reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Hej hej! O wróciły nasze zguby:-D Ja dziś w planach mam pranie, wystawię suszarkę na balkon to szybciej wyschnie.

Graża najważniejsze, że jesteś pod stałą kontrolą.

reklama
hej, witam wiosennie :-)
jak taka pogoda za oknem to od razu mam więcej werwy do pracy. Tak więc dzisiaj już zdążyłam zrobić 2 prania, i teraz piorę jeszcze kurtki zimowe i zamierzam je głęboko w szafie schować - zostawiam tylko po takich jesienno-zimowych, a zimie mówię już stanowcze na pewno NIE (żebym jeszcze ich nie musiała wyciągnąć :baffled:). Serniczek dochodzi już w piekarniku, pościele pozmieniane, teraz tylko ogarnąć z leksza mieszkanie i uciekamy na ogród. bo szkoda marnować takiego dnia.
Wczoraj powystawiałam trochę pyszczek do słońca i przyrumieniło mi policzki i już nie wyglądam jak chodzący trupek :tak: od razu humor lepszy.

Jagódka dostałam wczoraj shinyboxa! z gratisem na dzień kobiet w postaci szamponu biosilk.

Witam zagubione duszyczki :-)

aha a po tej luteinie dopochwowo to bardzo z Was 'wyciekało'? Bo ja nie zauważyłam jakiś zwiększonych upławów....

Sokoja..eee to nie mam czego żałować kosmetyków biosilka nie lubię:-p a 18 dostanę pewnie kolejne pudełko;-) Wyciekało mocniej niż normalnie. Teraz nie muszę nosić wkładek, wtedy musiałam.

GRAZA i ja 3 mam kciuki aby z dzieckiem bylo wszystko dobrze .

Oliwke do szkoly zaprowadzilam ,rano przymrozek a pozniej super sliczna pogoda :-).Bylam w przychodni bo do internisty chce sie dostac,ale jak zobaczylam cala poczekalnie ludzi to zrezygnowalam,nie bede z dzieckiem tak dlugo czekac,znam go i wiem ze synek po jakism czasie zrobilby sie tam strasznie niedobry.Musze sie wybrac popoludniu .
U mnie tez pralka pierze ,odkurzyc jeszcze musze i za obiad sie wziasc,
Po szkole oliwki pojde z nimi na plac zabaw ,od poniedzialku chodzimy ,ale cos nie wiem czy moje dzieci pomalu zas choroba nie rozklada,narazie sa zdrowe ale widze po nich ze cos sie szykuje.

Wszystkim zycze duzo sloneczka :-)

MALGORZATKA daj znac jak urodzinki w przedszkolu sie udaly ;-).

Tylko, że to nie jedwab, a mnóstwo różnych silikonów. Przesusza włosy tragicznie... Ja mam hopla na punkcie włosów, olejowania i dobrych kosmetyków do włosów. Biosilka kiedyś używałam, a potem ktoś mnie oświecił;-) Dużo lepszą formułę ma 7 efektów Marion z olejkiem arganowym 0001ULQ5FDJNPKOQ-C116.jpg - jak ktoś nie próbował to polecam, od razu wywalicie "jedwab" biosilka. No i jego niewątpliwą zaletą jest to, że kosztuje grosze - jakieś 7 zł za buteleczkę, która starcza na bardzo długo. Ja go używam jakieś 3/4 roku po każdym myciu (a myję co drugi-trzeci dzień) na włosy od ucha w dół, a jeszcze nie widać dna:tak:

Załączniki

• 0001ULQ5FDJNPKOQ-C116.jpg
    0001ULQ5FDJNPKOQ-C116.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 49
Ola odwieziona, urodzinki ciocie zrobią jak wszystkie dzieci się zejdą.

Jedwabiu z biosilka nie cierpię, przesuszył mi włosy strasznie, potem używałam jedwab biowax z LBiotica i o niebo lepiej. teraz też mam z biowaxa olejek do włosów. a to Jagódkowe mnie zaciekawiło, jak będzie u nas w aptece, może sobie kupię... tego też nie trzeba zmywać?

u mnie też już pranie się suszy na balkonie, prasowanie mi zostało, ale po wczorajszym prasowaniu bolał mnie brzuch, tak więc dziś odpuszczam sobie, zwłaszcza, że to pościele zostały, może mąż mnie wyręczy? :)

po kurtkę pewnie wieczorem się wybiorę, bo naprawdę nie mam w czym chodzić... biję się jeszcze z myślami, co by to iść z Olą na basen, ale weźcie mnie kopijcie w tyłek, bo wczoraj antybiotyk skończyłam i ucho jeszcze zatkane, więc chyba nie powinnam jeszcze się basenować....

ja też używam jedwabiu do włosów, ale z avonu i też jestem zadowolona. Starcza na bardzo długo :)

minisia masz klapsa za to że sie nie odzywałaś a my tu się zamartwiamy ;)
graza witaj ponownie ;) Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki &&&&&&&
Doti czy pieniądze i dojazd to jedyne problemy w wyborze? A jak poziom, nauczyciele i rówieśnicy?
małgorzata chyba odpuść sobie jeszcze basen :tak: Zapalenia ucha uwielbiają wracać jak bumerang.

MALGORZATKA no fakt na basen lepiej nie isc po antybiotyku tak wczesnie.

Glowa zaczela mnie bolec i spac mi sie chce,ide na anatola :-).

Jeszcze papiery do szkoly i do przedszkola dla alanka musze zaraz wypelnic ,ciekawe czy alanek sie gdzies od wrzesnia dostanie,pewnie nie,ale zobaczymy .

reklama
Ola odwieziona, urodzinki ciocie zrobią jak wszystkie dzieci się zejdą.

Jedwabiu z biosilka nie cierpię, przesuszył mi włosy strasznie, potem używałam jedwab biowax z LBiotica i o niebo lepiej. teraz też mam z biowaxa olejek do włosów. a to Jagódkowe mnie zaciekawiło, jak będzie u nas w aptece, może sobie kupię... tego też nie trzeba zmywać?

u mnie też już pranie się suszy na balkonie, prasowanie mi zostało, ale po wczorajszym prasowaniu bolał mnie brzuch, tak więc dziś odpuszczam sobie, zwłaszcza, że to pościele zostały, może mąż mnie wyręczy? :)

po kurtkę pewnie wieczorem się wybiorę, bo naprawdę nie mam w czym chodzić... biję się jeszcze z myślami, co by to iść z Olą na basen, ale weźcie mnie kopijcie w tyłek, bo wczoraj antybiotyk skończyłam i ucho jeszcze zatkane, więc chyba nie powinnam jeszcze się basenować....

Na basen bym jeszcze nie szła..:no: możesz sobie jeszcze większej biedy narobić, w tej wodzie mnóstwo świństw pływa.

Tego olejku zmywać nie trzeba, w aptece go nie dostaniesz - ja kupiłam w drogerii natura. Jest idealny do pielęgnacji końcówek, jeden ruch pompką i mamy go na dłoni akurat tyle, żeby wysmarować końcówki.
W jedwabiu biosilka, oprócz wspomnianych przeze mnie silikonów jest multum alkoholu, dlatego tak wysusza. A silikon tuszuje te wypalenia alkoholowe, wystarczy go odstawić i włosy się posypią..

Ja wstawilam pralkę i też się biorę za prasowanie.

Do góry