reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2014

Melduję, że po wyrywaniu zęba żyję :-D odezwę się rano czy nadal ze mną bez zmian i poczytam co się dziś działo :-)
Muszę się dowiedzieć o tą położną, bo nie dam rady chodzić na zajęcia sr.

reklama
Cześć Kochane:) mamy wiosnę heheheh piękne słońce za oknem, aż chcę się żyć:)
Ponawiam pytanie o krzywą cukrową lepiej zrobić z 2 pobraniami czy z 3?

graza idziesz do swojej przychodni/ ośrodka zdrowia i mówisz, że jesteś w ciąży, w takim i takim tygodniu i chcesz być objęta opieką przez położną środowiskową. :tak:

ja właśnie dziś byłam pierwszy raz na spotkaniu z taką położną, zajęcia będą u nas w Gminnym Ośrodku Zdrowia ale gdybym nie mogła przyjść, nie pasuje mi np dzień lub godzina to położna przyjedzie do mnie do domu. :tak:

Właśnie z tą przychodnią mam problem, zapisałam się do przychodni będąc na studiach, później się przeprowadziłam ale nadal chodzę do tej przychodni tzn. dojeżdżam 45km ale mam sprawdzonego lekarza rodzinnego, który nie kręci nosem na prośbę o skierowanie do lab, specjalisty czy zwolnienie. Ten który jest w mojej miejscowości to przykład jak się nie powinno leczyć, trzyma pacjenta do końca na prośbę o jakiekolwiek skierowanie robi awanturę itd. Teraz mam problem bo żadna położna nie dojedzie do mnie 45km:( myślałam że mogę ją wybrać nie zależnie od przychodni? chciałam poszukać w okolicy:( czy będąc zapisanym do danej przychodni mamy z góry narzucony wybór położnej środowiskowej z tej konkretnej przychodni?

Heloł wiosennie :-) Piękny dzień się zapowiada :-)

Rękę na razie mam spuchnięta ale boli coraz mniej. Czy ten zabieg pomógł? Hmmm nieee wieeem, zobaczymy ale jestem sceptyczna.

Wczoraj z synem otwarliśmy sezon placykowy, dzieci multum na dworze to miał radoche.

Dziś ja idę do ogródka pogrzebać i posiać roślinki. Katar mi już zchodzi, lepiej się czuje więc trzeba korzystać z pogody.

Miłego dnia dziewczyny

graza dziecko możesz zapisać bliżej do przychodni a wtedy i położna przyjdzie z tej przychodni ale to po porodzie. A przed nawet nie wiedziałam że może przychodzić :confused:

ka.wo trzymam mocno kciuki żeby obyło się bez powikłań :tak:

małgosia no smutno sie robi jak sie czyta takie wieści. Czemu tak natura robi, że te które chcą to mają pod górkę? :-(

Graza, jakas dziewczyna na forum, napisala mi kiedys, ze polozna i dziecko sa z przychodni, do ktorej jestes zarejestrowana. Tez musze sie za to wszystko zabrac i popytac, zeby nie bylo za pozno. --- Malgorzatka - nawet nic nie mow... Mi sie dzis snilo, ze poronilam... :O --- Szmaragd - dzieki za wyczerpujace info. Dobrze, ze jestes z nami :)

Elifit i Ka.wo dużo zdrówka dla Was dziewczyny:)

Rozumiem, hmmm w takiej sytuacji muszę się przepisać do innej przychodni bliżej domu nie wyobrażam sobie jazdy 45km z dzieciaczkiem jak coś się dzieje:(

A teraz pytanko zakupowe jaka jest lepsza koszula do karmienia?
taka, tylko czy wyciąganie piersi jest takie swobodne?
KOSZULA NOCNA CIĄŻOWA DO KARMIENIA 100% bawełna M - 3677681914 - oficjalne archiwum allegro

czy taka?rozpinana wzdłuż
ROZPINANA KOSZULA DO KARMIENIA ItalianFashionS-XXL (4039249006) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
BAWEŁNIANA rozpinana KOSZULA DO KARMIENIA S 36 (4027438914) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

czy może taka? rozpinana z boku?
KOSZULA ciążowa Vienetta rozpinana do karmienia S (4066320606) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

z doświadczenie, która będzie lepsza? chodzi mi o pobyt w szpitalu, rodzimy w lipcu więc może być upał.
czy taka
TELIMENA KOSZULA CIĄŻOWA I DO KARMIENIA BOBASA_S (4060012270) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

elifitoby zabiegl cos dal a reka przestala bolec

ka.wo I jak dzis, wszystko ok??

Dzien dobry mamusie

Ja w pracy, ponoc nasza firme ktos wtkupil I mam dostac zwrot pieniazkow za paliwo oraz mala podwyzke na pokrycie kosztow paliwa ale ja I tak za 5tyg odchodze na szczescie. .mam dosc tych ludzi I tego wszystkiego...mam nadzieje ze jak juz bede w domku to uda mi sie rozkrecic jakis wlasny interes ..

Milego dnia zycze

witam się raniutko... szybko dzisiaj pobudkę miałam bo taki mnie skurcz w łydkę złapał w nocy a teraz boli mnie noga.... ale i tak nie popsuje to mojego humorku bo nie dość że świeci cudne słoneczko to dzisiaj mam USG.... wyczekiwane co prawda późnym popołudniem ale to już dziś.... i tak czekam na upragnione słowa lekarza "TO DZIEWCZYNKA":-):-):-) no a jak powie "TO CHŁOPIEC" no cóż pokocham jak własne :-D:-D:-D...

małgorzata bardzo mi przykro z powodu Twojej sąsiadki i fryzjerki to takie niesprawiedliwe że w takich patologicznych rodzinach mnożą się a potem pozbywają się dzieci a kobieta która pragnie z całego serca musi tak cierpieć...:-:)-:)-:)-(
zawsze powtarzam że jak umrę i "pójdę do nieba" to będzie moje pierwsze pytanie do Boga..."Dlaczego????"

ka.wo i jak tam bez zęba...boli nic się nie dzieje????

reklama
Do góry