reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

ka.wo uważaj na siebie i oby gin coś na to zaradził :blink:

pola - bułeczki, bułeczki, bułeczki :-) już wiem, na co mam ochotę i nie przeszkadza mi zupełnie, że już jak bułeczka wyglądam (chociaż wiem co Małgorzatkar masz na myśli, bo czasami też tak mam :-() :-) a cynamon to ja kocham ;-)

reklama
Ka.wo daj znać jak po wizycie. Trzymam kciuki i życzę zdrówka.
Ja mam kolejny dzień jedzenia, a Wy mnie tu tylko motywujecie :p
Posegregowalam dziś ciuszki myślałam, że tego dużo a tu jednak lipa :( A w portfelu pustka.
Normalnie aż doła złapałam i jeszcze go zajadam na domiar złego :banghead::mad:

Za mną wczoraj cały dzień słodkie chodziło, dziś mniej, ale już wafelka i czekoladke zjadlam...
I mam dość buntu dwulatkow! Oddawać mi.moja kochana Ole! Już dziś 4 razy miałam odstawianie szopek, najgorsze jest to, ze zaczęła uderzać glowa w podłogę, bić się sama po główce, albo uderza raczkami w kant stołu...bije się, ze krzywdę w końcu sobie zrobi...bo generalnie staram sie nie reagować na te histerie, ale w takich momentach wynosze ją w inne miejsce...ale nie ulegam, pomimo czasami pół godzinych szopek...

Kawo czekam na wieści

a ja dziś byłam na badaniach i przeżyłam glukozę <jupiiii>, ba! jestem nawet mile zaskoczona, no cóż dobre to nie jest, zdecydowanie piłam lepsze rzeczy :cool2: ale jak mus to mus. Wypiłam i nawet mnie nie zemdliło, a rozrobili mi w ciepłej wodzie i bez soku z cytryny więc jestem z siebie dumna. Jedynie co to boli mnie ręka od tych 3 wkłuć, ja ogólnie mam bardzo cienkie żyły i zawsze panie pielęgniarki załamują ręce jak widzą moje żyły bo nie ma się gdzie wkłuć :-( po jednorazowym kłuciu mam mega siniora na pół ręki, aż się boję pomyśleć jak to będzie wyglądało po 3 razach :dry:

Uff udało mi się doczytać:-D od kiedy wróciłam do pracy jakoś trudniej mi się ogarnąć z czasem, mimo że po pracy mam wolne i nie muszę się uczyć do wieczora! Niby pracuję godzinę/dwie krócej, ale jak wracam do domu to mnie ciągnie dół brzucha, zobaczę czy się to zmieni, bo nie chcę znów na zwolnienie...

graza ja planuję popracować do końca maja max, czyli to będzie jakiś 34 tydzień, a może przesadzam? a jak Ty planujesz?

sny - ja też miewam czasem koszmary dotyczące dziecka, tylko rolę dziecka gra mój kotuś, jak mam dzień, że mnie coś zmartwi to mi się śni, że jest chory, albo się zgubił... bo to taki mój synek:-)

siusianie - a ja Wam powiem, że jeszcze ani razu nie byłam sikać w nocy, czasem się budzę, albo kiciuś mnie budzi jak się przytula, ale aż tak mi się nie chce żeby iść do wc. Za to w dzień to chodzę co godzina, zwłaszcza że ulubioną pozycją mojego maleństwa jest siedzenie na dupci i kopanie mnie po pęcherzu...

Undomiel szczęściara z ciebie że nie latasz w nocy siku :-D ja muszę po kilka razy.

Zaczynają mi się powoli bezsenne noce... Czy macie podobnie? Pamiętam że pod koniec poprzedniej ciąży co noc męki przechodziłam ale w dzień nie odsypiałam. Jak ja funkcjonowałam to nie wiem :-D

Malgorzatkar to chyba jedyne wyjście by nie reagować na histerię. Tylko że to co opisujesz niezbyt bezpieczne :-( moja córka może z 2 razy jak na razie aferę zrobiła leżąc na podlodze. Zostawiłam ją samą by się uspokoiła oczywiście kontrolowałam sytuację. Teraz jest na etapie wymuszania.

Ostatnia edycja:
Ka.wo miesiąc temu miałam identyczny incydent tyle że nie wymiotowalam.
Undomiel ja pracuję dwie godziny mniej ale ledwo usiedze przy biurku. Od końca kwietnia idę na l4

Ka.wo u mnie wahania ciśnienia kończą się wymiotami i to takimi konkretnymi..
Katka ja nie śpię przy pełni, teraz już ok. Ale jak tylko księżyc wchodzi w tą fazę to kręcę się całą noc - normalnie tak nie mam, tylko w ciąży. Wstaję zazwyczaj koło 4-5 na sikanie i idę spać dalej, zdarzyło się kilka razy, że o 3 budził mnie ból pęcherza. Pewnie dlatego, że mały ułożony miednicowo i uciska mi pęcherz
Małgorzatkar, nie pomogę, aż takich cyrków u mnie nie było.
Karola gratuluję dobrego samopoczucia po glukozie:rofl2:
Mówiąc obrazowo - padam na ryj, cały dzień poza domem. Byłam w firmie, oddałam zwolnienie, odwiedziłam kumpli, potem odebrałam Klaudię. Zjadłyśmy obiad w domu, posiedziałyśmy pół godziny i pojechałyśmy do hurtowni dziecięcej. Kupiłyśmy czapkę taką na teraz i mnóstwo innych rzeczy (bluzę, sweterek, spódniczkę, koszulkę z krótkim rękawem i ze 3 bez rękawów dla Adasia sweterek i kurtkę na 74 i t-shirt malutki), zapłaciłam 150zł. Ciekawe kiedy w końcu mój szanowny mąż zacznie się dokładać do zakupów dzieciowych, bo mnie już szlag trafia, wszystko z mojego konta spływa:wściekła/y:
Nie wiem co jeszcze i komu miałam napisać..:sorry: skleroza ciążowa pełną parą..

U mnie remont pełna parą :tak: cieszę sie już na sama mysl o pokoiku synka, w końcu pomieszczenie nie bedzie stac puste :-D

zazdroszczę, ja czekam na jakąś dobrą pogodę na malowanie pokoiku, żeby szybko wyschło i wywietrzało :) Pokaż efekty jak skończycie.

ka.wo odpocznij sobie troszke :)

ja uwielbiam kefiry i maslanki, a jablka i winogrona to juz w ogole. nie wiem co by bylo gdyby byly zakazane. juz i tak wytrzymuje bez paszetu i wedzonych ryb, wystarczy tych ograniczeń

byłam dziś u lekarza to całe szczęście powiedziała, że to tylko przeziębienie i nie ma sensu antybiotyku także odetchnelam z ulga bo balam sie ze wyskoczy z jakims zapaleniem pluc albo czyms innym :)

reklama
ANilewe i Katka milo Was znow widziec. :) Ja dzisiaj bylam na bezpiecznym maluchu. Niektore osoby byly fajne i po mimo reklamy nie robily tego natarczywie. Podobalo mi sie jak polozna powiedziala ze lepiej jak dostanie dziecko butelke z miloscia i czuloscia niz cycka z obrzydzeniem i aby nie dac sie zwariowac i mamy prawo wyboru.

Do góry