reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Hej dziewczynki. Mam taki problem... Niepokoje sie moim twardym brzuszkiem. Jestem w 15 tyg, wizyte mam za 3 tyg i martwie sie troszke co to moze oznaczac. Biore nospe 2-3 razy dziennie bo czasem mnie boli troche brzuch, tak to przewaznie tylko twardy. Myslicie ze powinnam sie tym martwic? Jak bylam tydzien temu u lekarza to jeszcze nie zwrocilam na to uwagi nawet. Nie pamietam czy tez tak mialam.

w okolicach macicy mam twardy brzuch, ale można bo pomacać. oraz często w okolicach okrężnicy... miewam zaparcia a to powoduje twardy brzuch.
nie wiem ile można.. ale czy nie za dużo bierzesz nospy? mnie brzuch pobolewa i w ogóle nie biorę, ale nie mówię, że nie można, może ciebie boli o wiele bardziej.

edit: brzuch bardziej boli jak długo siedze i pomaga mi ruch na bóle.

Ostatnia edycja:
reklama
Twardy brzuch w okolicach macicy wlasnie, jak pomacam to jest wyczuwalna jak taka twarda pilka. No zaparcia tez miewam. Biore nospe 3 razy dziennie gora, zazwyczaj 2 razy. Szczegolnie wieczorem przed snem albo w nocy jakos o 3-4 bo mnie budzi bol

Hej dziewczynki. Mam taki problem... Niepokoje sie moim twardym brzuszkiem. Jestem w 15 tyg, wizyte mam za 3 tyg i martwie sie troszke co to moze oznaczac. Biore nospe 2-3 razy dziennie bo czasem mnie boli troche brzuch, tak to przewaznie tylko twardy. Myslicie ze powinnam sie tym martwic? Jak bylam tydzien temu u lekarza to jeszcze nie zwrocilam na to uwagi nawet. Nie pamietam czy tez tak mialam.

Twardy brzuch w okolicach macicy wlasnie, jak pomacam to jest wyczuwalna jak taka twarda pilka. No zaparcia tez miewam. Biore nospe 3 razy dziennie gora, zazwyczaj 2 razy. Szczegolnie wieczorem przed snem albo w nocy jakos o 3-4 bo mnie budzi bol
czy nospe biezresz z zalecenai lekarza czy sama ?ja bym do lekarza dzwoniła zeby to skonsultowac tym barzdiej jak cie bol budzi...tzryammkciuki&&&&

gosia i Bartekmniam mniam:)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
ja pojechalam na zakupy,kupilam wszystko na oponki,ciasto stefania ,strogonow bo mialam ochote ale chyba mi juz przeszlo:rofl2:na obiad beda mielone ,noo chyab ze chec wroci i upieczemy cos z corcia:)

Biore sama. Dlatego rzadko. Czytalam ze nospa jest bezpieczna w takich przypadkach. Rozmawialam wlasnie z siostra ktora przeszla 2 ciaze i mi poradzila ze jak nie jestem pewna czy ten twardy brzuch to normalne bo rosnie np macica czy tez nienormalne to zebym pojechala do szpitala i tam mnie zbadaja i powiedza czy jest ok. Jest to moja pierwsza ciaza wiec w mojej glowie jest tysiac mysli na minute.

W nocy jak mnie boli to moze nie jakos bardzo. Moze jest to spowodowane ze akurat mam napelniony pecherz i wstaje siku. Wtedy jest brzuch jak skala dopoki sie nie wysikam.

Byc moze panikuje, nie wiem ;)

agulam ma troche racji. jak to mocny ból to może lepiej zapytać lekarza? pytać nie zaszkodzi.

ja pytałam lekarki, bo mnie brzuch kłuje i ciągnie i to jest normalne. typowe skurcze sa niepożądane. mnie tez budzi brzuch ale to zazwyczaj prawy jajnik, który jawnie mnie nienawidzi oraz jelita i żołądek. mam problemy z trawieniem i mnie bolą.
pęcherz też w nocy mnie strasznie boli. czasem sie martwiłam, że to macica ale podczas sikania czułam że to ból pęcherza.

Emily Emu czy bierzesz magnez? Jeśli nie to zacznij.

Ja z chęcią bym przesunęła szczepienie na potem i pewnie będę do tego dążyć, tym bardziej, że Klaudia miała bardzo niską wagę urodzeniową, drugie pewnie też gigantem nie będzie. Ale szczepić w ogóle tak jak mówiłam zamierzam.

Ja wstałam, ogarnęłam się, rozebrałyśmy z córcią choinkę. Zaraz zupka, potem wygonię męża po jakieś mięso na drugie. Pralka załadowana, ja zwykle sobota najbardziej pracowita..

emily nie dziwie sie ze sie martwisz,mimo 3 ciazy i tak wielu rzeczy nie jestem pewna zcy to brzuch twardy ,czy to pecherz pełny itppo prostu mam mase obowiazkow i nie mam czasu myslec ,czasmi brzuch tez mnei zaboli cos zakuje ale mija.ja w pierwsze ciazy /zagrozonej lykałam nospe 3x2tabl.
moj lekazr kaze dzwonic w arzie watpliwosci wiec zazdwon jak masz taka mozliwosc a jak nie to jedx na IP.
bedzie dobrze:)

Dzieki kobietki :) zadzwonie do mojego lekarza spytac czy to jest normalne albo przejade sie do szpitala. Bardzo mozliwe ze to nie bol macicy. Ciezko mi w nocy rozroznic jak jestem zaspana, ale jak zrobie siku to mi lepiej.
Tak czy siak dziekuje za rady :)))

czesc kochane wracam z servisu i okazuje sie ze naprawa £140 :-( no trudno zycie raz wydatki raz straty..humorek jakby lepszy....
z ukochanym pogodzona i az lepiej na serduszku..
poza tym maluszek dal juz znac o sobie i kopnal mamusie na pobudke ze to on jest wazny a nie telefon..az mi sie glupio zrobilo ze ja mam dokla z powodu telefonu a ty wy kochane mamusie macie powazniejsze problemy czy tez sama powinnam sie martwic aby z maluszkiem bylo ok i cieszyc ze jest ok a nie zamartwiac ehh ale widac czasem musi tak byc zeby czlowiek przem,yslal co w zyciu istotne i nie przejmowal sie glupotami:tak:

po za tym piore , rosolek sie gotuje a jak moj pojedzie na nocke zaczne ukladac w szafie bo mamy nowa a stoi pusta bo az wstyd ale nie ma kiedy ubran poukladac:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
Emily tak jak piszą dziewczyny-lepiej zapytać lekarza. Czytałam, że no-spa przenika do łóżyska. Też miałam niedawno takie pobolewania, ale nie jakieś mocne. Podobnie jak u Kum kiedy się więcej ruszałam bolało mniej.
Minisia czasem tak jest, że się człowiek wkurza o nic;) Mnie najcześciej coś się psuje jak nie mam kas i to najwięcej mnie denerwuje;)

Kupiłam pączki z marmoladą -komu? komu? :D

Do góry