reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Michalina zazdroszcze końca remontów. Mój sufit kończy w najmniejszym pokoju i będzie chciał tam panele machnąć. Sra się z tym bo to ma być "gabinet" a ja dostaję cholery!
Co do łazienki to się już wściekł na speca i zrobił mu jazdę wczoraj i ma chłop skończyć jutro tą łazienkę. Same pierdoły zostały ale nie możemy czekać w nieskończoność!!! Chcę to sprzątać na cacy i móc normalnie z niej korzystać. I tak na meble będziemy czekać.
Doszliśmy do wniosku że za bardzo ufamy ludziom, jesteśmy grzeczni i wyrozumiali. Ale nawet to się kiedyś kończy i właśnie nadszedł ten czas.

reklama
Tusiaczek- nosimy juz 2 wiec watpie
Hubson - ma jaderko wedrujace siusiora zostawiam na dole-powinnam odginac do gory?

Dziewczyny po cc,jak wasze brzuchy i waga,ładnie się macica zwija?u mnie kiepsko,ważę tylko 4 kg mniej i brzuch duży,nigdy tak nie mialam.

u mnie dziś 10 dzień po CC, waga -9 kg, brzucha już dawno nie mam ale to może dlatego, że w ciąży nie miałam zbyt dużego brzucha. Jak zaczęłam karmić cycem w szpitalu to przy każdym pociągnięciu małej czułam skurcze macicy, po 4-5 dniach już nie czułam skurczy.

brzuch 3 dni po CC
3 dni po cc.jpg

brzuch 6 dni po CC
6 dni po cc.jpg

ale na wieczor sie przerazilam, bo poczulam jakby ktos wbil w oba sutki szpile i dostalam takich gwaltownych dreszczy, ze musiqlqm sie przykryc i tak z 15 minut sie trzeslam.
dzis rano tez tak mialqm tylko leciutko. Dodam, ze piersi mam srednio twarde, tylko sutki dosc mocno poranione na czubkach.
Naprawde bardzo sie przestraszylam :(
co to moglo byc?
dodam , ze dotalam tych dreszczy na balkonie jak na mnie wiatr zawial. pomozcie to wyjasnic.

hubson ja miałam dokładnie to samo podczas nawału, to było w 5 dobie po cc w nocy, tak jak piszesz uczucie jak by ktoś mi tysiąć szpilek wbijał w cycki i strasznie mnie trzęsło, myslałam, że mam gorączkę ale nie miałam, założyłam stanik do karmienia, na to pieluchę, koszulę nocną i opatuliłam się pod same uszy bo tak mną trzęsło... ale to był jednorazowy incydent, więcej się to już nie powtórzyło.

Załączniki

• 3 dni po cc.jpg
    3 dni po cc.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 63
  • 6 dni po cc.jpg
    6 dni po cc.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
Hubson, też tak mam z tymi dreszczami, po urodzeniu córki miałam identycznie. Moim zdaniem to kwestia powrotu hormonów do normy. Jak na razie złapało mnie 2 razy, głównie w nocy.

Jagódka mi też tak puchły. Po tyg lub 8 dniach od porodu nagle opuchlizna zniknęła, wróciła na kilka godzin i zniknęła na dobre :tak:

Pola mój syn też ma na dobę 2 sesje po 4-5 godzin spania bez jedzenia. :cool2:

Makota, przy wedrujacym jaderku pewnis nie trzeba. Ja przy wodniaku jadra musialam.

Mam jeszcze pytanie jedno - wylatuja mi takie male skrzepy z krwia. Juz sie naczytalam,ze tak byc nie powinno. Mialyscie takie cos?
jutro ide do gina, ale nie wiem, czy lepiej nie podjechac do szpitala.

Dzień dobry ;-)

Karola powiem Ci, że szybciutko Ci zeszło, super.
Katka jeszcze trochę i będzie i Tobie niknąć w oczach ;-)

Zazdraszczam dzieciaczków co dają pospać. Moja była łaskawa w ciąży, to po porodzie pewnie da popalić :-p

W ogóle dzisiaj pół nocy nie spałam. O 8 przeniosłam się do 2 łóżka, kaj jest wiatrak i dopiero pospałam... do 11 :szok: Czytałam na komórce nocną zmianę, ale próbując zasnąć nie miałam siły się odezwać.
Kminimy co by tu dzisiaj robić.... Mój wymyślił spacer po galerii handlowej - czyt. wycieczka w klimę. Ja myślałam o Aqua, ale farba na welach za świeża :baffled: Chyba padnie na galerię, albo my padniemy w tej skwarce :-p

Hej :)

Stwierdzam, ze wyrodna matka ze mnie:/ Dzisiaj w nocy tak mnie Jula wyprowadziła z równowagi, że odłożyłam do łożeczka i poszłam sobie posiedzieć do łazienki a ta się darła:/:/ Mój się wkurzył powiedział, że idzie spać do salonu ale w końcu mu się szkoda dziecka zrobiło o o 3 zabrał ją do wózka i o dziwo spała do 5.30 chyba. Oczywiście się wkurzyłam bo w nocy ma spać w łóżeczku a nie w wózku no ale cóż.

Tusiaczek u mnie jest to samo... ja dziecka uśpić nie mogę a mąż to w chwile robi. Myślę, że w moim przypadku znaczenie ma spokój.

U nas też dzisiaj chłodniej to może mała da pożyć trochę.

Trzymajcie się dziewczyny:)

Ps. Która dzisiaj sie rozpakowuję??

reklama
Hubson też mialam dreszcze, stelepotalo mnie pod prysznicem i nawet okrycie dwoma kocami nie pomagało. Raz tak mialam podobno normalne w pologu... Skrzepy mogą wypływać na początku bo sie oczyszczasz

Karola zazdraszczam braku brzucha, mój to nie wiem kiedy zejdzie

Do góry