reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

reklama
Ja wiem, że na pierwszy trymestr tylko, że co raz wiecej jest badan które sugeruja branie tylko 5 skladnikow na pierwszym etapie ciazy a nie cały pakiet, bo on moze ciut zaszkodzic. podstawa to jod, kwas foliowy, wit D , kwasy dha , żelazo. nie powinno się brać witamin które mają wit. A..w składzie ... wszystko konsultować najlepiej z lekarzem, nie kupować samej suplementow ;))

każda z nas decyduje sama jak robi, ja z racji tego że u mnie takie witaminy dla ciezarnych wywołują mdłosci (których normalnie nie mam w ciąży teraz)nie biore ich na razie dopiero aż ukończe 3mc ;)

wiadomo, że co lekarz to inna opinia ;) dlatego trzeba znaleźc złoty środek ;))

Ostatnia edycja:
Bakaalia, co za babsztyl z tej lekarki! Ale w sumie może lepiej teraz niż miałaby cię tak kiedyś odesłać jakbyś już była w bardziej zaawansowanej ciąży, albo nie zlecić ci jakiegoś badania bo jej sie nie chce... A tak to znajdziesz sobie innego lekarza, bardziej kompetentnego

Ja po obiedzie i ponad godzinnej batalii z córka bo usnac nie cchciala a już ledwo siedziała... Wkońcu padła, muszę ja za jakieś 40 min obudzić, żeby normalnie na noc usnela....

W tranie tez jest wit A
tak ;) dlatego dawkę mam ustaloną, nie pije sama ;) tak jak w tych tabletkach musi być dana ilośc nie wiecej ;)) chociaż powiem szczerze że jest to tak ochydne że czesciej zapominam o wypiciu.. bleee za to mały lubi ten smak ;d kwasu łykam dwie tabletki, jedna rano drugą wieczorem

myslicie po mału nad jakimiś zakupami dla dziecka ???

ja jeśli to będzie chłopak to mam wszystko, prócz wózka bo chcemy nowy poprzedni sprzedaliśmy w wakacje.
a dla dziewczynki to brak mi troche ciuchów no i jak wyżej wózka ;)

Małgorzata mój tez jeszcze w dzień śpi ;) zależnie od dnia raz godzinkę raz 2-3 ;) ja mam ten plus ze nie ma problemu z zasypianiem wieczorem.. on może isc na drzemke o 16.00 a o 20.30 zasnie normalnie na wieczor.. ;)

Ostatnia edycja:
Moja wieczorem zasypia po 21... wiem, późno, ale mąż wraca koło 20 z pracy i zanim się pobawią, to już prawie 21, kąpiel i już po 21 :p

ja wózek mam, muszę go tylko zareklamować, bo jedno koło terkotało przednie, a tylne jedno dwa razy odpadło. kolor mam unisex, gondola szara, spacerówka fioletowa, wózek-parasolka szary. będziemy musieli tylko fotelik samochodowy kupić, bo mamy bez isofixa i nie byłam z niego zadowolona, a teraz mamy samochód z isofixem, wiec fotelik z bazą chcę. jeszcze nie mam przeczucia, co będzie :) w poprzedniej prawie od początku wiedziałam, że dziewczynka, a teraz tak sie uczepiłam "oby nie bliźniaki", że jeszcze nie wymyśliłam nic :p mąż chce oczywiście syna, a ja bym wolała córeczkę: mam trochę ubranek (bo część oddałam siostrze M, ale te najładniejsze zostawiłam sobie), no i córeczki są fajne

Dzięki za miłe powitanie.

Na razie pobieżnie Was doczytałam, ale nie odniosę się do każdej z osobna, bo najzwyczajniej w świecie nic nie pamiętam prawie :) Nadrobię, nadrobię :-)

Chciałam się tylko wypowiedzieć w sprawie mdłości. To ona "dały mi znać", że coś się dzieje z moim organizmem. Tak jak w pierwszej ciąży wieczorami jest mi meeega niedobrze.
Z preparatów przyjmowałam do tej pory folik, a teraz zaczełam vita-miner prenatal, bo ma zwiększoną dawkę kwasu foliowego.
Do lekarza się jeszcze nie umówiłam, czekam na prawdziwie pozytywny test :-D
No, a płeć... jakby był chłopak to wszystko mam i jestem na bieżąco więc fajnie, ale z drugiej strony dziewczynka byłaby super. Parka fajna sprawa :tak: Na razie się na nic nie nastawiam. Poczekamy, zobaczymy :-D

Buźki w ciążowe brzuszki!

Ja zaczęłam 5 tc i od dzisiaj mam takie mdłości ze już mało brakowało i witałabym się z kibelkiem bleeee.
Co to szewowej mojej też byłam w wielkim szoku jak jej powiedziałam, że jestem w ciązy i idę na L4, pogratulowała i nawet powiedziała żebym sie pracą nie przejmowała hehehe może coś wisi w powietrzu i może to zbliżające się świeta heheeh
Hmm i jeszcze temat witamin :D ja zaczęłam sama bać witaminy zanim poszłam do lekarza bo tak mi podpowiedziała moja przyjaciółka która urodziła we wrześniu br. ale jak już byłam u mojej ginki to kazała wszystko odstawić i tylko brać kw. foliowy, nawet no - spy mam nie brać... Powiedziała że na witaminy będzie czas :D także faktycznie trzeba słuchac co mówi lekarz prowadzący :D

hej, ale piszecie :-D:szok:
ja po wizycie, narazie nic nie widać na usg oprócz pogrubionej śluzówki wskazującej na ciążę. Dr powiedział, że to b. wczesna ciąża. Kolejna wizyta serduszkowa 29 listopada.

reklama
Hej dziewczyny. Ale naskrobalyscie. Nie bylo mnie pare dni a tu tyle stron do nadrobienia.
19 mam wizyte,pewnie dokladnie dowiem sie na kiedy bedzie termin. Czuje sie srednio. Zawroty w glowie mnie mecza, no i takie uczucie pelnosci w brzuchu. Wiecznie czuje sie pelna a jem normalnie.
A jak wy sie czujecie? Jakie macie objawy? Jak sobie radzic z zawrotami?

itrusta jesteśmy praktycznie w tym samym tygodniu ciąży i nawet wizytę mamy tego samego dnia! :-D ja też mam 19.11, na godz 17.15 a Ty?

też mam zawroty głowy ale nie mam pojęcia jak sobie z nimi można radzić więc nie pomogę.

Do góry