reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

melduję że mi lepiej, przespałam się pól godzinki, wstałam, mężu powiedziałam, jak sernik zrobić, zjedliśmy obiadek i z Olą muffinki zrobiłyśmy, własnie próbujemy, dobre wyszły. Ola ostatnio tak sobie upodobała "bećki" że pewnie będe musiała w poniedziałek znów robić :p z dwojga złego wolę żeby jadła babeczki niż czekoladę czy jakies misie lubisie, tutaj przynajmniej wiem, co do srodka włożyłam :)
idziemy zaraz na dwór na spacer, bo ciepło jest i słonecznie

Kopacz, podsyłam trochę słońca, żeby ci pranie schło :p

reklama
melduję że mi lepiej, przespałam się pól godzinki, wstałam, mężu powiedziałam, jak sernik zrobić, zjedliśmy obiadek i z Olą muffinki zrobiłyśmy, własnie próbujemy, dobre wyszły. Ola ostatnio tak sobie upodobała "bećki" że pewnie będe musiała w poniedziałek znów robić :p z dwojga złego wolę żeby jadła babeczki niż czekoladę czy jakies misie lubisie, tutaj przynajmniej wiem, co do srodka włożyłam :)
idziemy zaraz na dwór na spacer, bo ciepło jest i słonecznie

Kopacz, podsyłam trochę słońca, żeby ci pranie schło :p

Dzieki :*

Lilla- małe jest piękne:)

Ja zarzuciłam sobie Smecte bo znowu mnie przeczyściło rano.. Boże niech to się skończy!:no:

Dziewczyny miłego dnia!

Współczuję biegunek, a jeszcze bardziej wymiotów:-(

Ja też mam dziś słaby dzień, ciągle mi brzuch twardnieje, albo boli jak na okres, ciągnie w krzyżu i w klatce. Ale chyba najgorsze jest to, że od kilku tygodni ciągle nabiera mi się powietrze do przełyku i jeździ mi tam i strasznie wkurza, zwłaszcza jak leżę, więc co 10 min wstaję, żeby się odbiło:baffled: Nie wiem skąd to się wzięło, bo nie łykam tego powietrza, ono samo wchodzi jak oddycham, słyszę to:-( Pewnie nie wiecie skąd to się bierze....

Michalina mój mały też mi gmyra w bokach, najczęściej w prawym.

Dobra, nie marudzę już, miłego dnia i żeby u wszystkich wyszło słoneczko:tak:

Undomiel ja mam tak zawsze przy zgadze, a niekiedy nawet bez... Ogólnie przed ciążą lekarz ogólny stwierdził, że mam refluks i też z tym wiążę tą dolegliwość. Niestety nie wyleczyłam przed... o ja głupia, to teraz sobie cierpię. Z tego co kojarzę, to Ty też masz jakieś problemy żołądkowe, więc może to dodatkowy objaw... :eek:

Bellina ja też na to stawiam, mam nadzieję, że po ciąży przejdzie... Ja wyleczyłam wrzody przed ciążą - skończyłam terapię jeszcze latem, ale jak masz skłonność to nic nie poradzisz, więc nie wiń się, że nie leczyłaś. Czy Ty to przed ciążą też miałaś to z powietrzem czy tylko refluks?

Lilla popłakałam się ze śmiechu przy tym lizaniu kół od wóżka:-D

Mi został po chorobie kaszel (nie pierwszy raz z resztą), tzw. pełne odbijania po jedzeniu i miałam mega zgagi. Po tym zdiagnozowano refluks. Miałam mieć gastroskopię, ale wtedy właśnie w ciążę zaszłam. Lekko tylko to zaleczyłam, tzn. kaszel przeszedł. Zapowietrza mnie dopiero w ciąży i to od kilku tygodni dopiero. Tylko najczęściej jak jestem głodna.
Co prawda wrzodów się jeszcze nie dorobiłam (chyba), ale miałam tą bakterię kiedyś śmieszną i mi powiedzieli, że to kwestia czasu, bo skłonności mam :baffled: Przy czym ja się dowiedziałam od lekarza, że wrzody, to w sumie można wyleczyć tylko operacyjnie, a farmakologicznie jedynie zaleczyć. Nie wiem ile w tym prawdy...

Undomiel mi się cały czas odbija..masakra czasami.. chce poleżeć a musze się podnosić bo na leżąco to zara mi coś z żołądka poleci. ja mam reflux - stara sprawa, nie bardzo da sie to wyleczyć. jest to przepuklina rozworu przełykowego. mozna mieć w różnym stopniu. ja od wielu lat choruje na różne choroby żołądkowe. przed ciążą odbijało mi sie ale o wiele, wiele mniej. teraz uważam że jest gorzej ponieważ jest duży nacisk na żołądek i przełyk od dołu.. i jest mniej stabilny. gorzej mi jak więcej zjem. lepiej jak jem bardzo lekko i nie wiele.

bellina ja właśnie miała gastroskopie, w sumie juz 3 razy. bakterie helicobacter pyroli tez miałam, leczy się zwykłym augmentinem. wrzody mozna wyleczyc - zalezy na ile są głębokie.

ale prawda jest taka, że jak juz się zacznie z żoładkiem to już na całe życie. cały czas trzeba uważać na dietę i reagować jak cos sie dzieje. zanim zacznie sie stan ostry. a leków nie ma na to żadnych super, trzeba głównie operowac dietą.

jak sie popatrzy na naszą tabelkę rozpakowanych to na razie jest 3 do 3 - chłopczyków i dziewuszek. a darunia miała miec chyba dwóch facecików?? czy źle kojarzę??

reklama
Kum internistka mi mówiła, że leki które mi dała, trochę na pewno pomogą na objawy, ale refluksu wyleczyć nie wyleczą. Będę musiała potwierdzić diagnozę po ciąży i karmieniu. Ale niestety tak to jest faktycznie jak się już zacznie z przewodem pokarmowym, to kiszka...
A zgagę to ja teraz mam nawet po wodzie, więc ucisk na żołądek nie pomaga :-p Damy radę, już niedaleko.

A Darunia mi się wydaje chłopczyk i dziewczynka, ale pewna nie jestem.

Do góry