reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

reklama
Cześć Dziewczyny!
Dumna jestem z siebie bo 2h i nadrobiłąm całe 26 stron waszych wpisów :szok:
Nie zdążyłam Wam nawet życzeń złożyć tyle pracy i zamieszania miałam :wściekła/y: choć Święta spędzamy u rodziny, wracamy z mężem jutro, a mała ma mieć u dziadków bal sylwestrowy, my się wybieramy na domówkę do znajomych - pierwszy raz od ... 2009 conajmniej :tak:
Miałam w planach powiadomić rodzinę na Święta ale się wstrzymaliśmy - uznaliśmy że poczekamy do badania prenatalnego 10.01. Teściowa życzyła mi już drugie Święta z rzędu dziecka, babcia stwierdziła że się poprawiłam - w sensie przytyłam :dry: tylko jedna ciocia poruszyła na chwilę temat bo moja siostra cioteczna puściła trochę parę że byśmy chcieli - ale uciełam to krótko, do 10.01 poczekają.
Po pierwszej Wiugilii tak mnie brzuch rozbolał, że nie wiedziałąm czy na drugą pojadę do teściów - któraś pisała że byłą głodna, ja tak samo :no:
Wczoraj h&m odwiedziałam - mają wyprzedaże, więe za 95 zł kupiłąm 2 pary leginsów, bluzkę, 2 pasy i rajstopy :tak:
A przed Świętami kupiał jeszcze kilka rzeczy maskujących żeby się tak szybko nie domyślili :tak:

Przepraszam, że nie imiennie, ale aż tak ogarnięta nie jestem:
- gratuluję wszystkich udanych wizyt :) już 2 chłopców jest :tak:
- jagódce spóźnione życzenia urodzinowe :-)
- chorującym dużo zdrówka
- chorującym dzieciakom jeszcze więcej zdrówka - moja przed Siętami jeszcze do kataru wysypki dostała, ale po kąpieli w krochmalu przeszła :tak:
- cieszę się że wszytskie rodziny tak fajnie zareagowały
- Kopacz i Szmaragd - Wam w nowym roku życzę spełnienia marzeń o pełnej kochającej rodzinie, a tym ##$%@#%@!% kij w 4 litery
- Tynka - wytrwałości, ty wiesz najlepiej co dla ciebie dobre
- witam nowe Mamy :tak:

Na koniec jeszcze 2 pytania:
- czy któraś z Was miała w pierwszej ciąży cc? jak byście chciały zakończyć drugą ciążę? Co na to Wasi lekarze?
- czy któraś ma usg 10.01?

Buziaki

witam :)

troszke pozno, ale mysle ze nie za pozno aby dolaczyc?
jak widac po suwaczkach, to moja druga ciaza. troche z zaskoczenia, ale ogolnie chcielismy drugiego bobasa. roznica 4 lata, wiec optymalnie :) termin mam 27.07 (w dniu urodzin naszego synka :)) ale ze bedzie cesarka, wiec napewno predzej urodze. mam nadzieje, ze bedzie nam sie fajnie klikalo :)

ka.wo - ja mam usg 10.01, robie prenetalne w prywatnej klinice w 3miescie, bo moj lekarz ogonie robi genetyczne, ale nie ma takiego sprzetu. a na Twoje pierwsze pytanie, ja mialam cc i drugie tez bede miala cc, ogolnie lekarz nie wypowiedzial sie na ten temat

Dziewczyny szybkie pytanie. Pamiętam że któreś z Was miały niedawno opryszczke na ustach. Teraz i mi się ta gadzina przyplątała. Stosowałyście jakieś maści na swoje? Użyłam wczoraj zoviraxu ale nie wiem czy dobrze zrobiłam. Dziś jest już ogromną :/

Ja smarowalam mascia cynkowa albo pasta do zebow i czosnek tez ale strasznie pieklo . W ciagu tygodnia zniknelo.

