reklama
elifit
Moderatorka
Ehh nie mam siły. Chyba z własnej głupoty mam pod górkę. Zajezdzam do laboratorium a babka mówi że one na czczo nie pobierają tylko 2h po wypiciu. Ehh głupia mogłam zadzwonić w domu wypić a tak muszę tu czekać do 10. w poprzedniej ciąży inaczej to wyglądało a tu co laboratorium to inna praktyka.
Już mi oczywiście słabo od tego paskudztwa. Coś mam zły dzień czuje
Już mi oczywiście słabo od tego paskudztwa. Coś mam zły dzień czuje
Gosia i Bartek
Fanka BB :)
Elifit trzymaj sie....
elifit Ja też właśnie czekam do 10 nie ma u mnie tragedii nawet czuje się Ok mam nadzieję że zaraz to się nie zmieni he he martwią mnie bardziej moje nocne bóle brzucha które mnie budziły i przy tym były twardnienia. Narazie mam od rana spokój nie wiem co to się dzieje z tym moim brzuchem :/ szmaragd mi się też coś wydaje że taka moja uroda a te bóle to miałam od początku ciąży tylko że mniej bolesne i myślę że poprostu macica się rozciąga i boli i jakoś to się wiąże ze skurczami bo czasem boli i nie twardnieje a czasem twardnieje i nie boli a czasem i boli i twardnieje. Chyba Dd poniedziałku jak by coś było nie tak to nie skróci mi się ta szyjka tak że już będzie za późno jeżeli wczoraj wszystko było dobrze
Ostatnia edycja:
U
użytkownik 902
Gość
Ewa, a czy lekarz Cię poinformował, żebyś nie dotykała brzucha? Możesz mieć nadwrażliwą macicę i wtedy każdy dotyk, masaż, głaskanie, powoduje skurcze. Jak są problemy ze skurczami brzucha nie wolno głaskać, najlepiej dotykać go tylko podczas mycia.
szmaragd44
Zaangażowana w BB
Elfit poszalałaś ze snami a teraz trzymam kciuki za glukozy.
Ja nie jadam mięsa, w ciąży na początku trochę ryb zjadłam dla kwasów omega, ale teraz mi nie wchodzą i nie wiem czy omega z siemienia lnianego wystarczą. Ja nie jem teraz też mleka, serów i jogurtów. Właściwie tylko kasze, ziarna, warzywa i jajka, masło i oliwy. Boję się, że jem za mało (choć tyję za dużo) . Wyniki mam dobre.
życzę wszystkim miłego dnia, dziś idę odwiedzić moje podopieczne na krąg opowieści porodowych.
Ja nie jadam mięsa, w ciąży na początku trochę ryb zjadłam dla kwasów omega, ale teraz mi nie wchodzą i nie wiem czy omega z siemienia lnianego wystarczą. Ja nie jem teraz też mleka, serów i jogurtów. Właściwie tylko kasze, ziarna, warzywa i jajka, masło i oliwy. Boję się, że jem za mało (choć tyję za dużo) . Wyniki mam dobre.
życzę wszystkim miłego dnia, dziś idę odwiedzić moje podopieczne na krąg opowieści porodowych.
U
użytkownik 902
Gość
Szmaragd a może udaj się do dietetyka? Niech Ci coś podpowie. Nie bierzesz witamin z omega (dha itp)? No i poszukaj na BB mam wegetarianek - to duża społeczność, gdzieś tu się na pewno kryją
Ja muszę poogarniać, bo jutro mamy gości, przychodzi moja druhna z mężem, nie widzieliśmy się od sylwestra, już ją skręca, żeby zobaczyć mój brzuch;-)
Ja muszę poogarniać, bo jutro mamy gości, przychodzi moja druhna z mężem, nie widzieliśmy się od sylwestra, już ją skręca, żeby zobaczyć mój brzuch;-)
makota89
Elfit poszalałaś ze snami a teraz trzymam kciuki za glukozy.
Proponuje Ci wizyte u dietetyka. Na pewno znajdzie jakies zamienniki dla nabialu. Uwazam, ze wpan i bialko sa dosc istotne w ciazy, ale ciezko mi powiedziec czym chociaz czesciowo je zastapic :/
Gosia i Bartek
Szmaragd pewnie poleci Ci olej lniany. Ja tak mialam z bartolem, nie moglam nabialu. Zastepstwem tez jest fasola, soczewica, ciecierzyca. Jak nie ,aomne to Ci wrzuce przeis na pasztet z soczewicy.
reklama
malgorzatkar
Wypilam glukoze i żyję, tu nie można z cytryna... Mam trzy punktową, więc zaraz idę sie kuc i jeszcze godzina, a potem pędem po Ole... Trochę mnie mdli, ale do przeżycia....