reklama
Ja wiem, że na pierwszy trymestr tylko, że co raz wiecej jest badan które sugeruja branie tylko 5 skladnikow na pierwszym etapie ciazy a nie cały pakiet, bo on moze ciut zaszkodzic. podstawa to jod, kwas foliowy, wit D , kwasy dha , żelazo. nie powinno się brać witamin które mają wit. A..w składzie ... wszystko konsultować najlepiej z lekarzem, nie kupować samej suplementow )
każda z nas decyduje sama jak robi, ja z racji tego że u mnie takie witaminy dla ciezarnych wywołują mdłosci (których normalnie nie mam w ciąży teraz)nie biore ich na razie dopiero aż ukończe 3mc
wiadomo, że co lekarz to inna opinia dlatego trzeba znaleźc złoty środek )
każda z nas decyduje sama jak robi, ja z racji tego że u mnie takie witaminy dla ciezarnych wywołują mdłosci (których normalnie nie mam w ciąży teraz)nie biore ich na razie dopiero aż ukończe 3mc
wiadomo, że co lekarz to inna opinia dlatego trzeba znaleźc złoty środek )
Ostatnia edycja:
malgorzatkar
Fanka BB :)
Bakaalia, co za babsztyl z tej lekarki! Ale w sumie może lepiej teraz niż miałaby cię tak kiedyś odesłać jakbyś już była w bardziej zaawansowanej ciąży, albo nie zlecić ci jakiegoś badania bo jej sie nie chce... A tak to znajdziesz sobie innego lekarza, bardziej kompetentnego
Ja po obiedzie i ponad godzinnej batalii z córka bo usnac nie cchciala a już ledwo siedziała... Wkońcu padła, muszę ja za jakieś 40 min obudzić, żeby normalnie na noc usnela....
Ja po obiedzie i ponad godzinnej batalii z córka bo usnac nie cchciala a już ledwo siedziała... Wkońcu padła, muszę ja za jakieś 40 min obudzić, żeby normalnie na noc usnela....
tak dlatego dawkę mam ustaloną, nie pije sama tak jak w tych tabletkach musi być dana ilośc nie wiecej ) chociaż powiem szczerze że jest to tak ochydne że czesciej zapominam o wypiciu.. bleee za to mały lubi ten smak ;d kwasu łykam dwie tabletki, jedna rano drugą wieczoremW tranie tez jest wit A
myslicie po mału nad jakimiś zakupami dla dziecka ???
ja jeśli to będzie chłopak to mam wszystko, prócz wózka bo chcemy nowy poprzedni sprzedaliśmy w wakacje.
a dla dziewczynki to brak mi troche ciuchów no i jak wyżej wózka
Małgorzata mój tez jeszcze w dzień śpi zależnie od dnia raz godzinkę raz 2-3 ja mam ten plus ze nie ma problemu z zasypianiem wieczorem.. on może isc na drzemke o 16.00 a o 20.30 zasnie normalnie na wieczor..
Ostatnia edycja:
malgorzatkar
Moja wieczorem zasypia po 21... wiem, późno, ale mąż wraca koło 20 z pracy i zanim się pobawią, to już prawie 21, kąpiel i już po 21
ja wózek mam, muszę go tylko zareklamować, bo jedno koło terkotało przednie, a tylne jedno dwa razy odpadło. kolor mam unisex, gondola szara, spacerówka fioletowa, wózek-parasolka szary. będziemy musieli tylko fotelik samochodowy kupić, bo mamy bez isofixa i nie byłam z niego zadowolona, a teraz mamy samochód z isofixem, wiec fotelik z bazą chcę. jeszcze nie mam przeczucia, co będzie w poprzedniej prawie od początku wiedziałam, że dziewczynka, a teraz tak sie uczepiłam "oby nie bliźniaki", że jeszcze nie wymyśliłam nic mąż chce oczywiście syna, a ja bym wolała córeczkę: mam trochę ubranek (bo część oddałam siostrze M, ale te najładniejsze zostawiłam sobie), no i córeczki są fajne
ja wózek mam, muszę go tylko zareklamować, bo jedno koło terkotało przednie, a tylne jedno dwa razy odpadło. kolor mam unisex, gondola szara, spacerówka fioletowa, wózek-parasolka szary. będziemy musieli tylko fotelik samochodowy kupić, bo mamy bez isofixa i nie byłam z niego zadowolona, a teraz mamy samochód z isofixem, wiec fotelik z bazą chcę. jeszcze nie mam przeczucia, co będzie w poprzedniej prawie od początku wiedziałam, że dziewczynka, a teraz tak sie uczepiłam "oby nie bliźniaki", że jeszcze nie wymyśliłam nic mąż chce oczywiście syna, a ja bym wolała córeczkę: mam trochę ubranek (bo część oddałam siostrze M, ale te najładniejsze zostawiłam sobie), no i córeczki są fajne
eve1911
Dzięki za miłe powitanie.
