reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

reklama
Cześć Dziewczyny :-)
Dzięuję za troskę :-) jakoś nienajgorzej się trzymam, na Apapie co 6h i do przodu :-D tylko noc była przekichana bo niedość, że ząb (a raczej jego brak) to w dodatku N. coś kaszleć zaczęła i się nam wpakowała do łóżka :dry: ja nie wiem jak to dziecko 1x w m-cu nie zachoruje to święto lasu normalnie :-( oglądałam gardło i wg mnie to tylko spływający katar. Kurcze w brzuchu mi burczy, a normalnie boję się jeść, muszę sobie coś sensownego wykombinować na śniadanie :tak::tak:
Elafit - mam nadzieję, że jednak zabieg pomoże na rękę :tak:
Graza - jeśli chodzi o koszulę to ja teraz kupuję taki sam model jak ma Makota, guziki wg mnie są najgorsze, ale ja mam z poprzedniej ciąży taką z guzikami po bokach - może wykleję w zakupowy, żebyście tego samego błędu nie popełniły i badziewia nie kupiły?
Jeśłi chodzi o krzywą to moja lekarka mi kazała zrobić 2 pobrania - co kraj to obyczaj :-D
Elza - trzymam kciuki za dziewczynkę :-D
Małgorzatkar - przykra bardzo sprawa, mi się nigdy nic podobnego nie przydażyło, ale moja przyjaciółka przeszła przez poronienie i tym bardziej było mi przykro, że ja już byłam mamą, a ona bardzo chciała tego maleństwa, na szczęście teraz ma fajnego synka :-)

Małgorzatakar - a nie wolisz inflanckiej? mogę cię polecić kilku dobrym położnym, które zajmą się Tobą i zzo w razie czego dostaniesz bez problemu.
w IMiDzie raczej nic się nie zmieniło (byłam z półroku temu) i szpital jest w pawilonie X i porodówka tak samo nieremontowana jak od 10 lat. Większość dobrych położnych z Instytutu przeszło do innych szpitali. Bielański też zależy na kogo trafisz, ale nawet jednej konkretnej osoby bym nie polecała.

Carloska - nie szkoliłam żadnej z Nowej SOli i raczej typowy personel jest z nurtu poród "zmedykalizowany", ale jako Fundacja współpracowałyśmy z klubem mam w Nowej Soli i one na pewno mają większą znajomość lokalną i od nich zasięgnij informacji na temat położnych Klub Mam Nowa Sól

Graza06 - wystarczą dwa pobrania mają wysoką wartość predykcyjną, nie ma potrzeby kłóć się 3 razy. Jeśli chodzi o położną i lekarza POZ, to niestety nie mądry przepis był taki, że powinni pochodzić z tej samej placówki. Wiem, że próbowano to zmienić, ale nie dowiadywałam się ostatnio na jakim etapie to stanęło. Możesz próbować się dowiedzieć. Są też położne, które mają podpisany kontrakt i własną praktykę (czyli pracują na swoim a nie dla przychodni) i wtedy chyba to nie ma znaczenia.
Najlepiej na tej stronie poprostupolozna.pl poszukaj czy jest jakaś sensowna w okolicy, albo napisz do fundacja@rodzicpoludzku.pl zapytanie czy wiedzą o dobrych położnych środowiskowo-rodzinnych w Twojej okolicy. Prowadziałam część laktacyjną szkoleń właśnie dla położnych środowiskowo-rodzinnych i niektóre to były super babki, przyjeżdżały do nas z całej Polski, więc w fundacji powinna być ich baza.

Zostań w swojej przychodni u dobrego inetrnisty i postaraj się zapisać do położnej i pediatry bliżej (może już można).

Jagodka napisała maila, że rezygnuję

Gosia i Bartek poszukałabym na twoim miejscu kogoś, jak nie może być partnera ani przyjaciółki to poszukałabym właśnie douli. Ogólnie Wrocław nie jest przychylnym miejscem do rodzenia niestety. Robiłam tam badania opinii i wiele listów przychodziło do Fundacji, szczególnie w sprawie szpitali klinicznych. A z jakich okolic Wrocławia jesteś?

szmaragd44 z nieba nam spadłaś ;-)

ja rozważam bielański (mam tu kogoś znajomego) inflancka, piaseczno (mój lekarz tam pracuje) lub ostatecznie medicover (też mój lekarz).

kawo dobrze, że już po wszystkim :)

Ostatnia edycja:
ka.wo a ja trzymam kciukasy za Twoją N żeby ją żadne choróbsko nie dopadło... i za Ciebie aby rana po zębie nie dokuczała.... co w końcu wymyśliłaś na śniadanie????

Graża i inne Dziewczyny wahające się - broń Boże nie kupujcie koszuli rozcinanej z boku - takiej bez guzików, cycki żyją w niej własnym życiem, np. podniesiesz rękę - cały biust na wierzchu. Miałam jedną - mama mi kupiła, miałam ją na sobie ze dwa razy chyba - porażka! Miałam rozpinane z przodu, też szału nie było, bo operowanie przy guzikach jedną ręką, z wenflonem, gdy drugą trzymasz dziecko, to była masakra, nie kupiłabym drugi raz takich - zostawiłam sobie jedną i resztę sprzedałam. Teraz mam dwie zwykłe na ramiączkach z głębokim dekoltem do mostka i jedną na ramiączkach i dodatkowo rozpinaną po środku na 4 guziczki - ale cycka da się wyjąć jednym ruchem. Do porodu kupię zwykła bez rękawów taką cieniutką na targu - rodziłam w takiej i to była potem najlepsza koszula szpitalna jaką miałam - odprała się bez problemu.

Elifit,
mam nadzieję, że szybko zobaczysz poprawę
Elza powodzenia na usg!
Kawo trzymaj się i próbuj się zapchać jogurtami, budyniem (schłodzonym itp)
Wczoraj nafaszerowałam się sinupretem i dziś normalnie już oddycham. Ale biorę go dalej, bo zaraz znowu to samo będzie

reklama
Do góry