reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

elifit ale ona chyba musi przyjechać. Z tego co mówiła mi położna w rejonowej przychodni, to jest taki obowiązek, że szpital powiadamia położną o wyjściu ze szpitala mamy z dzieckiem i ona powinna ich szybko odwiedzić. A położną deklaruje się przy przyjęciu na oddział.

Z nasion mam poziomki, bazylię, oregano i standardowo szczypiorek. Co roku nowy i dokładam do szczypiorku z poprzednich lat, żeby coraz więcej było i nie był stary. Do gruntu wysadzę jutro truskawki wczesne, średnie i późne - wszystkie sprowadzane z jakiejś dużej szkółki więc nie wiem co to będzie. I do donicy na balkon kupiłam truskawki ze szkółki niedaleko mnie, dobrą opinię mają. To takie truskawki zwisające, zawsze mi się takie podobały a teraz mam ładny słoneczny balkon :)

Dodatkowo mamie kupiłam krzew Goi czy jakoś tak, i pożeczko-agrest - ona uwielbia takie mieszanki.

Jutro będziemy się bawić w ogródku :tak:

reklama
dzisiaj też trochę pobawiłam się w ogrodnictwo i tak mnie napierdziela kręgosłup i rwa kulszowa, że teraz jak się ułożyłam na kanapie to mam wrażenie, że nie wstanę do porodu. Dobrze, że Młody już śpi to poczekam na męża, żeby mnie spionizował, żebym się chociaż wykąpać doczołgała...

tyle napisałyście ale chyba oprócz ucisku na rwę mam ucisk na mózg i nie potrafię się skupić co Wam chciałam odpisać.

Wczoraj byłam na tych warsztatach bezpieczny maluch. Fajnie było, trochę ciekawostek podłapałam, czas szybko zleciał. Jedynie co to babka od tego mleka enfamil czy jakoś przynudzała i zamiast opowiadać czytała z laptopa... :baffled:

Nooo Sokoja w Katowicach było tak samo. Ta ode mleka strasznie niemrawa. Taki miała styl, że się w ogóle skupić nie mogłam na tym co mówi. Ale położna była fajna, miała coś nadgarstkiem i taką czarną opaskę, ciekawe czy u was była ta sama.

A znasz tą firmę Palmers? Bo postawiłam sobie te próbki przy łóżku i zastanawiam się czy ich w ogóle używać.

nie było u nas nikogo z palmersa :no: ale słyszałam że fajne są. Była doradczyni laktacyjna z taką wadą wymowy, ale świetnie mówiła. Jak dla mnie za krótko. aaaa pochwalę się, że wylosowałam ręczniczek kąpielowy ;-)

och dziewczyny, przeżyłam jakoś ten trzydniowy maraton egzaminacyjny:-D w pn na kontrolę do lekarza czy z małym ok i mogę zacząć myśleć o przyjmowaniu malucha na świat:-D a w weekend czeka mnie zasłużona przerwa po 3 msc nauki!!!

trzymam kciuki za zdrówko i ogródki:-) ja dopiero się zabiorę za porządki, ale też myślałam o truskawkach? a one nie owocują dopiero w drugim roku?

Hej :)

Michalina Palmers... mi uratował brodawki przed zadrapaniem :-p

Mój mi wyjechał na Śląsk do mamy. Ja już nie miałam ochoty 2 raz jechać do swojej, a "teściową" na razie omijam szerokim łukiem :baffled: poza tym coś mi to przeziębienie przejść nie chce...
Oglądam dzisiaj od rana wózki, łóżeczka... aż mam mętlik w głowie od tego wszystkiego. Za to wstępnie wybrałam fotelik. Muszę kiedyś pojechać do sklepu jakiegoś i zobaczyć na żywo co to warte. Miała któraś do czynienia ze sklepem tosia.pl? Mają właśnie ten mój upatrzony fotelik w atrakcyjnej cenie, a coś czuję, że dużo drożej będzie w standardowym stacjonarnym.

A jaki fotelik wybrałaś?

U nas dziś spontaniczny grill :)
Taki na szybko kiełbasa, kaszanka, boczek, cukinia i sałatka ala grecka.
Pogoda cudowna, nawet wieczorem ciepło, goście niedawno poszli :)

Ciężko przy grillu bez piwka i papierosa :confused:

Ostatnia edycja:
Doti Cybex Aton 2, za 5 gwiazdek za bezpieczeństwo.
Myślę teraz też właśnie o szpitalu, ale opinie o Wrocławskich szpitalach rzeczywiście marne... więc pozostanie wybrać mniejsze zło.

Łooo za fajkami też mi się niekiedy mega tęskni, ale może uda się już nie wrócić do palenia :) i mój mi też oznajmił, że niebawem idzie na piwko z pracy. Ehhh zazdroszczę mu. Trzeba będzie niebawem spróbować z bezalkoholowym ;p

reklama
Cześć wieczornie :)
Piekna wiosna nas przywitała, bylismy z Igim na pochodzie z paleniem marzanny ale niestety dwie godziny spaceru rozłożyło mnie... brzuch boli już 3 godzinę, staram si leżeć ale młody coś nie ma ochoty iść spać.
Sokoja - czyli zadowolona z bezp. malucha?? jak niestety nie dałam rady :( szkoda
no i więcej nie pamiętam. Oczy mi sie zamykają, chyba czas spać

Do góry