reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

.

Czy kóras z Was tez jest w pierwszej ciazy ? troszke sie boje powiem Wam szczeze ...

ana ja też jestem w pierwszej ciąży więc temat jest mi również zupełnie obcy i jestem kompletnie zielona we wszystkim!!!

widzę, że niektóre z Was zajmują się fotografią, faaaajnie, my z mężem też hobbistycznie fotografujemy, chociaż ostatnio niestety co raz mniej z braku czasu. Gdyby ktoś miał ochotę pooglądać lub / i polubić naszą skromną stronkę to zapraszam ;)

https://www.facebook.com/pages/KMK-photography/162109510517619

coś mnie dziś pobolwewa brzuch ale tylko z lewej strony, aż sobie nospę łyknęłam bo się trochę stresowałam tym bólem, mam nadzieję, że to tylko macica się rozciąga i to dlatego.

kobitki robiłyście już jakieś zakupy pod kątem ciąży, chodzi mi o jakieś ciuszki ciążowe?
ja już oglądałam spodnie ciążowe w necie bo coś czuję, że po nowym roku jak wrócę do pracy to nie będę miała co założyć bo obecne już robią się ciasne.

reklama
ana ja też jestem w pierwszej ciąży więc temat jest mi również zupełnie obcy i jestem kompletnie zielona we wszystkim!!!

widzę, że niektóre z Was zajmują się fotografią, faaaajnie, my z mężem też hobbistycznie fotografujemy, chociaż ostatnio niestety co raz mniej z braku czasu. Gdyby ktoś miał ochotę pooglądać lub / i polubić naszą skromną stronkę to zapraszam ;)

https://www.facebook.com/pages/KMK-photography/162109510517619

coś mnie dziś pobolwewa brzuch ale tylko z lewej strony, aż sobie nospę łyknęłam bo się trochę stresowałam tym bólem, mam nadzieję, że to tylko macica się rozciąga i to dlatego.

kobitki robiłyście już jakieś zakupy pod kątem ciąży, chodzi mi o jakieś ciuszki ciążowe?
ja już oglądałam spodnie ciążowe w necie bo coś czuję, że po nowym roku jak wrócę do pracy to nie będę miała co założyć bo obecne już robią się ciasne.

ja mam kupiłam już spodnie coś ala dzinsy na gumce z wyciaganym pasem na brzuch i zimą grzeje :)

Karola, ja dziś po raz pierwszy ubrałam dżinsy ciążowe i to był strzał w 10! Tak wygodnie mi już dawno nie było :)
Mam trochę ciuchów ciążowych z pierwszej ciąży i coś czuję, że z dnia na dzień będę je sukcesywnie wyciągać z szafy.

Widzę, że jest tu kilka pasjonatek fotografowania i ja również jestem jedną z nich :) jakiś czas temu rzuciłam aparat w kąt, ale właśnie dostałam na gwiazdkę lampę błyskową i aparat już odkurzony i przeproszony :)

Witam nowe mamy :) i gratuluję :)
Mi dziś od rana nie działa bb w telefonie i dopiero teraz zebrałam siły aby odpalić komputer.
Byłam dziś na wizycie i jestem w ogromnym szoku bo poznaliśmy już płeć! Będzie SYNEK :):):) Wiadomo, że pozostaje jeszcze minimalny cień niepewności, ale podczas dzisiejszego badania dla pani dr wynik był oczywisty :)
Oboje z mężem chodzimy z bananem na ustach :)

Pola gratuluję małego Mężczyzny:tak:

Karola
pisałyśmy o tym wcześniej, ja się obkupiłam przed Świętami - ale nic dziwnego, bo się nie mieszczę (zdjęcie brzuchola we właściwym wątku) - mam jeansy, 4 bluzki, trzy sukienki, cienkie spodnie na lato, szorty, spódnicę -ogrodniczkę, spódnicę jeansową, dwie bluzki koszulowe, sporą część ubrań mam z poprzedniej ciąży

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny gratuluję chłopców.
Witam też nowe dziewczyny :D

Ja dzisiaj nie mam siły brzuch mnie boli- żołądek i jelita. Mam nadzieję tylko iż nic mi nie zaszkodziło ani nie zaraziłąm się od dziewczyny brata.

Plus jest taki iż żrobiłam ponowne TSH i mi znacznie spadło po braniu tabletek. Robiłam także i ft4 anty-TPO- wszystko w normie. Ciekawe co powie endokrynolog jak pójdę. Ciekawa jestem czy aż taki wpływ na poprawę wyników miały tabletki od gina....

Co od odzieży ciążowej to ja też już kupiłam co nieco przed świętami. Mam elegancką spódnicę ołówkową z allegro- na Wigilii sprawdziła się niesamowicie. A tak to większość nivena.

Witam nowe mamy :) i gratuluję :)
Mi dziś od rana nie działa bb w telefonie i dopiero teraz zebrałam siły aby odpalić komputer.
Byłam dziś na wizycie i jestem w ogromnym szoku bo poznaliśmy już płeć! Będzie SYNEK :):):) Wiadomo, że pozostaje jeszcze minimalny cień niepewności, ale podczas dzisiejszego badania dla pani dr wynik był oczywisty :)
Oboje z mężem chodzimy z bananem na ustach :)
faktycznie szybko, ale sie zdarza. Gratuluje synka :-)

Karola, ja jeszcze nic ciazowego nie mam, mieszcze sie jeszcze z brzuchem w 2 pary zwyklych spodni biodrowek, ale i to chyba juz niedlugo.

Gosia i Bartek, tez, nie wiem skad, mam dzis bolace jelita, czuje je jak siadam. Cos okropnego.

witam nowe mamy

Pola gratuluję synka!

ja mam usg genetyczne 2 stycznia, wcisnęli mnie między pacjentkami, bo przez święta i nowy rok brak normalnych terminów... mam jechać na 15:15 i czekać pod gabinetem....

ciuchy ciążowe po woli kompletuję, mam z poprzedniej ciąży jedne spodnie i brzydki sweter z h&m, teraz kupiłam z happymum sukienkę elegancką, spódnicę dżinsową i spodnie, do spodni jeszcze pasek zakładam, bo trochę zjeżdżają z tyłka, ale mniejszych nie było :p po świętach zamierzam jeszcze jakieś koszulki kupić, póki co rozciągam swoje normalne, mam kilka szerszych bluzeczek, więc nie jest źle. mało co mi się podoba ciążowego, hm jak już raz pisałam dla mnie ma szmaty a nie ubrania, same worki szaro-bure, c&a ma czarno-szare też i jakieś niewymiarowe, ja w ogóle wybredna jestem :p

reklama
Witajcie ,dawno mnie tu nie było,nie ogarnialam tego watku tyle tu piszecie :-).

U mnie ta przeprowadzka i robota z nia zwiazana,później wyjazd na swieta ,do tego zle samopoczucie,.

W swiata u mnie roznie raz lepiej raz gorzej,pewnie jak i u was.

Tak naprawdę to nie ma o czym pisać,dzieci broja strasznie i wykanczaja mnie czasem nerwowo,do tego M mnie wkurza samym istnieniem.My ogolnie mało czasu ze sobą spędzamy na codzien bo M cale dnie w pracy i widziamy się 2 godzinny dziennie ,a teraz od kilku dni widzimy się cale dnie i to mnie chyba wykańcza hihihih,kocham go bardzo ale drażnimy się wzajemnie :-(.

Do góry