reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2014

hej dziewczyny,

przygarniecie mnie ?
Wczoraj test pokazał cień cienia, dziś kreska mocniejsza. To nasz 2 cykl starań. Straszne się cieszę, że tak szybko się udało. Tylko się boję, bo karmię piersią córcię i mam nadzieje, ze to nie zaszkodzi nowej dzidzi.
Jak widać mam półroczna córcię, wcześniej byłam majóweczką 2013.
Teraz termin z OM ok 17 lipiec ale owulację miałam późno bo jakoś w 23 dc.
pozdrawiam ciepło :)

reklama
Dziewczyny nie przejmujcie się każdego dochodzą złe myśli, a jak widzą po suwaczkach to są wasze pierwsze dzieci i wcale się nie dziwie że macie takie myśli, jakieś wątpliwości ,pociesze was ze przy dzieciak wszystko się zmienia już praktycznie nic nie jest takie samo ,ale to nie znaczy że zmienia się na gorsze myśle że każda już mamusia może wam potwierdzić że zmiana jest tylko najlepsze.

Ja mam problem z ginekologiem, we wcześniejszych ciążach chodziłam do ginekologa w innym mieście i naprawdę z czystym sercem poszłabym do niego jeszcze raz ale jest to niestety za daleko, tutaj w częstochowie poznałam tylko dwóch ginekologów którzy odradzali mi kolejną ciąże i chciałam do jednego z nich pójść bo naprawdę jest kompetentny ,miły i delikatny i pracuje w szpitalu ale termin do niego jest dopiero na 9 grudnia ,czyli bez jednego dnia za 4 tygodnie ,a tyle czekać nie będę:-(, pani w rejestracji powiedziała że mogę przyjść w najbliższy poniedziałek zapytać się go czy mnie przyjmie ,wiem jak jest się do niego ciężko dostać ,jaki jest oblężony więc postanowiłam teraz na necie poczytać opinie o innych ginekologach w częstochowie ipt podzwonić może uda mi się coś załatwić na przykład jakąś wizytę za kilka dni również u dobrego ginekologa ,a jak nie to pójdę za tydzień w poniedziałek prosić się tam aby mnie przyjął.

Wiikki pewnie ze cię przygarniemy :-), rozgosc sie ,fajnie ze tak szybko wam sie udalo ,mi według obliczeń z Om wychodzi termin na 18 lipca :-), zrobiłam już 3 testy i ostatni to już porzadna krecha ,ale ja najwidoczniej musiałam mieć wcześniej owulacje :-), a kiedy mialas ostatnia @ i jakie masz cykle bo ja @ 9 .10 a cykle 28-30 dni ale bardziej 30 :-), podziwiam ze tak szybko zdecydowaliscie sie na 2 malenstwo :-), jeśli chodzi o karmienie piersią to wiem ze można jeśli z dzidziusiem w środku w brzuszku jest ok :-). Jeśli ciaza jest prawidłową wiem ze można karmić :-).

Ostatnia edycja:
Witajcie:)

Cioccalatta ja mam podobnie z weselem hehe mam pod koniec sierpnia brata ciotecznego i coz z tym zrobic, tak lubie wesela a tu bedzie male dzidzi...
taka sama sytuacje mialam jak Fabiana urdzilam rowny miesiac po urodzeniu malego 6 sierpnia siostra cioteczna wychodzila za maz...odmowilam bo jak z miesiecznym bobasem isc na wesele w dzien slubu jej mama zadzwonila bo kolezanka zrezygnowala i takim sposobem na biega zakupy i poszlismy:) maly przespal w gondolce pieknie jadl i spal nawt muzyka mu nie przeszkadzala hehe byl oczkiem na weselu obcy nawet zdjecia mu robili hihi teraz nie wiem jak to bedzie bo ponad 100 km to wesele bedzie od miejsca gdzie mieszkamy...coz zobaczymy jak to bedzie :)

mnie tez czasem brzuch boli jak na @ i tez czasem kluje jajnik, ale to normalne wiec sie nie martwie...
w koncu JUTRO WIZYTA juz nie moge sie doczekac:)ehhhh

Wiikki witaj i rozgosc sie fajnie ze jest nas coraz wiecej :)

witaj Wiikki, szybciutko postaraliście się o rodzeństwo. ale przynajmniej małą różnicę wieku będziecie mieli :)
cioccilata, chyba każdego w pewnym momencie takie myśli nachodzą... ja np kilka dni temu wyliczyłam, że to będzie 3 sylwester bez szampana, a że pewnie będę karmić, to jeszcze przynajmniej jeden mnie ominie... a ja bardzo lubię szampana i tak mi się smutno zrobiło... (tylko żebyście nie pomyślały, że ja jakiś żłopuś jestem :p )
nasze życie będzie inne, ale z bobasem też można wspaniale spędzić czas, my jeździmy nad nasze morze na wakacje do cichej miejscowości i jest super

dziękuję Wam dziewczynki :*
trochę mnie "pocieszyłyście" :-) bo tak jakoś zła jestem właśnie na siebie, że tak trochę egoistycznie do tego podchodzę.. :/ ale dobrze wiedzieć, że nie tylko ja mam takie myśli :-) no nic, mam nadzieję, że takie myśli będą pojawiać się rzadko lub wcale i będziemy się z Mężem cieszyć tym ile radochy będzie jak w domu będzie maluszek :-)

wikki witaj i gratulacje!!