Na razie pobieżnie Was doczytałam, ale nie odniosę się do każdej z osobna, bo najzwyczajniej w świecie nic nie pamiętam prawie Nadrobię, nadrobię :-)
Chciałam się tylko wypowiedzieć w sprawie mdłości. To ona "dały mi znać", że coś się dzieje z moim organizmem. Tak jak w pierwszej ciąży wieczorami jest mi meeega niedobrze.
Z preparatów przyjmowałam do tej pory folik, a teraz zaczełam vita-miner prenatal, bo ma zwiększoną dawkę kwasu foliowego.
Do lekarza się jeszcze nie umówiłam, czekam na prawdziwie pozytywny test
No, a płeć... jakby był chłopak to wszystko mam i jestem na bieżąco więc fajnie, ale z drugiej strony dziewczynka byłaby super. Parka fajna sprawa Na razie się na nic nie nastawiam. Poczekamy, zobaczymy
Buźki w ciążowe brzuszki!
Na razie pobieżnie Was doczytałam, ale nie odniosę się do każdej z osobna, bo najzwyczajniej w świecie nic nie pamiętam prawie Nadrobię, nadrobię :-)
Chciałam się tylko wypowiedzieć w sprawie mdłości. To ona "dały mi znać", że coś się dzieje z moim organizmem. Tak jak w pierwszej ciąży wieczorami jest mi meeega niedobrze.
Z preparatów przyjmowałam do tej pory folik, a teraz zaczełam vita-miner prenatal, bo ma zwiększoną dawkę kwasu foliowego.
Do lekarza się jeszcze nie umówiłam, czekam na prawdziwie pozytywny test
No, a płeć... jakby był chłopak to wszystko mam i jestem na bieżąco więc fajnie, ale z drugiej strony dziewczynka byłaby super. Parka fajna sprawa Na razie się na nic nie nastawiam. Poczekamy, zobaczymy
Buźki w ciążowe brzuszki!
kubusiowata
Aktywna w BB
Ja zaczęłam 5 tc i od dzisiaj mam takie mdłości ze już mało brakowało i witałabym się z kibelkiem bleeee.
Co to szewowej mojej też byłam w wielkim szoku jak jej powiedziałam, że jestem w ciązy i idę na L4, pogratulowała i nawet powiedziała żebym sie pracą nie przejmowała hehehe może coś wisi w powietrzu i może to zbliżające się świeta heheeh
Hmm i jeszcze temat witamin ja zaczęłam sama bać witaminy zanim poszłam do lekarza bo tak mi podpowiedziała moja przyjaciółka która urodziła we wrześniu br. ale jak już byłam u mojej ginki to kazała wszystko odstawić i tylko brać kw. foliowy, nawet no - spy mam nie brać... Powiedziała że na witaminy będzie czas także faktycznie trzeba słuchac co mówi lekarz prowadzący
Co to szewowej mojej też byłam w wielkim szoku jak jej powiedziałam, że jestem w ciązy i idę na L4, pogratulowała i nawet powiedziała żebym sie pracą nie przejmowała hehehe może coś wisi w powietrzu i może to zbliżające się świeta heheeh
Hmm i jeszcze temat witamin ja zaczęłam sama bać witaminy zanim poszłam do lekarza bo tak mi podpowiedziała moja przyjaciółka która urodziła we wrześniu br. ale jak już byłam u mojej ginki to kazała wszystko odstawić i tylko brać kw. foliowy, nawet no - spy mam nie brać... Powiedziała że na witaminy będzie czas także faktycznie trzeba słuchac co mówi lekarz prowadzący
reklama
karola1986-21
Dream it. Wish it. Do it.
Hej dziewczyny. Ale naskrobalyscie. Nie bylo mnie pare dni a tu tyle stron do nadrobienia.
19 mam wizyte,pewnie dokladnie dowiem sie na kiedy bedzie termin. Czuje sie srednio. Zawroty w glowie mnie mecza, no i takie uczucie pelnosci w brzuchu. Wiecznie czuje sie pelna a jem normalnie.
A jak wy sie czujecie? Jakie macie objawy? Jak sobie radzic z zawrotami?
itrusta jesteśmy praktycznie w tym samym tygodniu ciąży i nawet wizytę mamy tego samego dnia! ja też mam 19.11, na godz 17.15 a Ty?
też mam zawroty głowy ale nie mam pojęcia jak sobie z nimi można radzić więc nie pomogę.