reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

reklama
ja juz po i leze w domku:) nic mi po tym nie bylo:p az sie dziwie :)

Jagodka tak ja wiem to i nawet od 2 dni nie smaruje sie balsamem... czesto twardnieje jak ide i mam spodnie z pasem naciagniete na brzuch ...

ja juz po i leze w domku:) nic mi po tym nie bylo:p az sie dziwie :)

Jagodka tak ja wiem to i nawet od 2 dni nie smaruje sie balsamem... czesto twardnieje jak ide i mam spodnie z pasem naciagniete na brzuch ...

a bierzesz magnez? bo mi często twardniał brzuch i bolało przy chodzeniu, ale odkąd biorę magnez jest lepiej

Dzien dobry. Ależ nam sie glukozowo zrobiło. Ja sie wybieram na badanie jutro albo na poczatku przyszłego tygodnia.
Trzymam kciuki za dobre wyniki.

Makota, a Ty kiedy powtarzasz badanie?

Ewa, dołączam sie do pytania czy bierzesz magnez? Jet bardzo pomocny przy skurczach B-H.

Elifit, murzynek :) :) :)

Szmaragd, ja jestem mięsożerna ale tez pije olej lniany ze względu na kwasy omega wlasnie. Mysle ze przy sporym jego spożyciu mozna dostarczyć organizmowi tyle ile potrzeba ale pewności nie mam.

tak bralam caly czas ale znowu skurcze sie zaczely w nogach wiec zwiekszylam dawke i biore od 3 dni wiecej z nogami coraz lepiej wiec i brzuch moze sie poprawi na to licze :) zovbaczymy do poniedzialku moze jakos wytrzymam i jak cos to do lekarza:) przez te kilka dni rodzic chyba nie zaczne:p

makota ile bierzesz magnezu? ja bralam slow mag 3x1 i to malo mi i biore 3x2 ... sama musialam zwiekszyc czasem zamiast dwoch slow mag wezme chela mag b6

Ostatnia edycja:
Pola - w poniedziałek, albo we wtorek. chcę szybko mieć to za sobą..
Ewa - teraz biorę tylko 1 magne B6 dziennie, a jak mi twardnieje to zwiększam do 2. w zupełności mi to wystarcza. jak przez pewien czas nie brałam w ogóle brzuch zaczął mnie ciągnąć.

reklama
Z tym twardnieniem to różnie bywa:( mi czasem twardnieje bardziej aż się bałam bo tak często ale są dni że praktycznie wcale. Czytałam np. że tak jak w moim przypadku gdy mam mięśniaka to się to może zdarzać częściej, zresztą mały mi poprzecznie leży i często blisko szyjki i może to też powód twardnienia. Lekarz na razie mówił, że przedwczesny poród mi nie grozi że na razie ma koło 3 cm i jest twarda i zamknięta więc nie martwcie się dziewczyny po prostu ćwiczą te nasze mięśnie :) przed porodem ale warto co wizyta dokładnie kontrolować szyjkę.

Do góry