reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Ehh nie mam siły. Chyba z własnej głupoty mam pod górkę. Zajezdzam do laboratorium a babka mówi że one na czczo nie pobierają tylko 2h po wypiciu. Ehh głupia mogłam zadzwonić w domu wypić a tak muszę tu czekać do 10. w poprzedniej ciąży inaczej to wyglądało a tu co laboratorium to inna praktyka.
Już mi oczywiście słabo od tego paskudztwa. Coś mam zły dzień czuje :(

elifit Ja też właśnie czekam do 10 nie ma u mnie tragedii :) nawet czuje się Ok mam nadzieję że zaraz to się nie zmieni he he :) martwią mnie bardziej moje nocne bóle brzucha które mnie budziły i przy tym były twardnienia. Narazie mam od rana spokój nie wiem co to się dzieje z tym moim brzuchem :/ szmaragd mi się też coś wydaje że taka moja uroda a te bóle to miałam od początku ciąży tylko że mniej bolesne i myślę że poprostu macica się rozciąga i boli i jakoś to się wiąże ze skurczami bo czasem boli i nie twardnieje a czasem twardnieje i nie boli a czasem i boli i twardnieje. Chyba Dd poniedziałku jak by coś było nie tak to nie skróci mi się ta szyjka tak że już będzie za późno jeżeli wczoraj wszystko było dobrze

Ostatnia edycja:
Ewa, a czy lekarz Cię poinformował, żebyś nie dotykała brzucha? Możesz mieć nadwrażliwą macicę i wtedy każdy dotyk, masaż, głaskanie, powoduje skurcze. Jak są problemy ze skurczami brzucha nie wolno głaskać, najlepiej dotykać go tylko podczas mycia.

Elfit poszalałaś ze snami a teraz trzymam kciuki za glukozy.

Ja nie jadam mięsa, w ciąży na początku trochę ryb zjadłam dla kwasów omega, ale teraz mi nie wchodzą i nie wiem czy omega z siemienia lnianego wystarczą. Ja nie jem teraz też mleka, serów i jogurtów. Właściwie tylko kasze, ziarna, warzywa i jajka, masło i oliwy. Boję się, że jem za mało (choć tyję za dużo) :). Wyniki mam dobre.

życzę wszystkim miłego dnia, dziś idę odwiedzić moje podopieczne na krąg opowieści porodowych.

Szmaragd a może udaj się do dietetyka? Niech Ci coś podpowie. Nie bierzesz witamin z omega (dha itp)? No i poszukaj na BB mam wegetarianek - to duża społeczność, gdzieś tu się na pewno kryją:tak:

Ja muszę poogarniać, bo jutro mamy gości, przychodzi moja druhna z mężem, nie widzieliśmy się od sylwestra, już ją skręca, żeby zobaczyć mój brzuch;-)

Elfit poszalałaś ze snami a teraz trzymam kciuki za glukozy.

Ja nie jadam mięsa, w ciąży na początku trochę ryb zjadłam dla kwasów omega, ale teraz mi nie wchodzą i nie wiem czy omega z siemienia lnianego wystarczą. Ja nie jem teraz też mleka, serów i jogurtów. Właściwie tylko kasze, ziarna, warzywa i jajka, masło i oliwy. Boję się, że jem za mało (choć tyję za dużo) :). Wyniki mam dobre.

życzę wszystkim miłego dnia, dziś idę odwiedzić moje podopieczne na krąg opowieści porodowych.

Proponuje Ci wizyte u dietetyka. Na pewno znajdzie jakies zamienniki dla nabialu. Uwazam, ze wpan i bialko sa dosc istotne w ciazy, ale ciezko mi powiedziec czym chociaz czesciowo je zastapic :/

reklama
Wypilam glukoze i żyję, tu nie można z cytryna... Mam trzy punktową, więc zaraz idę sie kuc i jeszcze godzina, a potem pędem po Ole... Trochę mnie mdli, ale do przeżycia....

Do góry