reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

Kopacz, ja w pierwszej ciążydlosci miałam dopiero jakoś koło 8tc, a teraz mdli mnie cały czas już... I wtedy na początku tylko zapachy przeszkadzały a teraz zapachy normalnie, za to mega senna jestem

reklama
anilewe przynajmniej czujesz ciaze he he.

Ja tam zaraz ide spac, bo juz nie moge sie doczekac jutra. Jakos te dwa tyg wytrzymalam i nie robilam powtorki testu chociaz mnie kusilo.

Z tego co zdążyłam się zorientować to dużo nas jest już po przejściach ciążowych. Po pierwszy udanym porodzie myślałam, że takie rzeczy w ogóle się nie zdarzaj. Pracowałam, czułam się świetnie a tu serduszko przestało bić. Po czułam się taka osamotniona a tu tyle bratnich dusz:-) Jeszcze nie mogę się odnaleźć w obsłudze tego forum:tak:, gdzieś zniknął mój suwaczek???:crazy:

Z tego co zdążyłam się zorientować to dużo nas jest już po przejściach ciążowych. Po pierwszy udanym porodzie myślałam, że takie rzeczy w ogóle się nie zdarzaj. Pracowałam, czułam się świetnie a tu serduszko przestało bić. Po czułam się taka osamotniona a tu tyle bratnich dusz:-) Jeszcze nie mogę się odnaleźć w obsłudze tego forum:tak:, gdzieś zniknął mój suwaczek???:crazy:

musisz go w sygnaturze dodac chyba w edycji profilu

Podobno 6-7tydzien to najczęstsze przypadki poronien. Ja straciłam maluszka na początku 7tyg. Ale teraz jestem tylko pozytywnie nastawiona.

Mnie zalewa bialy śluz czas biało żółty. Jak u was? Do tego w nocy mi mega gorąco chociaż moja ciążowa temp. To 36.6 a normalna 35.8-36.

Powodzenia na wizytach. Dajcie znać w wątku o wizytach i badaniach.
Dobrej nocy.

Kopacz to senność i częste oddawanie moczu to były moje jedyne objawy w pierwszej ciąży, żadnych innych na początku ;) Potem jak rósł brzuch to zgagę miałam ;)

Teraz też czuje zmęczenie, ale mniejsze bo nawet jakbym chciała sie położyć to nie mam jak przy latającym po domu dziecku ;)
A co do śluzu, u mnie mało go jest. W lipcu jak byłam w ciąży to miałam dużo dużo go, mdłości i ogólnie osłabienie no ale w 12tc poroniłam.. oby teraz było jak najlepiej ;) za 2tyg. wybieram się na usg żeby serduszka posłuchać ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny poczytalam was ale jest nas tyle a i ja jeszcze tutaj nowa ze muszę sie wdrożyć :-).
Ja dziś ciężka noc bo śpię dziś z synkiem bo on sie rozchorowal o gorączki dostał ,w dzień podjedziemy do lekarza . Synek mój od tygodnia pierwszy raz w życiu zaczął do przedszkola chodzić więc pewnie teraz zacznie sie chorowanie przedszkolne :-(.
U mnie też malo sluzu ,ale pamiętajcie ze na każdym innym etapie ciazy moze być inaczej .
Nie martwcie sie brakiem objawów tylko sie tym ciezcie ,naprawdę wiem co mówię bo jestem w tym momencie 4 raz już w ciazy .
1 poroniona ,2 córka chora ja Zespół Turnera ,3 synek - konflikt serologiczny przeciwciała anty K przeciwko kobiecie ,dobrze ze nie mam tych drugich przeciwciał ,synek z 36 tygodnia ,wczesniak ,inkubator i ma problem z zezem operacyjny,1 operacje już miał ,do tego 2 cesarskie cięcia ,teraz ciaza ryzykowna bo zrosty ,bo lekarze odradzali i w momencie gdy mieliśmy już rezygnować i zacząć sie od @ zabezpieczać ja w ciążę zaszlam ,a dodam ze lekarz to nawet śmiercią mnie straszył ,moja lub dziecka :-(.
Strasznie sie boję ,ale i też strasznie cieszę ,staram sie o złych rzeczach nie myśleć ,ogólnie miałam komplikacje w każdej bo i też plamienia itp ,ale mam 2 wspaniałych urwisow więc teraz wierzę ze będzie dobrze ,musi być :-).
Brakiem objawów nie martwcie sie ,@ nie macie a to najważniejsze a objawy mogą przyjść z dnia na dzien i jeszcze będziecie miały dość :-).
Lecę sie zdrzemnac bo nie wiem jak długo to moze potrwać .

Do góry