czy to się kiedyś unormuje? Pomóżcie bo bardzo chce karmić piersią ale jak tak bedzie cały czas to chyba nie dam rady.

Mnie też te rozciągnięte body wkurzaja, szukam zawsze takich na guziki na ramionku a nie tych na zakldke.

Tak, robię badania po porodzie, powinnam zrobic ze dwa tyg temu, ale zapomnialam....

Na wiecznie głodne bobo ja mam jedna radę - z bobasem na cały dzień do łóżka, olac inne rzeczy niezbędne do zrobienia, tylko spędzić dzień w łóżku podając raz jednego raz drugiego cyca.

Katka dowiem sie wlasnie jak to ma wygladac. Wiadome tez nie jestem fanka wciskania w dziecko lekow na sile, jesli bedzie dobrze bez to wole nie dawac. Wczoraj bylo paskudnie to nie ciagnelam go do osrodka, dzisiaj sie rozpogadza wiec popoludniu przedjde sie z maluszkiem, a przy okazji go zwaze.

reklama
Andzia, a moze ona chce sie poprostu potulic? Ja mam 2 miesiecznego synka i on ostatnio ma faze na zasypianie tylko przy cycku. Tez radzilabym jak Malgorzata spedzic jeden dzien na relaksujacym karmieniu. U mnie sa takie poranki. Kiedys nienawidzilam karmic a teraz, kiedy podchodze do tego na luzie maly sie najada, jest zadowolony i ja rowniez :)

Do góry