reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

jestem dobrej mysli ale na wszelki wypadek leze do poniedzialku wstane tylko obiad szybki zrobic i w niedziele do kosciola:) straszne sie boje o ta moja Zosienke:*

reklama
Ja biorę taką dawkę jak Elifit, gin mi powiedział, że 1 tabletka nic nie daje na skurcze i raczej działa jak placebo i powiedział, żebym brała min.3 tabletki.
Dobra, chyba ogarnęłam resztę za małych ubrań po Klaudii, jeszcze muszę obfocić to, co uprałam, więc idę prasować.;-) Ech, chciałabym się tego pozbyć hurtem:-D

Pola ja oleju lnianego mam zalecone 2 lyzki. Tym razem do platkow owsianych na sniadanie. Wczesniej mialam na czczo 1lyzke a 2 w salatkach

Ojej, nie wyobrażam sobie dodawania go do sałatek bo jest pieronsko niedobry :)
Chociaz jak zaczynałam przygodę z tym olejem to kupowałam taki z polki z hipermarketu. Był przeokropnie gorzki. Dopiero gdy zaczęłam kupować w sklepie ekologicznym (tam zawsze olej jest przechowywany w lodowce) to zobaczyłam różnice w smaku. Nadal jest niedobry ale juz nie gorzki.
Ja go pije z reguły przed obiadem. Otwieram buteleczkę, biorę dużego łyka i zaczynam jesc obiad zeby zagryźć ten smak :)

Dziewczyny jak długo trzeba przyjmować kwas foliowy?

Najważniejszy jest okres przed zajściem w ciaze i cały pierwszy trymestr, ale jesli przejmujesz zestaw witaminowy to przejmujesz go do końca ciąży.
Generalnie suplementacja kwasem foliowym jest zalecana wszystkim kobietom w okresie rozrodczym.

wróciłam, przeżyłam

pojechałam uśpić marudkę i co? obudziła się jak wjechałyśmy wózkiem do domu i nici ze spania, a mnie muli po tej glukozie i miałam plan sie z nią położyć... więc kończę kawkę i idziemy na piasek

Godzina prasowania to już nie dla mnie.. muszę poleżeć, ale sporo uprasowałam, cała stertę Klaudii, wszystkie moje i Arka, oprócz jakichś 10 koszul, jest dobrze..:tak:Teraz poleżę chwilę i za jakąś godzinkę trzeba się po Klaudię zbierać. Listonosz przyniósł pisemko z ITD - teść chyba mandat dostał:-p

Jagódka - pismo z ITD to raczej nie kartka wielkanocna :p a z tym magnezem to może i placebo, ale jak nie brałam w ogóle to miałam skurcze, a jak biorę jedną dziennie to nic się nie dzieje. może tylko tyle mi potrzeba, a może mojej podświadomości

ja zabrałam się za pranie Adasiowych ubranek. nie mam gdzie tego suszyć, więc pewnie zejdą mi jeszcze ze 2 dni. ułożyłam jego ubranka do szafki i powiedziałam do M.: zobacz, Adaśko się wprowadza ;) jego mina bezcenna :-D

na obiad zrobię hamburgery, ale ze swojskich kotletów. jakoś mnie tak naszło... zawsze miałam problem z kupnem bułek, a dziś mi się trafiły więc postanowiłam wykorzystać okazję :)

chyba w końcu ciepło się robi

reklama
Pola jest specyficzny. Ja na czczo lyzka w 1 rece w drugiej kubek z ciepla woda z cytryna. Dziala. Wazne jest aby kupowac w ciemnej butelce szklanej a nie plastikowej. Oleofarm jest oki. Trzeba tylko pamietac aby na nim nie smazyc. Mozna dodac do koktajli owocowych, ale nie bardzo dojrzalych bananow bo to ochyda.

Do góry