reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Hej :-)
Dziewczyny gratuluję wizyt :-)
Graża trzymam kciuki żeby ok było :-)

Widzę, że dziś dzień prania - ja też sobie już uszykowałam. Pewnie włączę pralkę, ale dopiero prasowanie z 2 prań skończyłam i niespecjalnie podoba mi się wizja kolejnego prasowania :sorry2:
Za to moje okna to już o pomstę do nieba wołają - i znowu sobie wymówki wymyślam - okna południowe i słońce cały czas świeci :-)

Co do włosów - próbowałam kiedyś olejować, unikać silikonów itp. (czytałam na blogach i takich tam) Zupełnie mi to nie wyszło - oleju zamiast 1-2 kropel dałam 2 łyżki stołowe i później się dziwiłam - dlaczego te włosy takie tłuste są :-D Po tych polecanych na blogach szamponach i odżywkach miałam strasznie wysuszone włosy i wyglądały jeszcze gorzej niż zwykle, no i zaprzestałam stosowania natury :tak: Może za szybko się poddałam, ale mam delikatne, cienkie i rzadkie włosy, więc jak zobaczyłam, że wyglądają jeszcze gorzej to to było straszne :tak:;-)

reklama
U mnie też pranie dochodzi, w weekend umylam okna i jestem z siebie dumna. :D:sly:
Bąbel mi się przesunął na prawo i tak od rana sobie leży. Mówię do niego krzywy brzuszku:what:
Jakiś pomysł na szybki obiad? Nie mam dziś weny na stanie przy garach :banghead:

Tusiaczek - ja dzis na obiad wyciagam mrozone pierogi :) do tego podsmaze cebulke, dorzuce suroweczke i obiad gotowy... Mam ochote na placka po cygansku, ale nie mam ochoty go robic :p

Moje już 2 dzień z rzędu rano siedzi sobie po lewej stronie. Zabawnie to wygląda.
A szybki obiad... u mnie dziś domowa tortilla. Pycha ;)

Mam dzisiaj wolne, dawno się tak nie leniłam, ale przydałoby się jednak nieco w domku ogarnąć. Może po południu.
Idę dzisiaj do internisty, to może przy okazji zrobię sobie mały spacerek, bo pogoda piękna :-)

Magorzatkar ja bym sobie basen odpuściła.

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny po długiej nieobecności....jagódka przywołała mnie do porządku:-D:-D:-D dziękuje....nic złego się nie działo jakoś ciężko mi się wbić w forum może dlatego że późno dołączyłam do Was...
u mnie dni lecą jeden za drugim... połóweczka mi już strzeliła teraz czekam z wielką niecierpliwością na usg które mam dopiero 21.03.... dzisiaj byłam na badaniach hcv, hbs, hiv, i takie tam.... upuścili mi dużo krwi żyła mi napuchła i boli ręka....
teraz poczytam w skrócie co tam u Was wszystkiego nie nadrobię wybaczcie... ale naprawdę jest to bardzo rozpisane forum....

graża kciuki zaciskam mocno...oby wszystko było dobrze...

sokoja zazdroszczę tej energii...podziel się :-):-):-) bo ja odkąd świeci słoneczko i jest piękna pogoda to jestem bez energii codzienny ból głowy brak siły ale co się dziwić ciśnienie 80/50

jagódka u nas w galerii orkana 5.04 będą darmowe konsultacje dla kobiet w ciąży, będzie można zrobić sobie usg, usg4D za darmo... konkursy, mini sesje zdjęciowe....
organizowane to jest przez Fundację Szczęśliwe Macierzyństwo.... popatrzcie sobie dziewczyny na stronie bo w innych miastach też jest...wiem że 29.03 marca jest w Częstochowie w galerii Auchan

ostatnio nie wytrzymałam i wybrałam się na zakupy mimo że nie znam płci ale kupiłam takie uniwersalne rzeczy... w kolorze żółtym i zielonym....
u nas likwidują sklep Krzyś na nadbystrzyckiej jagódka jak chcesz to są różne przeceny nawet do 70%....

widzę że temat włosów jest poruszany.... ja właśnie przeszłam metamorfozę włosów....tzn przez 3 lata nosiłam ombre a teraz siostra przemalowała mnie na rudo....
haust dałaś czadu z tym olejowaniem włosów ha ha ha

ka.wo gratuluje synka

No to pospacerowałam :wściekła/y:
Zamek w drzwiach mi się zaciął i nie wyjdę. Ciekawe czy mój jak wróci z pracy to mu się uda otworzyć z zewnątrz....

