Małgorzatakar - a nie wolisz inflanckiej? mogę cię polecić kilku dobrym położnym, które zajmą się Tobą i zzo w razie czego dostaniesz bez problemu.
w IMiDzie raczej nic się nie zmieniło (byłam z półroku temu) i szpital jest w pawilonie X i porodówka tak samo nieremontowana jak od 10 lat. Większość dobrych położnych z Instytutu przeszło do innych szpitali. Bielański też zależy na kogo trafisz, ale nawet jednej konkretnej osoby bym nie polecała.
Carloska - nie szkoliłam żadnej z Nowej SOli i raczej typowy personel jest z nurtu poród "zmedykalizowany", ale jako Fundacja współpracowałyśmy z klubem mam w Nowej Soli i one na pewno mają większą znajomość lokalną i od nich zasięgnij informacji na temat położnych
Klub Mam Nowa Sól
Graza06 - wystarczą dwa pobrania mają wysoką wartość predykcyjną, nie ma potrzeby kłóć się 3 razy. Jeśli chodzi o położną i lekarza POZ, to niestety nie mądry przepis był taki, że powinni pochodzić z tej samej placówki. Wiem, że próbowano to zmienić, ale nie dowiadywałam się ostatnio na jakim etapie to stanęło. Możesz próbować się dowiedzieć. Są też położne, które mają podpisany kontrakt i własną praktykę (czyli pracują na swoim a nie dla przychodni) i wtedy chyba to nie ma znaczenia.
Najlepiej na tej stronie poprostupolozna.pl poszukaj czy jest jakaś sensowna w okolicy, albo napisz do
fundacja@rodzicpoludzku.pl zapytanie czy wiedzą o dobrych położnych środowiskowo-rodzinnych w Twojej okolicy. Prowadziałam część laktacyjną szkoleń właśnie dla położnych środowiskowo-rodzinnych i niektóre to były super babki, przyjeżdżały do nas z całej Polski, więc w fundacji powinna być ich baza.
Zostań w swojej przychodni u dobrego inetrnisty i postaraj się zapisać do położnej i pediatry bliżej (może już można).
Jagodka napisała maila, że rezygnuję
Gosia i Bartek poszukałabym na twoim miejscu kogoś, jak nie może być partnera ani przyjaciółki to poszukałabym właśnie douli. Ogólnie Wrocław nie jest przychylnym miejscem do rodzenia niestety. Robiłam tam badania opinii i wiele listów przychodziło do Fundacji, szczególnie w sprawie szpitali klinicznych. A z jakich okolic Wrocławia jesteś?