reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Leginsów we wzory unikam, żeby sobie nóg zbędnie nie poszerzać :p jedyne szaleństwo na jakie mnie stać to kolorowe rajstopy :-D

Co do ciuszków to oversize uwielbiałam przed ciążą a teraz jak coś takiego ubiorę to czuję się grubaśno.

Co do kolorów to ja kiedyś nosiłam wyłącznie czarne rzeczy a później mi zbrzydło i wszystko pozmieniałam. Jedynie kurtkę mam ciemną ze względu na praktyczność ale tak to spodnie szare, granatowe albo bordowe kupuję, ewentualnnie jakieś jasne ale nie białe. Bluzki mam we wszystkich kolorach, a szczególnie uwielbiam żółty. Moje dziecko pewnie znienawidzi ten kolor bo już się na nim zafiksowałam i pewnie będzie wszędzie. :happy:

reklama
Ja glukozę robię w następnym tygodniu. Tylko z jakąś książką udam się na badanie, żeby się nie nudzić.
Byłam na zakupach, ale niewiele kupiłam. Wstąpiłam też do Esotiqa i jak ktoś jest już zainteresowany karmnikami, to są, nawet na wyprzedaży. Ceny regularne 89,-, a te na przecenie 32,- (biały i czarny) rozmiarówka przyzwoita, tzn 70F np znalazłam;-) Na te nieprzecenione nie patrzyłam, ale kolorów było więcej.

Jagódka, nie za wczesnie sie na ta glukozę wybierasz?
Ja dzisiaj byłam u gin i mi powiedziała zeby glukozę zrobic nie wczesniej niz w 24 tc (optymalnie 24-28tc).
Moja dzisiejsza wizyta była nieplanowana, bo byłam u gin kilka dni temu ale dostałam zalecenie zrobienia dużej ilości badan wiec stwierdzilam ze pójdę na NFZ i poprosze o skierowanie zebym mogła zrobic bezpłatnie badania - w końcu płace składki. Jestem super zadowolona. Mało tego ze lekarka nie zrobiła żadnego problemu to jeszcze dała mi skierowanie na wiecej badan niz zleciła moja gin. Dodatkowo mnie zbadała i posłuchaliśmy serduszka - wszystko jest ok.

czesc lipcowezcki:))

ale produkujecie.....

Jagodka
jak tam wloski ufarbowane?ja od razu lepiej sie pozculam:)

grazia ja w poprzednich ciazach mialam stwierzdone wielowodzie ale to pod koneic bylo.moje brzuchy byly ogromne,teraz tez

anastazi
zadzwon do lekazra to moze cos poradzi:)

makota ale ulga ze juz lezec nei musisz;)

seorise ja kupilam osttanio spodnei ciazowe z hm i jestem barzdo zadowolona:)

pisalyscie
1.o zazdrosci:jak Ola sie urodzila Wiki byl barzdo dzielny,kilka razy zdarzył sie kryzys ale ogolnie bylo ok.teraz mam obawy jak Ola sie zachowa:sorry:kolezanka ostatnio urodzila ,a jej synek ma rok i troszke,podobno bał sie noworodka:szok:fakt inaczej wytlumazcyc 4 latkowi niz roczniakowi

2.o wadze,coz moja idzie do gory,mam juz na plusie 6 kg:sorry:

3.o ciuchach ciazowych,ja tez juz coraz mniej mam pomyslów co załozyc,ale plaszczyka nie zamierzam kupowac

w ostatnim fleszu i vivie sa kupony do sklepow ,do huppy mam tez,moze ktoras bedzie zainteresowana(nochyba ze ktoras juz pisała)

4.ja tez jeszcze nie mialam glukozy,jeszcze czas

hmmm wiecej nie pamietam:(

zdrowka dla wszystkich:tak:
graruluje udanych wizyt i stwierzdenia płci:)

piekna wiosna ostatnio ,az trudno uwiezryc ze od jutra pogorszenei pogody:no:

milego wiezcoru:)

Pola dostałam skierowanie, to idę, nie będę dyskutować z lekarzem, poza tym ja jestem chora na hipoglikemię reaktywną i moim zdaniem to ja już dawno krzywą powinnam zrobić i co jakiś czas powtarzać, bo ostatnio znowu cukier mi poleciał na łeb na szyję..

Edit: Agulam, pofarbowałam, od razu lepiej;-)

A, chciałam sie pochwalić ze pojechałam dzis specjalnie do natury i kupiłam sobie ten olejek na końcówki włosów, ktory polecala Jagódka. Wlasnie go zaaplikowalam i musze przyznac ze fajnie pachnie! Efektu nie moge jeszcze ocenić bo nalozylam go na biosilka.
Czy ta odżywka z tej samej serii jest równie fajna?
Przy okazji dorwalam w promocji maslo do ciała poporodowe z ziaji.

