reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Tak, Darunia ma chlopca i dziewczynke. We wtorek miala miec cc, pewnie odezwie sie dopiero jak juz bedzie w domu z dziecmi.

Laski, ja tez mam zgage - czy leze czy siedze. jeszcze najlepiej jest jak stoje. Ale to rzadko, bo teraz zgaga niemal bez przerwy mnie neka.

reklama
doczytałam.

Małgorzato - dobrze ze lepiej sie czujesz.

mnie dzidzia nie zdazyla bokow wypchac

wskoczytam dzisiaj w spodnie sprzed ciazy, takie wieksze :)

byla babeczka z osrodka zdrowia sprawdzic sluch Zoli, i jest prima :D

zrobilam pranie duzych i malej, duze w suszarce a male schna wywieszone normalnie.
nie wiem czy takie male sie powinno mechanicznie suszyc?

chustowalam dzisiaj drugi raz i nadal cos chyba nie tak robie, musze do wprawy dojsc. jakos tak luzno u gory mi sie robi jak juz dziecko wloze, a wiaze ciasno. z psem mi szlo duzo lepiej :p

mam nadzieje ze dzien mija milo.

Limonka - gratuluje i zycze szybkiego powrotu do domku z coreczka :-D
Lilla - Ty sie mnie kiedys pytalas gdzie chce rodzic - na Klinicznej :tak:

Jutro jade na ktg i pozniej albo 3 lipca do swojego doktorka albo juz na porodowke :p

Alez mialam dzis fajny dzien... Najpierw grill, na ktorym wypoczelam, jakbym conajmniej pracowala caly tydzien i miala chwilke wytchnienia a pozniej herbatka u mamy. Teraz leze, a za chwilke pogonie M aby zrobil koktail z truskawek ;)

Ostatnia edycja:
Lilla popłakałam się ze śmiechu przy tym lizaniu kół od wóżka:-D

lilla teksty genialne! ja też się popłakałam ze śmiechu przy fragmencie o lizaniu kółek od wózka i o fragmentach z kotem, zwłaszcza gdy powinien być wyparzony wrzątkiem lub został obrzygany kaszką, pewnie dlatego mnie to aż tak śmieszy bo sami mamy kota :-D

co do terminów porodu to mnie z OM wychodzi 8.07, w pierwszego usg wychodziło, owulację miałam w 18 dc. Co potwierdzały testy owu, wykres temperatury, śluz (staraliśmy się przez 14 miesięcy więc trochę się tych wykresów naprowadziłam :zawstydzona/y:) potem na pierwszym usg wyszło że ciąża młodsza o tydzień co by się zgadzało z terminem owulacji i zapłodnieniem- czyli termin na ok 15.07. Później Bąbelek nadrobił i termin z usg pokrywał się z terminem z OM.

mnie Córcia bardzo wypycha nóżki i rączki w lewym boku, w prawym boku zawsze pupcia wystaje :-D

Lilla - moj lekarz tam pracuje, choc Gdansk to spore miasto, a Kliniczna to spory szpital, poza tym sezon urlopowy, wiec sama nie wiem czy uda mi sie na niego trafic :p

Na Klinicznej lezalam na patologii ciazy i ogolnie uwazam, ze to dobry szpital - typowo polozniczny, dlatego marzy mi sie porod akurat tam :p

współczuję wam dziewczyny zgagi, może miałam dwa razy w życiu
Ja mam długie cykle tak że Roksankę przenosiłam patrząc na datę miesiączki ale owu miałam chyba później więc by się zgadzało, a teraz nie wiem kiedy zaszłam ani kiedy była owu

Lilla dobry tekst, przypomniał mi się stary kawał
"co robi rodzic jak dziecko polknie monete?
przy pierwszym dziecku-biegnie do lekarza,robi przeswietlenie
przy drugim dziecku-szuka monety w kupie
przy trzecim-odlicza z kieszonkowego

Dzien dobry! Ale produkujecie :)
Ja nadal 2w1 :)

Wiecie tak patrząc na te porody przedwczesne i wagę maluszków to nasuwa się pytanie na ile wiarygodny jest termin OM. U kobiet miesiączkujących nieregularnie jest on kompletnie nieadekwatny do realiów.
Obok mnie leży dziewczyna która wg OM jest w 9 tc a wg usg w 6 tc. Ale lekarze całą ciążę będą brać pod uwagę OM i termin wyznaczac wg OM :/

Ja podczas tej ciąży każdemu lekarzowi odmawiam podania daty OM. Na poczatku podawałam datę owu a pozniej przewidywana datę porodu. Z reguły nikt sie nie sprzeciwiał. A to tylko dlatego ze dzis byłabym juz w 41tc :) wiem kiedy miałam owulke i wiem tez ze zagniezdzenie nastąpiło wyjątkowo pozno.

Dziś kończę 38 tc. Wow :)

W każdej chwili może się zacząć. Skurcze mam leciutkie ale to nic nie znaczy.

Elifit, żółwik :)
Ja tez nie dowierzam ze zostało nam 14 dni...

dziewczyny nie mam neta sory ze tak pozno julka urodzila sie 14.06. o 7.07 wazyla 2720 i ogolnie wszystko ok tyle ze dostala zoltaczki i dalej jestesmy w szpitalu. odezwe sie jak wroce. powdzenia wszyskim i gratulacje tym ktore maja swoje robaczki. Doczytam dopieero jak wroce. pozdrawiam

Gratuluje kochana! Zdrowka dla Juleńki!

Pola jakies imie wygralo?tymek franek antek to piekne imiona :) a rodzine miej w dupie.twoje dziecko.znaczy wasze.wasz wybor ;) tymek i zuzia dumnie brzmi :)

Kopacz, jeszcze nie wybraliśmy. Postanowiliśmy ze zdecydujemy jak zobaczymy synka :) ale tak jak piszesz, nie mam zamiaru sie sugerować opinia rodziny bo zawsze znajdzie sie ktos komu cos nie bedzie pasować.

reklama
pola no właśnie ja praktycznie przez rok starań miałam cykle w cały świat, większość długości 40+ dni. Dopiero jak zaczęłam pić zioła ojca Sroki to cykle zaczęły przypominać w miarę normalne cykle. Mój rekord to owulacja w 33 dc potwierdzona usg i potem badaniem progesteronu w 7 dpo. :tak:

Do góry