Dziewczyny znalazlam dobrego gina ,tak z opini wychodzi, on przyjmuje w szpitalu u mnie i w przychodni przyszpitalnej w poniedzialki,srody i piatki wiec bardzo czesto i idzie sie tam rejestrowac w ten dzien i w tym samym dniu jest sie u lekarza i ja ta ciaze jak juz pisalam mam dosc skomlikowana i mysle aby z M jutro do tego gina podjechac,na serduszko jest za wczesnie,nie wiem czy wogole mi usg zrobi ale przynajmniej badanie i dowie sie o mojej skomplikowanej ciazy,ja tez mam anemie i badanie krwi,jakies zelazo pewnie i nie wiem czy jakas luteina czy jak ,wiec chyba nie ma co czekac i podjade jutro chocby po leki i wywiad prawda? jak myslicie ?

Dziewczyny znalazlam dobrego gina ,tak z opini wychodzi, on przyjmuje w szpitalu u mnie i w przychodni przyszpitalnej w poniedzialki,srody i piatki wiec bardzo czesto i idzie sie tam rejestrowac w ten dzien i w tym samym dniu jest sie u lekarza i ja ta ciaze jak juz pisalam mam dosc skomlikowana i mysle aby z M jutro do tego gina podjechac,na serduszko jest za wczesnie,nie wiem czy wogole mi usg zrobi ale przynajmniej badanie i dowie sie o mojej skomplikowanej ciazy,ja tez mam anemie i badanie krwi,jakies zelazo pewnie i nie wiem czy jakas luteina czy jak ,wiec chyba nie ma co czekac i podjade jutro chocby po leki i wywiad prawda? jak myslicie ?

Dorotka nie zaszkodzi a moze ci pomoc:)

Dzień dobry! Już dzisiaj o godz. 19 mam wizytę! nie mogę się doczekać! Muszę tylko wytrwać w pracy do 16-17, ale to może dobrze bo będę miała mniej czasu na rozmyślanie. Oby wszystko było dobrze.

Co do egoistycznych myśli to... podobno to całkowicie normalne w ciąży więc myślę, że nie ma sensu się obwiniać.
Ja nie podzielam tych emocji, ale w mojej sytuacji to chyba naturalne. Ja, odkąd straciłam Zuzię, marzę o ograniczeniach, które niesie ze sobą posiadanie dziecka. Czuję się mamą.

Jeśli ma dobre opinie to chyba nie ma się co zastanawiać. Z pewnością będziesz spokojniejsza po wizycie. Dobrze by było, żebyś do czasu wizyty zrobiła sobie min. morfologię, żeby lekarz mógł ocenić Twoją anemię. Powodzenia!

reklama
i ja sie witam :)
Wstalam o 8 ,wyszykowalam niunie i P zaprowadzil do przedszkola a ja musze o 14 ja odebrac.
Bylam w pracy,akurat udalo mi sie trafic na szefa a z tym ciezko.
Dalam zwolnienie,pogadalam z nim i o dziwo mega fajnie to przyjal ze mam juz L4 i sam podpowiedzial bym nastepnym razem u gin zasugerowala inny rodzaj zwolnienia i tym zyskam na kasie bo na L4 mam liczone 8godz dziennie a ja pracowalam przeciez ponad 200h w miesiacu i tym sposobem jesli dostane zaswiadczenie ze praca jest zabroniona w moim przypadku to dostane cala wyplate taka jak wczesnieje :)
I odrazu wyplacil mi zalegla kase bez zadnego ale, w szoku bylam :) i sam powiedzial bym lepiej juz nie wracala do pracy tylko do konca ciazy odoczywala bo praca jest ciezka :szok: ktos chyba go podmienil

Zakupy juz zrobilam, sniadanie jako takie zjadlam i biore sie za jakis obiadek i lekkie sprzatanie.

Dorota w twoim przypadku mysle ze nie ma co czekac ,a kto wie moze i uslyszysz serduszko,zalezy ile tyg tak naprawde w ciazy jestes a i roznie sie zdazalo :)

wiikki witaj i gratuluje

pola kciuki za wizyte, do 19 szybko minie i wkoncu zobaczysz kruszynke :) Nie jestem sobie w stanie wyobrazic twojego bolu po stracie Zuzi,napewno teraz czuwa nad toba i przyszla siostrzyczka lub braciszkiem.

Do góry