Gratuluje chlopakow dziewczyny. Tez chce ale ja pozno sie dowiem, bo chce razem z moim w 20 tyg. Mam wizyte 6-go ale moj niestety nie moze.

Ostatnia edycja:
Witaj Riba :) Mogę zapytać z jakiego powodu miałaś cc? U mojej córki tętno spadało, więc w papierach mam zagrożenie zamartwicą. To jest wskazanie ze strony płodu wiec się zastanawiam czy będą mi robić drugie cc, czy każą rodzić naturalnie. Jedna położna powiedziała mi że po pierwszej cc matka może na własne rządanie rodzić naturalnie :szok: ale jak ja mam sama ocenić czy nic się nie stanie??? Internista poradził żeby od razu chcieć cc. Ale znam przypadek że dziewczyna miałą pierwszą cc dostała skierownianie na kolejną, a w szpitalu jak ją zbadali stwierdzili, że nie ma wskazań i jej nie zrobią :szok:

Fajnie że też masz badanie 10 :-)

Ostatnia edycja:
Kawo to tak jak mojej siostrze. Lekarz w karcie jej napisal, ze ma duze dziecko i ma miec cesarke. po czym poszla do szpitala i kazali jej rodzic naturalnie. Tak ja meczyli, ze dziecku spadalo tetno i ona tez malo nie odleciala. Potem na szybkiego zrobili jedak cc, bo nie mogla urodzic. Stracila przy tym bardzo duzo krwi a ze ma malo popularna grupe, to nie mieli jej z czego przetoczyc. Lekarz jak przyszedl na zmiane, to opierdzielil lekarke, ktora dopuscila do tego stanu. Na szczescie wszystko sie dobrze skonczylo.

A jesli chodzi o Sylwka, to my zostajemy w domku. Bylam miesiac temu na koncercie i musialam wyjsc, bo zle sie czulam. Pierwsza czesc mlodych talentow ok ale jak juz gral konkretny zespol, to bylo za glosno.

Ostatnia edycja:
ka.wo - niestety nie pomoge Ci, gdyz ja mialam na zadanie ;) chociaz potem i tak stwierdzili ze wlasciwie dobrze, bo Oli mial ponad 4 kg, a urodzil sie 8 dni przed terminem. ale wiem, ze smialo mozna rodzic naturalnie po cc. nie wiem jakie sa uklady u Ciebie w szpitalu. jesli wszystko bedzie w porzadku, to moga sie uprzec ze masz rodzic naturalnie. ja miszkam obecnie w malym miasteczku i niestety u nas rzadza uklady i ukladziki. chodze prywatnie do gina, ktory jest "wazny" w naszym szpitalu. chodze tylko dlatego aby miec "dobrze" w czasie pobytu w szpitalu. jesli mam byc szczera to nie bardzo mi on odpowiada i dlatego na wlasna reke bede robic badania prenetalne w prywatnej klinice.

Ja mieszkam pod Warszawą więc mogę rodzić gdzie dusza zapragnie, jeśłi oczywiście będą miejsca. Poprzednim razem byłma na Karowej, teraz się zastanawiam nad Starynkiewiczem, bo z tamtąd mam lekarkę - pracuje na ginekologii a nie na porodówce, ale to zawsze jej szpital. Tak pytam o tą cesarkę z ciekawości bo w sumie to mi wsio ryba czy cc czy naturalnie, byleby się wszystko dobrze skońćzyło. A nie jak u siostry Lusi :wściekła/y:

reklama
Ja bym chyba chciala cc. Boje sie strasznie naturalnego. Mialam tez robiona niestety wypalanke w Anglii i lekarz mnie nie uprzedzil, ze grozi to komplikacjami podczas porodu. Tak bym sie w zyciu na to nie zgodzila. Nic jest jeszcze troche czasu na decyzje. Moja ginka narazie nie mowi na ten temat nic.

Do góry