reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

jestem dobrej mysli ale na wszelki wypadek leze do poniedzialku wstane tylko obiad szybki zrobic i w niedziele do kosciola:) straszne sie boje o ta moja Zosienke:*

reklama
Ja biorę taką dawkę jak Elifit, gin mi powiedział, że 1 tabletka nic nie daje na skurcze i raczej działa jak placebo i powiedział, żebym brała min.3 tabletki.
Dobra, chyba ogarnęłam resztę za małych ubrań po Klaudii, jeszcze muszę obfocić to, co uprałam, więc idę prasować.;-) Ech, chciałabym się tego pozbyć hurtem:-D

Pola ja oleju lnianego mam zalecone 2 lyzki. Tym razem do platkow owsianych na sniadanie. Wczesniej mialam na czczo 1lyzke a 2 w salatkach

Ojej, nie wyobrażam sobie dodawania go do sałatek bo jest pieronsko niedobry :)
Chociaz jak zaczynałam przygodę z tym olejem to kupowałam taki z polki z hipermarketu. Był przeokropnie gorzki. Dopiero gdy zaczęłam kupować w sklepie ekologicznym (tam zawsze olej jest przechowywany w lodowce) to zobaczyłam różnice w smaku. Nadal jest niedobry ale juz nie gorzki.
Ja go pije z reguły przed obiadem. Otwieram buteleczkę, biorę dużego łyka i zaczynam jesc obiad zeby zagryźć ten smak :)

Dziewczyny jak długo trzeba przyjmować kwas foliowy?

Najważniejszy jest okres przed zajściem w ciaze i cały pierwszy trymestr, ale jesli przejmujesz zestaw witaminowy to przejmujesz go do końca ciąży.
Generalnie suplementacja kwasem foliowym jest zalecana wszystkim kobietom w okresie rozrodczym.

wróciłam, przeżyłam

pojechałam uśpić marudkę i co? obudziła się jak wjechałyśmy wózkiem do domu i nici ze spania, a mnie muli po tej glukozie i miałam plan sie z nią położyć... więc kończę kawkę i idziemy na piasek

Godzina prasowania to już nie dla mnie.. muszę poleżeć, ale sporo uprasowałam, cała stertę Klaudii, wszystkie moje i Arka, oprócz jakichś 10 koszul, jest dobrze..:tak:Teraz poleżę chwilę i za jakąś godzinkę trzeba się po Klaudię zbierać. Listonosz przyniósł pisemko z ITD - teść chyba mandat dostał:-p

Jagódka - pismo z ITD to raczej nie kartka wielkanocna :p a z tym magnezem to może i placebo, ale jak nie brałam w ogóle to miałam skurcze, a jak biorę jedną dziennie to nic się nie dzieje. może tylko tyle mi potrzeba, a może mojej podświadomości

ja zabrałam się za pranie Adasiowych ubranek. nie mam gdzie tego suszyć, więc pewnie zejdą mi jeszcze ze 2 dni. ułożyłam jego ubranka do szafki i powiedziałam do M.: zobacz, Adaśko się wprowadza ;) jego mina bezcenna :-D

na obiad zrobię hamburgery, ale ze swojskich kotletów. jakoś mnie tak naszło... zawsze miałam problem z kupnem bułek, a dziś mi się trafiły więc postanowiłam wykorzystać okazję :)

chyba w końcu ciepło się robi

reklama
Pola jest specyficzny. Ja na czczo lyzka w 1 rece w drugiej kubek z ciepla woda z cytryna. Dziala. Wazne jest aby kupowac w ciemnej butelce szklanej a nie plastikowej. Oleofarm jest oki. Trzeba tylko pamietac aby na nim nie smazyc. Mozna dodac do koktajli owocowych, ale nie bardzo dojrzalych bananow bo to ochyda.

Do góry