reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Bakalia, ale żenada z tą "lekarką":wściekła/y:

Ja dziś dzwoniłam do gina, ale się ośmiałam:-D
[h=5]Dzwonię ogłosić mu wieści i zapytać kiedy się widzimy. "Panie doktorze, tak mi pan ostatnio wszedł na ambicję, że wzięłam i zaszłam w tą ciążę" On: "Aaaa tak myślałem", ja: "jak to?", on: "bo widziałem panią w niedzielę w olimpie (GH) i tak pani promienieje,że wiedziałem, że to TO" ginekolog, który nie musi zaglądać między nogi, aby stwierdzić ciążę, ale mi się trafił okaz:rofl: hehehe[/h]
Ustaliliśmy, że się nie widzimy na razie, mam brać dalej duphaston i pozytywnie myśleć, a i tak będzie co ma być.

Poza tym w pracy dziś dziewczyny wprost mnie zapytały, czy ja w ciąży nie jestem bo jakoś inaczej wyglądam i oczy mam takie "szklane".. no i w łeb wziął plan, żeby nic nie mówić:baffled:

Byłam na becie i progesteron przy okazji zrobiłam, póki co to chyba ostatnie badanie, muszę uspokajać swoją nadpobudliwą psychikę:sorry:

reklama
czesc dziewczyny,mnie jakis dol ogarnal,bylam u gina...na usg widac tylko pecherzyk ciazowy...i gin mowil ze jakis zolciowy cos widac...ze za tydzien zobaczymy czy bedzie zarodek...nie wiem co mam myslec...powiedzial ze to dla niego nie jest 6tc...tylko ze to jakas bardzo wczesna ciaza...MASAKRA!!!!

czesc dziewczyny,mnie jakis dol ogarnal,bylam u gina...na usg widac tylko pecherzyk ciazowy...i gin mowil ze jakis zolciowy cos widac...ze za tydzien zobaczymy czy bedzie zarodek...nie wiem co mam myslec...powiedzial ze to dla niego nie jest 6tc...tylko ze to jakas bardzo wczesna ciaza...MASAKRA!!!!

a może po prostu miałaś późno owulację i stąd jeszcze b. wczesna ciąża?

ja Wam powiem, że te już się zaczynam stresować... jutro wizyta i tysiąc myśli w mojej głowie, ale jestem dobrej myśli :) mimo stresu:)

miłego wieczoru wszystkim!!

a może po prostu miałaś późno owulację i stąd jeszcze b. wczesna ciąża?

ja Wam powiem, że te już się zaczynam stresować... jutro wizyta i tysiąc myśli w mojej głowie, ale jestem dobrej myśli :) mimo stresu:)

miłego wieczoru wszystkim!!

nie mam pojecia kiedy mialam owulacje, bo wedlug testow owulacyjnych w ogole jej nie mialam

Dziewczyny mam pytanie, czy czujecie ból jajników? Mnie co jakiś czas pobolewają i trochę się denerwuję..

Okropnie bolą mnie jajniki, szarpią, kłują, ćmią - cały wachlarz bólu:sorry: Miałam rok temu robioną laparoskopię i może to przez to..

Witam nowe Dziewczyny
Gratuluję maluszków tym nowym i tym już po wizytach

Witajcie:)

Cioccalatta ja mam podobnie z weselem hehe mam pod koniec sierpnia brata ciotecznego i coz z tym zrobic, tak lubie wesela a tu bedzie male dzidzi...
taka sama sytuacje mialam jak Fabiana urdzilam rowny miesiac po urodzeniu malego 6 sierpnia siostra cioteczna wychodzila za maz...odmowilam bo jak z miesiecznym bobasem isc na wesele w dzien slubu jej mama zadzwonila bo kolezanka zrezygnowala i takim sposobem na biega zakupy i poszlismy

Ja we wrześniu mam wesele mojego jedynego brata – nie ma mowy, żebym nie poszła – co więcej mam zamiar się świetnie bawić!!

Co do egoistycznych myśli to... podobno to całkowicie normalne w ciąży więc myślę, że nie ma sensu się obwiniać.
Ja nie podzielam tych emocji, ale w mojej sytuacji to chyba naturalne. Ja, odkąd straciłam Zuzię, marzę o ograniczeniach, które niesie ze sobą posiadanie dziecka. Czuję się mamą.

Pola, bo jesteś mamą! Dlaczego miałabyś się czuć inaczej. Ja też nie mam takich myśli, dziecko naprawdę dużo zmienia, ale to ono jest najważniejsze. Dzieci to najpiękniejsze co może się nam przydarzyć:) Nikogo nie kocham bardziej niż moją córcię, widzę w niej siebie, widzę jak pięknie się rozwija, jestem z niej dumna. Poza tym dzieciakami naprawdę da się żyć normalnie, trochę inaczej, ale nadal bez ograniczeń:)

Ada – zazdroszczę reakcji szefa.
Moja kierowniczka dziś jak się dowiedziała to zrobiła wielkie oczy – jedna z dziewczyn właśnie jest w 7m-cu i poszła 1mc temu na L4, a mnie przenieśli na jej miejsce, a tu taka niespodzianka. Potem zaczęła się śmiać jak wariatka a potem mi pogratulowała i powiedziała, że na razie mam siedzieć cicho i nie zapeszać, ale ona wie, że będzie dobrze:) Pani prezes jeszcze nic nie wie, mam zamiar powiedzieć jej pod koniec roku.

z nospą też uważajcie bo może zaszkodzić.. magnez lepszy , ja polecam magnez z wit b6

Z doświadczenia wiem, że magnez niestety nie jest no-spą i nie wyciszy tak skurczy jak no-spa. Także jak ktoś musi, to niech bierze no-spę, czasem trzeba wybrać mniejsze zło.

nie mam pojecia kiedy mialam owulacje, bo wedlug testow owulacyjnych w ogole jej nie mialam

Skoro nie wiesz, to nie wariuj! Będzie dobrze, jest pęcherzyk ciążowy i jest ciałko żółte które ten pęcherzyk karmi – tak ma być, a na kolejnym usg już wszystko pięknie będzie widać

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzieki dziewczyny za pocieszenie :) mam nadzieje ze bedzie dobrze bo inaczej zwariuje
20131112_172206.jpgtu widac chyba ten pecherzyk zoltkowy
20131112_172210.jpg
20131112_172226.jpga co z tego rozumiecie?

Załączniki

• 20131112_172210.jpg
    20131112_172210.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 118
  • 20131112_172206.jpg
    20131112_172206.jpg
    21,8 KB · Wyświetleń: 121
  • 20131112_172226.jpg
    20131112_172226.jpg
    14 KB · Wyświetleń: 139
Ostatnia edycja:
No to ok, nie jest źle, ciąża jest, ale wczesna, za tydzień już będzie ok! A może zrób sobie badane z krwi, jak bardzo się martwisz?

kopacz spokojnie. Widocznie ciaza jest mlodsza o np tydzien a kto wie moze i nawet o dwa,tak sie czesto zdarza.
Np tak jak wczoraj u mnie,dzis od OM jest 7+2 a wczoraj z badania USG fasolka ma wielkosc odpowiadajaca 6 -temu tygodniowi,jest o tydzien mlodsza,moze u ciebie jest tak samo.Glowa do gory.Za tydzien napewno juz zobaczysz :)

reklama
Cześć :-) Jeju, ale naskorbałyście!!!!!! Za chwilę idę małego kąpać, ale jak już będzie spał, to obiecuję, że wszystko nadrobię :-)

Do góry