Nie wiem, próbowałam tylko olejku, odżywek innych używam:tak: Ale marion ma fajne kosmetyki z dobrymi składami, nie ma w nich - na ogół - alkoholu, silikonów i parabenów. Może warto spróbować, jak nie było wielkie opakowanie i wygórowana cena. Najlepiej poczytać na wizażu czy jest w katalogu kosmetyków.

Witam piąteczkowo:):)
Anastazi ja dla włąsnego spokoju chyba zadzwoniłabym do lekarza upewnić się że nic złego się nie dzieje.
Makota fajnie że nie musisz plackiem leżeć :):) Inaczej zwariować by możne:/

Widzę, że czas na wiosenne odświeżanie włosków :D Ja też mam w planach, farba już kupiona może jutro sobie zaaplikuję:).
Waga hehe no niestety u mnie leci strasznie:/ już mam jakies 7,-8 na plusie ale nie widać tego po mnie. Wszystko idzie mi w brzuch ale i tak się zastanawiam czy to nie za dużo. Ponoć ilość wód płodowych mam w normie także nie wiem skąd taki przyrost wagi:/
Wczoraj troszkę zaszalalam i kupiłam kilka rzeczy na ebayu. Głownie to getry i tuniczki jakieś ale chyba przesadziłam z ilością hehe.

Mnie dzisiaj naszło na porządne sprzątanie kuchni. Jak narazie zrobiłam połowę teraz zabieram sie za drugą:D A pozatym to nudy coś tam dziergam na drutach i patrze w tv. Najgorsze że mój mąż pracuje popołudniami do wieczora późnego i nudno tak samej:/

Pozdrawiam wszystkie cieplutko i życzę miłego weekendu:)

reklama
Dzień Dobry :-)

aNilewe - gratuluję synka :-D
Makota - super, że nie będziesz musiała leżeć plackiem :-D
Graza - ja kupiłam już kilka tyg temu ten płaszczyk z H&M bo brzuch mam już bardzo duży, a po ciąży też mam zamiar normalnie w nim chodzić, nie pracuję w biurze czy jakiejś korporacji, więc mogę chodzić w czym mi się podoba :-p Glukozę mam mieć dopiero po następnej wizycie, więc na razie się tym nie martwię, część dziewczyn już miała, jedne lepiej, drugie gorzej przechodziły, musisz się cofnąc w wątku :-)

Angelika - ja nic takiego nie czuję, za to od trzech dni jak idę małą do przedszkola zaprowadzić to mnie lewa noga w biodrze boli, dosłownie chwilkę i jest ok, czyżby to nerw kulszowy???
Uciekam dziewczyny, bo moja łazienka woła o pomstę do nieba, a w weekend nie będę miała dla niej czasu :tak:

oooo ja z rwą kulszową męczę się już z 3 tygodnie i zaczyna się mniej więcej na wysokości górnej części pośladka i promieniuje na całą długość nogi, także łączę się w bólu :sorry:

Jagódka, nie za wczesnie sie na ta glukozę wybierasz?
Ja dzisiaj byłam u gin i mi powiedziała zeby glukozę zrobic nie wczesniej niz w 24 tc (optymalnie 24-28tc).
Moja dzisiejsza wizyta była nieplanowana, bo byłam u gin kilka dni temu ale dostałam zalecenie zrobienia dużej ilości badan wiec stwierdzilam ze pójdę na NFZ i poprosze o skierowanie zebym mogła zrobic bezpłatnie badania - w końcu płace składki. Jestem super zadowolona. Mało tego ze lekarka nie zrobiła żadnego problemu to jeszcze dała mi skierowanie na wiecej badan niz zleciła moja gin. Dodatkowo mnie zbadała i posłuchaliśmy serduszka - wszystko jest ok.

pola ja mam podobny termin jak jagódka, a badanie miałam robione we wtorek. Poprzednio też mi tak kazał zrobić. Nie wnikam dlaczego, ale jest ok.

Byłam dzisiaj u lekarza i wszystko ok. Potem poszłam trochę pobuszować po galerii i obkupiłam siebie i Synka :D oczywiście polowałam na wyprzedaże, bo te ceny regularne potrafią wyrwać z butów. Kupiłam h&m taką sukienko-tunikę przecenioną z 130 na 30 zł :happy:

Do góry