reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Małgorzatkar, a hormonalne badania? Lekarze często olewają problem nadmiernego owłosienia - wiem to po sobie i większość twierdzi - taka pani uroda. Dziękuję za taką moją urodę, skoro nawet laser (i nie mówię o słabych ipl-ach) nie daje rady.

reklama
Cześć Dziewczyny!
Strasznie dużo się pochorowało :szok::baffled: Mam nadzieję, że poczujecie się wreszcie lepiej :zawstydzona/y:
Undomiel - 100 lat :-D
Katka - współczuję nocy :baffled:
Małgorzatkar - fajnie, że usg dobrze wyszło, ale może rzeczywiście lepiej podrążyć temat bardziej
Podziwiam te, które mają problemy ze snem i sobie jakoś radzą, ja śpię jak zabita, a i tak ledwo nogami ciągnę :dry:
Pogoda u nas paskudna :baffled: wczoraj tez mieliśmy oberwanie chmury - zaraz po umyciu okien :cool:
Dziś mam wizytę u gin, jak zobaczy moje wyniki krwi to się chyba biedna załamie - morfologia mi znowu poleciała, chyba najwyższy czas przypomnienie w komórce ustawić i pamiętać za każdym razem o żelazie :zawstydzona/y:

Jagódka a Ciebie może dopadł katar ciężarnych, kiedyś czytałam, że niektórym się zdarza przez hormony.

Mam w sumie info dla dziewczyn z Wrocławia i okolic. Brochów się remontuje, co zapewne wiecie, ale jednak zamykają porodówkę od maja, do końca lipca :baffled: Jakiś kolo ze szkoły rodzenia dzwonił do nich i tak mu powiedzieli.

Co do wagi... ehhh aż się boję iść na wizytę, zaś mnie lekarz ofuczy. Zaczynałam z 66.5, spadłam do 62, przez 2 miesiące u lekarza miałam 66. Teraz wieczorem ważę ok 67, a rano max 66 :/ Głodna nie chodzę, staram się nieco więcej jeść i nic.
A i dziś na szkole położna mówiła, ze jak się miało opryszczkę w ciąży, to trzeba powiedzieć, gdyż dzieć ma wtedy 2 razy słuch badany.

Michalina u nas dzisiaj lato w pełni ;-)ja aż się cieszyłam jak padać zaczęło, takie fajne powietrze się robi.

ja chodze na brochów i słyszałam jak ordynator powiedział że zamknięty ma być miesiąc, i to czerwiec. pytałam później połoznej i powiedziała, że raczej czerwiec, ale dokładnie nie wiadomo w jakich dniach. powiedziała że na mój termin powinien byc otwarty znów - 8 lipca.
chciałam tam rodzic bo z krzyków najbliżej, oprócz borowskiej. to spory szpital i jak bedzie zamknięty to we wszystkich 3 pozostałych to będzie masakra. a wiadomo jak to remonty w polsce, będą chcieli skończyć w miesiąc a wyjdzie jak wyjdzie. trzeba sie nastawić na poszukiwania mijesca.. już stwierdziłam, że jak będą problemy, zamówię karetkę i jak mnie pogotowie zawiezie to będa musieli mnie gdzieś przyjąć :)

Małgorzatkar, a hormonalne badania? Lekarze często olewają problem nadmiernego owłosienia - wiem to po sobie i większość twierdzi - taka pani uroda. Dziękuję za taką moją urodę, skoro nawet laser (i nie mówię o słabych ipl-ach) nie daje rady.

póki co tarczycę sprawdziliśmy, wyniki wszystkie ok, więc będziemy szukać dalej. na pierwszy rzut poszły najbardziej oczywiste przyczyny. niestety mój M ma dużo włosów, jego siostra niestety też, ręce sobie epilowała, bo miała takie czarne, więc jest prawdopodobieństwo, że Ola się wdała w nich...

Gosia i Bartek Nie, niestety nie załapałam sie do szkoly rodzenia.. chodzę tam na badania. leżałam też tam dwa razy po 3dni i dobrze wspominam położne, słyszałam, że w ogóle na brochowie są fajne. dwóch lekarzy jest beznadziejnych, ale reszta okej.
a ty gdzie byś chciała rodzić?
słyszałam że na kamieńskiego jest fajnie, ale tam zawsze brakuje miejsc.

Undomiel wszystkiego dobrego w dniu urodzin!!!

Michalina co do prezentu to zależy czy mieszkają sami, bo wiesz może coś małego do mieszkania/kuchni. Albo jakiś fajny album na zdjęcia ślubne, bo wiem z własnego doświadczenia, że jak człowiek w końcu się zdobędzie na wywołanie to i tak po jakiś pudełkach lub szufladkach się walają.

Jejku, ale się Was dalej te choróbska trzymają - straszne!

U nas wczoraj przeszła wielka ulewa i dzisiaj ziiiiimno. Wczoraj prasowałam do północy prawie, dzisiaj siostra przyjechała mi pomyć okna i powiesić firanki więc teraz zostały mi tylko jakieś tam porządki przedświąteczne. Zboże zasiałam i już mi ładnie wyrosło więc będzie fajne do stoików świątecznych.

hej :-)
dużo zdrówka wszystkim chorowitkom życzę :tak:
Undomiel - Wszystkiego Najlepszego !!:-D

limonka - rzeczywiście dziwne, przecież energy drinki są nie zdrowe i w ciąży tym bardziej nie powinno się ich pić :confused:

miałam jechać na badania, ale nie mogłam rano zwlec się z łóżka :no: pogoda u mnie też do bani, narazie nie pada, ale jest zimno i strasznie wieje.....

malutka dziś szaleje od rana, czasem jej kopniaki są tak mocne, że aż nie są przyjemne, ciekawe co będzie jak jeszcze trochę podrośnie:-D

reklama
seorise też sie nad zastanawiam.. teraz czasem jak młody przywali.. a wazy gdzies koło kilograma dopiero :)
Gosia ciekawa, mam koleżanka która specjalnie jeździ z oławy do wrocławia bo tam nie chce.. każdy ma iną opinie zależy na kogo trafi... zobaczymy, jak to będzie z tymi szpitalami.

Do góry