reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Makota u chłopców się zdarza;-) spróbuj trochę wyżej zakładać z tyłu (a może rozmiar już za mały?) Dziecko nie powinno Ci wisieć na jednej piersi dłużej niż 30 minut, to jest max. A jak je, robi siku kupki i przybiera, to o nic się martwić nie musisz.
Noc bez mm minęła, wrzasków za wiele nie było, kwilenie raczej, ale sposób działa, więc dalej jadę na piersi.

reklama
dzien dobry

za nami 1 noc w domu i oby kazda byla taka.
o 12.30 butelka, o 4 sie obudzil, dostal cycki i spal do 8 :)
wyspalam sie za te wszystkie bezsenne noce :)

ale na wieczor sie przerazilam, bo poczulam jakby ktos wbil w oba sutki szpile i dostalam takich gwaltownych dreszczy, ze musiqlqm sie przykryc i tak z 15 minut sie trzeslam.
dzis rano tez tak mialqm tylko leciutko. Dodam, ze piersi mam srednio twarde, tylko sutki dosc mocno poranione na czubkach.
Naprawde bardzo sie przestraszylam :(
co to moglo byc?
dodam , ze dotalam tych dreszczy na balkonie jak na mnie wiatr zawial. pomozcie to wyjasnic.

Pójdę z Natalką na spacer po wsi, a niech wszyscy powypadają zza płota :-D pójdę po lody, o!

U mnie jest jeszcze jedna ciężarówka i nie wiem czy już urodziła czy nie... Nie znam jej. Tylko z widzenia (bo tak jak już wam pisałam że tu wszyscy tylko zza płota lukają).
A fajki paliiii!!! Ło rety, na potęgę!!!

Katka - kretynka:wściekła/y:

Hubson
może to od wiatru właśnie? A temperaturę masz ok?
Mi okropnie puchną stopy, jak u fiony, gorzej niż w ciąży:-( Pewnie dlatego, że karmię tylko na siedząco, Adaś na leżąco nie chce jeść, laktacyjna powiedziała, żeby go na razie nie przekonywać skoro tak reaguje.

Hubson, ja tak miałam przez 2 dni, b. duże dreszcze. Ale dziewczyny w szpitalu w 3,4 dobie tak reagowały więc nie martwiłam się tym tylko uznałam że to norma. Nasz organizm tak na laktację reaguje.
Jagódka, ja tez pod nogi mam podnóżek, może to ci pomoże.

Jagoodka -tez polecam podnozek. A pampersy mamy w roz 2
Hubson-ja tez mialam takie ciarki na poczatku. Bez wysokiej temp.samo przeszlo

Arabelka, Jagodka, Makota, dzieki :) temperatura ok u mnie, wiec sie nie martwic, tak? no to uff

Jagodka, ja tez na siedzaco karmie, na lezaco czuje brak kontroli. Siedze jajczesciej po tureckuvalbo z podnozkiem wlasnie.

Makota, moze troszke ciasniej pieluszke zapinaj? Adas ma wodniaka, orawda? ukladasz ku siusiaka do gory? moze dlatego sie maly przesikuje?

Olinek poszedl z tata na krotki spacer, ciekawe, jak to zniosa obaj.

Makota zabiłaś mnie tym pytaniem o Pampersa. Ciężko to tak wirtualnie opisać. Ale podobno jak wycieka na plecach to rozmiar może być za mały. U nas się to czasem zdarzało jak mieliśmy paczkę Huggisów, też myślałam że źle zakładam. Teraz cały czas używamy Dady i jest ok:thumbup:

Jagodka super że opanowaliscie sytuację:)

reklama
Pójdę z Natalką na spacer po wsi, a niech wszyscy powypadają zza płota :-D pójdę po lody, o!

U mnie jest jeszcze jedna ciężarówka i nie wiem czy już urodziła czy nie... Nie znam jej. Tylko z widzenia (bo tak jak już wam pisałam że tu wszyscy tylko zza płota lukają).
A fajki paliiii!!! Ło rety, na potęgę!!!

A idź - się gawiedź napatrzy i będzie miała o czym przy niedzielnym obiedzie gadać. Na mojej ulicy wszystkie co w ciąży były to już urodziły, nawet dziewczyna z terminem na 30.07. Przestałam już spacerować, bo co kto widzi to pyta jak długo jeszcze :dry: a może i rok, jak słoń! :happy2:

A my już po kościele i myślimy teraz dokąd na wycieczkę pojechać. Jakie to jest piękne, że remont się skończył i odzyskaliśmy niedziele :cool2:

Do góry