reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

reklama
kurcze,nadrobilam, odpisalam i gdy chcialam juz wyslac to wszystko sie skasowalo :wściekła/y:
gratuluje udanej wizyty,
pola trzymam kciuki :)

Wkoncu sie jutro wyspie, jakie piekne uczucie wiedzac ze o 4 rano nie musze wstac.
Jutro ok 8 zawioze zwolnienie dla szefa i przy okazji musze go przydusic z wyplata bo zalega mi kase.

Jedyny minus L4 ze od jutra musze kupowac pieczywo ,juz nie bede miala jak przynosic, ale trudno, nie zbiednieje :D

cinnilla witamy i gratulacje

U mnie była też przed 14dc, więc nasze ciąże są starsze od tego co mamy na suwaczkach. Ja się od kilku lat obserwuję, chodzę na monitoring, w tym cyklu dokładnie wiedziałam kiedy była owulacja, dlatego już 3 dni przed spodziewanym okresem wiedziałam, że jestem w ciąży.

ja tez wiedziałam 3 dni przed. obserwowalam siebie od 3 cykli i to bardzo pomoglo. takze na przyszlosc kiedy bedziemy myslec o kolejnych napewno zastosuje metode obserwacji

Co to wieku ciazu tez bym chciala juz wiedziec czy moj suwaczek jest poprawny :) cykle mialam 28-30dni zawsze ost miesiaczka 26 wrzesnia wiec owu 9 pazdz mniej wiecej tak?

owulka jest srednio na 14 dni przed okresem, takze gdzies w okolicach 7-10 dnia cyklu zapewne ja mialas :)

Wychodzi mi ze moja ciaza jest mlodsza o tydz niz suwaczek pokazuje czy sie myle?? Moge prosic o pomoc w obliczeniu????

jeśli miałaś owulke książkowo na 14 dni przed @ to suwaczek jest ok.

zresztą nasze maluchy mogą się szybciej bądź wolniej na początku rozwijać a później będzie się wyrównywać

Jutro pierwsze usg, już nie mogę się doczekać :-)

nie zapomnij dodac zdjecia i szczegolow wizyty w watku :)
powodzenia

Dziewczyny jesli piszecie post pod postem poprostu edytujcie... bo nie chcialybysmy miec zwracana uwage przez moderatora fotum lub admina prawda:)

Przepraszam najmocniej, zawsze otwierałam sobie notatnik i potem wysyłałam zbiorczą odp. a teraz tak raz dwa i zapomniałam. Ale już naprawiłam :))

Ostatnia edycja:
Cinnilla witaj rozgosc sie:)

Blueberrry odezwij sie kochana martwie sie!!!

Malutka dawaj znac wszyscy czekamy na wiesci od ciebie jak po wizycie w Pl...&&&&&&&

Dziewczyny jesli piszecie post pod postem poprostu edytujcie... bo nie chcialybysmy miec zwracana uwage przez moderatora fotum lub admina prawda:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ktoś mi zrobił ochotę na ogóraska.. Dziś byliśmy z meżem w sklepie to zakupiłam, ale śledzi nie znalazłam.
Zastanawia mnie dlatego śledzie - przecież są surowe, jeść można a np. wędzonych ryb nie można bo mogą być "surowe" i zarażone bakterią.

Dziś znów mam mega mdłości, całe szczęście w pracy nie jestem aż tak zmęczona, ale a to wracam do domu i padam w minutę.
Cioccolata i Blueberrry ucichły, co u was dziewczyny??

witajcie ,zanim poczytam co tu sie dzialo chciala bym sie podzielic moim szczesciem.
Bylam dzis u gin bo rano znow mialam te dziwne rozowe niteczki w sluzie,
Na poczatku USG serce mi zamarlo bo zobaczylam tylko pusty pecherzyk, jednak gdy dr leciutko przekrecila glowice ukazal sie piekny okruszek :) Jestem prze szczesliwa. Wg USG jest mlodszy o tydzien,widzialam nawet pieknie bijace serduszko .
Przez te plamienia mam juz L4 od jutra i kolejna wizyta kontrolna 25 listopada, jednak teraz juz tylko dobrej mysli,musi byc juz do konca ok.
Oto moje 3,7 mm szczescia
Zobacz załącznik 593286

zazdroszcze ci juz tego usg :) ja jutro mam wizyte.mam nadzieje ze zobacze moja pchelke i bijace serduszko

Gratuluję wszystkim mamusiom, które widziały swoje maleństwa na usg:tak: Nie wiem jak wytrzymam do piątku, ciekawość mnie chyba zje:tak:, ale mam dobre przeczucia. Jajniki bolą mnie mniej niż w pierwszej ciąży, może organizm jest już bardziej przygotowany i wie już co i jak:tak: Ogóraski ... też się nimi zajadam, mi pomagaj na mdłości:-D Śledzie są w occie więc bakterie nie mają szans, dlatego można je jeść w ciąży a wędzone nie za bardzo. Ja swojego mężusia zabiorę tylko na te ważniejsze wizyty, w 12tc jak będzie szczegółowe USG i to połówkowe, wtedy już przez brzuszek badają, taki fajniejszy klimat niż na tym badaniu dopochwowym, no i już więcej widać bo dzidzia większa.

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluje wizyt!!! :)
Ja jutro sama wizyta bez usg, te dopiero za dwa tygodnie prywatnie zrobię ;)
A co do facetów mi mój nie towarzyszył przy wizytach w pierwszej ciaży był tylko przy porodzie, przecinał pępowinę ;) Ma taką pracę która nie daje wolnego kiedy chce, teraz też tylko przy porodzie będzie. Ewentualnie na pierwszym usg za 2tyg. bo prywatnie to umowie sie na niedziele zeby on mógł być ;)

ja to bym ciągle jadła i jadła.. jak nie jajka, to chleb jak nie chleb to jabłka ;D i czekolada ;D od jutra jakieś musze wprowadzić zasady by niczego maluchowi nie brakowało ;)

Do góry