reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Witam nowa mamusie

Haust mój gin powiedział mi jak sie dowiedział że mam okulistyczne wskazanie do cc że ja w takim razie nie urodze tylko urodza za mnie... Że na latwizne idę i jak sobie chce

Dziewczyny, listę nas chcemy taka ogólnie dostępną czy na hasło?

Ostatnia edycja:
reklama
Nie nadrobie was dziewczyny ,ale przychodzę napisać o wynikach krwi ,więc moja beta to
1 164 wychodzi 5-6 tydz :-). Ale sie cieszę :-), nawet moja hemoglobina nawet nie taka straszna 11,4 a norma od 12 :-),
Dzieci usna to ja biorę sie za szukanie wszystkich moich papierów z ciąż itp :-), jutro wizyta :-).

Witam nowa mamusie

Haust mój gin powiedział mi jak sie dowiedział że mam okulistyczne wskazanie do cc że ja w takim razie nie urodze tylko urodza za mnie... Że na latwizne idę i jak sobie chce

Dziewczyny, listę nas chcemy taka ogólnie dostępną czy na hasło?

zwykły cham. moja koleżanka musiała urodzić z innych przyczyn, nie dało się cesarki i jej wada wzrosła o 2 dioptrie.

serdecznie witam i gratuluje nowym mamusiom.

Dziewczyny bardzo ladne bety. Także nie ma sie co zamartwiac.

Ja bym zglosila skargę na ta lekake co odwolala wizyte. A może akurat coś sie kiedyś złego wydarzy u innej pani przez takie odsylanie do domu.

Przespalam ze dwie godziny i zjadlam kolacje bo mnie ssalo i teraz mi tylko nie dobrze.
Ja w pracy też mam ciężarówkę juz odchodzi w piątek bo rodzi za 3tyg. Co prawda pracuje po 12 godz tyg bo nie mogła odejść szybciej bo za krótko pracuje i nie należałby jej sie płatny macierzyński wiec tak ciągnie z zaświadczeniem od lekarza ze nie wiecej jak 15godz i szefowa klnie.
Takze mam dylemat kiedy jej powiedziec o mojej ciazy. Bo wiem ze bedzie klnela w duchu.
My rodzicom powiemy w wigilie dzwoniac z zyczeniami. A za rok pojedziemy pierwszy raz na swieta z maluszkiem. Od kad jesteśmy za granicą nie ma szans na urloo w okolicach świat a tak macierzyński i nikt nam nie zabroni :)

Możemy założyć grupe na haslo. Kiedyś sie przyda jak ktos bedzie chciał napisać cos bardziej poufnego albo tak sie zzyjemy ze wymienimy sie danymi.

Tak inne mamusie robią. oprócz ogólnodostępnego wątku grupa dla lipcowych mam tylko.

jeśli chodzi o cc dziewczyny.
miałam wade wzroku -3,25 -2,75 jakoś te okolice.
jestem dość chudaaaaaa waże 50 kilo mierze 170 więc modelka ze mnie super.
byłam w ciąży mam synka. doktorek mi mówił ze jak przy mojej wadze dziecko będzie wazylo 3 kilo to będzie sukces.
najlepsze jest to ze ja ciąze przenosiłam i w szpitalu mialam robione usg pępowinowe badane wody plodowe i takie tam.
NIKT NIE SPRAWDZIL WAGI DZIECKA.
przy porodzie połozna wsadza we mnie łape i mowi DUŻE DZIECKO....
urodzilam synka prawie 4,5 kilo
wade wzroku mam -7,25 -7,50 poszlo mi o 4 :(
jeszcze jeden poród i chyba oślepne.

teraz od razu zalatwiam od okulisty zaświadczenie o konieczności cc.

szkoda tylko, że nic z tymi lekarzami nie możemy zrobić :no: Mojej koleżance gin powiedział -" pani to już za stara na poród naturalny, cc robimy!" A miała aż 32 lata :rofl2: ciekawe co mi by powiedział - mam już 33 lata :laugh2:

a pomysł aNilewe_ jest jak najbardziej ok :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry