reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Małgorzata czyści cie? ;)

Ja wiem że termin z usg jest wiarygodny ale wszędzie wpisują ten z om: w karcie ciąży, w szpitalu, w książeczce dziecka. Ktoś urodzi po terminie a tu się okazuje że w terminie albo odwrotna sytuacja był poród przedwczesny a sie okazuje że poród w terminie. Znam przypadki dziewczyn co urodziły w 43tc !

Ja mam mega nieregularne @ i nie wiem kiedy była owu. Ale na pierwszym usg termin był zbliżony. Z Aru miałam termin tydzień wcześniej niż om a i tak respektowano ten z om.

Ostatnia edycja:
reklama
Elifit ja wiem ze mówiłam, ze chce mężu prezent zrobic i urodzić mu dziś, ale dziś już nie jestem do tego tak entuzjastycznie nastawiona.... A czyści mnie od kilku dni, tyle że dziś na dwie strony, bleee.

Małgorzatka współczuję :-(

Catsun węgiel możesz brać bez obaw :tak:

Elifit zostań już i szybkiego porodu życzę :-) Po co torbę 2 razy pakować ;-)

Dobrze, że mam zapewnioną tę cesarkę 1.07., bo coś mi się zdaje, że do 43 tc mogłabym dotrwać ;-):-p

Mąż z synkiem na procesji, a ja mam tartę budyniowo-truskawkową robić - mam na nią ogromną ochotę, ale nie chce mi się z kanapy zejść ;-)

Malgorzatka - wspolczuje samopoczucia... Oby to nie byl zaden wirus jezeli idzie z Ciebie i gora i dolem :/

Jezeli chodzi o termin porodu - u mnie z usg wychodzi 4 lipca, a z om 5 lipca wiec niewielka roznica. Tak szczerze, nie umialabym dokladnie wyliczyc swojej owulacji, pomimo, ze mialam w miare regularne miesiaczki. Mialam taki kalendarzyk, w ktorym byly zaznaczone dni plodne, wiem kiedy zaszlam w ciaze i to by sie nawet zgadzalo. My sie nie staralismy wiec nie przywiazywalam do tego wagi. Tzn postanowilismy miec dziecko, ale bez wyliczania daty i godziny. Poszlo bezproblemowo i mam nadzieje, ze tak juz zostanie ;)

to i ja sie witam dzis, teraz mam sekundke, bo ostatnio bardzo malo czasu, syndrom wicia gniazdka u mnie ciagle trwa.... wykorzystuje te checi jak moge w miare moich mozliwosci, dzis nawet zaprosilam sobie mase gosci- ot tak mam ochote troche zrelaksowac sie towarzysko, bedzie grill.
elifit dawaj kochana gora dol po schodach w szpitalu.... a nóz.....:-)
mamo bobasa my tu kibicujemy niczym chearliders....:-D

Małgorzatka- łączę się w bólu! Mi narazie tylko nr 2 idą.- dziś jeszcze nie. Ja zjadłam pól gorzkiej czekolady i biszkopty.. Mam nadzieję że mi minie.. Z truskawkami i czereśniami dam sobie narazie spokój:p Trzymaj się kochana:* I życzę Ci poprawienia samopoczucia..

Witam,
Karo z dziadkiem robi za bielinkę, wczoraj była akcja nie mam białej sukienki i bucików, na szczęście blisko tk maxx - zaczynam lubić ten sklep, wszystko kupiliśmy :tak:
Plany na dziś ogarnąć dom, wykąpać się słuchając audiobooka, a później pewnie gdzieś pojedziemy na obiad.

Co do terminów, zawsze pytali mnie w szpitalu i o om i usg, pod uwagę brali tylko usg!!
Znalazłam nawet dok przyjęcia na izbę gdzie wg om jestem w 43 tyg, wg usg 40 tyg i termin wpisany w kartę jest wg usg.

teraz mam prawie miesiąc różnicy między dwoma terminami. OM 11-09-2013 OM(wg usg) 08-10-2013
Mały rośnie wg terminu usg. Okres mocno mi się spóźniał więc robiłam testy co kilka dni, dopiero 11-11-2013 wyszedł pozytywny.

Nawet jeżeli znacie datę poczęcia, nic to nie daje, jajeczko zagnieżdża się u każdego inaczej, po za tym każda ciąża jest indywidualna i nie jest wymierzalna czasowo. Dlatego przyjęło się że od 36-37 tyg do 42 tygodni.

Kangury, najbardziej podoba mi się system rozmnażania kangurów. Nie to, że zawsze można dziecko podejrzeć, to jak się nie jest w ciąży to telefon byłoby gdzie schować, błyszczyk, baaa a nawet butelkę wody :rofl2::-D:rofl2::-D

właśnie gotuję bób :) nie mogę się nim nacieszyć ;-)
i nie wiem czemu omlety za mną ciągle chodzą.. i się łamię i je robię, ale mam po nich nieco przekroczony cukier... :zawstydzona/y:

elifit też jestem za zostaniem i urodzeniem :tak: faktycznie, co masz jeździć tam i z powrotem - zamknij oczy, skup się i.... ;-) :-D

Kangury, najbardziej podoba mi się system rozmnażania kangurów. Nie to, że zawsze można dziecko podejrzeć, to jak się nie jest w ciąży to telefon byłoby gdzie schować, błyszczyk, baaa a nawet butelkę wody :rofl2::-D:rofl2::-D
Hehe :) :D :D dobreeee ale pomyśl że możesz wiecznie w ciąży chodzić. Jedno w brzuchu drugie w torbie :rofl2: :-D

Magdalenka ok skupie się i wywolam :rofl2: :-D hihi

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny nie mam neta sory ze tak pozno julka urodzila sie 14.06. o 7.07 wazyla 2720 i ogolnie wszystko ok tyle ze dostala zoltaczki i dalej jestesmy w szpitalu. odezwe sie jak wroce. powdzenia wszyskim i gratulacje tym ktore maja swoje robaczki. Doczytam dopieero jak wroce. pozdrawiam

Do góry