reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Mnie też bolało podbrzusze ale teraz jak już chyba bardziej wrzuciłam na luz to przestało,
Kochane, dla których to nie jest pierwsza ciąża, kiedy robione są te ważniejsze badania maleństwa i USG?
Na pierwsze pójdę sama

NO i oczywiście witam kolejne mamusie:-)

Koło 12 tc badanie tzw genetyczne, z pomiarami w kierunku wad genetycznych, potem koło 20 tzw polowkowe na którym sprawdza sie, czy są wykształcone narządy wewnętrzne. Kolejne jest koło 32 tc , ale to nie kazdy lekarz zleca. Ostatnie w 36 z pomiarem wielkości bobasa i sprawdzeniem ułożenia

reklama
Niestety nie mam zdjec. Mnie na poczatku brzuch bolal jak na okres ale wzielam magnez i przeszlo i pozniej sie zastanawialam, czy jestem w ciazy, bo nic mi nie dolegalo i nie dolega. Moja Ginka powiedziala, ze magnez albo nospe mozna brac.

mnie tez brzuch boli. nie jajniki wlasnie. bo boli mnie w roznych miejscach. czasem kluje a czasem tępy ból. gdyby bolalo mnie caly czas w jednym miejscu to bym miala stracha. mam nadzieje ze to moja chuda budowa ciala tak dziala ze czuje powiększanie sie macicy.
pamietam ze z pierwszym tez mnie bolalo i co zabolalao to myslalam ze okres idzie :) i tak przegapilam początek ciąży :)
bądzmy dobrej mysli.

Czesc mamusie:-D Witam sie z poranna kawka;-) i witam nowe mamusie:tak: Ja dzis wolne yupi , córa do szkoły odprawiona wiec do 14 mam luzik:-D Co do boli brzucha mie tez pobolewa i jajniki zwłaszcza wieczorem. Rano i wieczor biore luteinke dowcipnie:tak: wg zalecen i jest ok. Ja nastepna wizyte mam 20.11 i juz nie moge sie doczekac:-D wiec wiem jak niecierpliwia sie mamusie ktorych pierwsza wizyta przed nimi. Buzka

Witam mamuśki po weekendzie :)
Jak tam samopoczucia? :D

Ja mam kolejną wizytę u gina na 28.11... jeszcze ponad 2 tygodnie! :crazy:
A ciekawość mnie rozpiera co tam u naszego przecinka :D

Co do bóli podbrzusza u mnie już praktycznie ustały jedynie jak się zerwę nagle to mnie zaboli tak dość ostro - takie szybkie przypomnienie: Mamuśka spokojniej, ja tu jestem! :-D

Niestety nie mam zdjec. Mnie na poczatku brzuch bolal jak na okres ale wzielam magnez i przeszlo i pozniej sie zastanawialam, czy jestem w ciazy, bo nic mi nie dolegalo i nie dolega. Moja Ginka powiedziala, ze magnez albo nospe mozna brac.
A jaki ten magnez bierzesz ,jak sie te tabletki dokładnie nazywają ? Lekarz ci je przepisał ? Na receptę one są ? Pytam tak szczegolowo bo ja zawsze w ciazach nospe bralam,a wolę chyba magnez wziasc :-).
Koło 12 tc badanie tzw genetyczne, z pomiarami w kierunku wad genetycznych, potem koło 20 tzw polowkowe na którym sprawdza sie, czy są wykształcone narządy wewnętrzne. Kolejne jest koło 32 tc , ale to nie kazdy lekarz zleca. Ostatnie w 36 z pomiarem wielkości bobasa i sprawdzeniem ułożenia
Dokładnie tak to wygląda :-), ja przy moich dzieciach miałam te w 12 i 20 tyg, a do tego praktycznie uzg co wizytę więc te w ponad 30 tyg już nie robiłam bo one płatne a pozatym i tak byłam pod scisla kontrola lekarza . Z synem od 20 do 36 tyg miałam usg doplerowskie co tydzień ze względu na konflikt .
Pocieszacie mnie, że mój ból brzucha to jednak nic strasznego...ale z Ola tak nie miałam, widać ta ciąża będzie zupełnie inna...
Tak zawsze jest inaczej ,mnie też brzuch pobolewa jak na @ zwłaszcza dziś ,a do dziś nie bolał ,chyba macica sie powiększa :-), ale swoją droga ,człowiek wie ze takie pobolewanie to nic zlego a i ja weteranka też schizuje jak boli :-(.
Czesc mamusie:-D Witam sie z poranna kawka;-) i witam nowe mamusie:tak: Ja dzis wolne yupi , córa do szkoły odprawiona wiec do 14 mam luzik:-D Co do boli brzucha mie tez pobolewa i jajniki zwłaszcza wieczorem. Rano i wieczor biore luteinke dowcipnie:tak: wg zalecen i jest ok. Ja nastepna wizyte mam 20.11 i juz nie moge sie doczekac:-D wiec wiem jak niecierpliwia sie mamusie ktorych pierwsza wizyta przed nimi. Buzka
No ja też w poprzednich ciazach na luteinie byłam ,teraz też myślę o wcześniejszej wizycie właśnie aby popytać co z ta luteina itp .

Więc mnie dziś od rana dol brzucha boli, położę sie na lewym boku bo w naszym stanie najlepiej na lewym leżeć :-).
Córka z M do szkoly pojechała ,mnie sie już pranie wypralo :-), syn dziś w domu więc my jeszcze wskoczyli do wyrka .

witajcie dzewczyny!
ale naskrobałyście! :) ciężko za Wami nadążyć :)))
gratuluję wizyt i zdjęć usg! ja swoją wizytę mam jutro i nie mogę się doczekać już choć powiem, że mam też troszkę stresa! ;)

wiecie co podczas weekendu napadły mnie takie głupie myśli - jestem aż zła na siebie, że tak pomyślałam, ale jakoś tak troszkę mnie ukłuło w środku, że sporo rzeczy mnie ominie ze względu na ciążę i dzidziusia... oczywiście bardzo je chcę i staraliśmy się przecież kilka miesięcy, ale mam też czasem takie poczucie, że coś tam jednak stracę. Może to dlatego, że w przyszlym roku (w czerwcu i sierpniu) mamy wesela najbliższych przyjaciół i tak mi jakoś żal, że panieńskie mnie ominą i zabawa też już nie będzie taka jak sobie wyobrażałam (o ile na to czerwcowe w ogóle pójdę..)... wiem, że to strasznie głupie z mojej strony, ale czasem nachodzą mnie takie myśli, a zaraz potem jestem na siebie zła, że w ogóle mogłam tak pomyśleć :(

reklama
Hehe, cioccolata mam tak samo :)

W sobotę byliśmy na pizzy z mężem jakieś 20km od nas i tak mu mówię: Kurcze, w sumie to latem można by tu na rowerze przyjechać, dziabnąć pizze na obiad i do domku :-) - Pobłażliwy wzrok męża szybko sprowadził mnie na ziemię i jakoś tak mi się przez chwilę smutno zrobiło :)
Głupio nie? Człowiek się starał, sikał na testy owulacujne, wtykał se termometr a teraz jakieś smutki wyskakują.
Wstyd mi aż :)

Do góry