reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Karola, moja ciaza pochodzi wlasnie z owulki w 33 dc :)
A bywaly i owulki w 60 dc.
Tez pijalam ziola ojca sroki (mieszanka nr3), których to zasługą była pierwsza ciaza :)

reklama
budujące, że nawet przy takich cyklach da radę prowadzić obserwacje! ja też od 4 lat obserwuję, ale mam wszystko książkowo 28 dni i owulkę 14 dnia, więc mi było łatwo Stąd też termin z usg i om różni się tylko o dzień

Bellina, Kum myślę, że wrzody można wyleczyć, ale problemy żołądkowe już zostają na całe życie:-( ja miałam wrzody dwa urocze 8 lat temu, ale nie wykryli helicobactera, więc leczyli mnie tylko inhibitorami pompy protonowej (IPP), po leczeniu druga gastroskopia pokazała ładne blizny. Od tej pory dolegliwości powracały raz częściej raz rzadziej (nie tak jak mówią na wiosnę i jesień), ale gastroskopie wykazywały tylko lub aż przewlekłe zapalenie błon śluzowych żołądka = brak nowych wrzodów. W zeszłym roku w końcu pokazał się helicobacter i dostałam antybiotyki (dostaje się dwa plus IPP), no ale teraz wszystko wróciło. I tak długo było dobrze;-)

pola hehe, no zobacz jak trafiłam z tym 33 dc, u mnie co prawda wtedy nic z tego nie wyszło ale wtedy to już dla mnie mega sukcesem było to, że owólka w ogóle BYŁA a kiedy to już mało mnie obchodziło :-)

ooo, widzę, że nie tylko ja wiele zawdzięczam ziołom :tak:

undomiel fajnie masz, zazdroszczę regularnych cykli. Ciekawe jak to będzie u mnie po porodzie z cyklami.

mnie Córcia bardzo wypycha nóżki i rączki w lewym boku, w prawym boku zawsze pupcia wystaje :-D

u mnie synek robi dokładnie tak samo :tak:

oj, to długie cykle macie dziewczyny. U mnie jak w zegarku co 28 dni. Owulacja zazwyczaj pomiedzy 9-11dc, druga faza dłuższa. Ale to nie znaczy że nie było problemów z zajściem w ciąże, no ale u mnie problemem była endometrioza.

Ostatnia edycja:
Makota, don't worry. Ja w pierwszej ciąży do samego końca tez nie miałam pojęcia jak Zuzia jest ułożona, po prostu nie umiałam tego wyczuć. Co wiecej, nie potrafiłam nawet czkawki wyczuć. A teraz po prostu synek tak wyraźnie mi sie wypycha ze co do stop i pupy nie mam wątpliwości. Czkawkę tez ma codziennie o ile nie kilka razy dziennie.

Hej
Skurcze przepowiadające mam coraz częstsze ale nie silniejsze. Na pewno nie te właściwe. Wolę w domu je rozhustać ;)
Dziś też jak wiele z was miałam problemy jelitowe.

Refluks miałam i leczyłam przed pierwszą ciążą. Potem odstawiłam inhibitory i samo o dziwo przeszło :)

Ja cykle bardzo nieregularne od zawsze po ciąży też ale czego się spodziewać po tylu miesiącach karmienia. O dziecko staraliśmy się od maja. Cyklów nie obserwowałam bo zganiałam to na stres przedweselny.

Ostatnia edycja:
Moj synek tez pupka po prawej. Jak tylko leży po lewej to zaraz sie wierci kręci i chwila moment jest spowrotem na prawym boku.

Dziewczyny które znają sie na kalendarzyku stosowalyscie kiedyś ta metodę aby nie zajść w ciążę?
Nie ukrywam że pomału zaczynam się zastanawiać o antykoncepcji po porodzie. Mechanicznych środków nie znoszę, nie chce wracać do pigułek ale naturalne metody? ?

reklama
Moj synek tez pupka po prawej. Jak tylko leży po lewej to zaraz sie wierci kręci i chwila moment jest spowrotem na prawym boku.

Dziewczyny które znają sie na kalendarzyku stosowalyscie kiedyś ta metodę aby nie zajść w ciążę?
Nie ukrywam że pomału zaczynam się zastanawiać o antykoncepcji po porodzie. Mechanicznych środków nie znoszę, nie chce wracać do pigułek ale naturalne metody? ?

Zależy jak na to patrzysz. Jeśli bardziej w stylu a będzie to będzie to możesz stosować. Ja osobiście nie wierze w tą metodę jako antykoncepcje.

Do góry