No wypatruje przez okno kogoś, ale coś nie widzę. A nie znam tu tak sąsiadów, by mieć do kogoś tel. A krzyczeć stwierdziłam, że chyba nie będę :)
No nic, posiedzę dziś w domku przy otwartym oknie, i zobaczymy co będzie jak mój wróci.

Cześć Mamusie,
Kilka dni ciszy z mojej strony było. Jakoś tak sama nie wiem. Natalka co dziennie biegunkę ma ale tak 1-2 dziennie, czasem zdarzało jej się wymiotować np. co 2 dni ale też tylko 1- 2 razy. Gorączki już nie ma od niedzieli. Była lekarka bo zamówiłam wizyt domową - nie chciałam jeździć po szpitalach bo jeszcze coś gorszego by złapała - przerabiałam. Lekarka powiedziała, że to bardzo łagodna jelitówka, zapisała leki i po pierwszej dawca ma być ulga. Zobaczymy. Jestem dobrej myśli.

Byłam dziś na pobraniu krwi i cholera! Muszę iść jutro jeszcze raz! Położna wkuwała się kilka razy w różne żyły i dupa! Nic nie poleciało! Jutro powtórka z rozrywki ehhhhh.

Rozmawiałam z moją koleżanką, która na początku marca urodziła i jej zazdrościłam, że maleństwo ma przy sobie, karmi piersią i dobrze się czuje. Też już bym chciała, ale wiadomo wszystko w swoim czasie.

Już looknę co tam napisałyśmy i jaki temat aktualnie omawiamy ;-)
Widzę temat włosów-ja zawsze miałam ciemny brąz, czekoladę, czarne. A teraz mam jasne pasemka i dobrze się czuję. Rozjaśniły mi twarz. Poza tym mam włosy kręcone a więc czasem szopę na głowie ale jak używałam odżywek specjalistycznych to włosy miałam bardzo brzydkie. Słyszałam o tym jedwabiu ale nigdy nie próbowałam.

A ja bym chciała zarzucić nowy temat czyli pojawienie się rodzeństwa na świecie. tak mnie natknęło bo koleżanka, o której pisałam wyżej ma córkę 7 letnią i u niej pojawienie się drugiego dziecka przebiegło gładko i spokojnie a zastanawiam się co to będzie u mnie - córka będzie mieć wtedy 2,5 roku.

Elza przynajmniej udało się pobrać bo mnie ręce bolą a krwi ani kropelki :baffled:

Bellina pogoda rewelacyjna na spacerek, jak możesz korzystaj. Ja nie mogę się doczekać weekendu i spokoju od pracy, no i poniedziałek mam wolny hurrrra.

Tusiaczek u mnie okna błagają wręcz o umycie :-D ale tak późno do domu wracam... weekend będzie odpowiedni na porządki.

Małgorzatkar z uchem to bym nie ryzykowała i nie szłabym na basen. Pomyśl o tym jak bardzo Cię to bolało i chyba nie chcesz znów przez to przechodzić?

Jagódka a gdzie można kupić ten kosmetyk do włosów? W każdej drogerii typu rossmann czy przez internet??? I czy są rodzaje w sensie włosy takie, śmiakie i owakie? czy do każdego rodzaju włosów?

reklama
witam dziewczyny po długiej nieobecności....jagódka przywołała mnie do porządku:-D:-D:-D dziękuje....nic złego się nie działo jakoś ciężko mi się wbić w forum może dlatego że późno dołączyłam do Was...
u mnie dni lecą jeden za drugim... połóweczka mi już strzeliła teraz czekam z wielką niecierpliwością na usg które mam dopiero 21.03.... dzisiaj byłam na badaniach hcv, hbs, hiv, i takie tam.... upuścili mi dużo krwi żyła mi napuchła i boli ręka....
teraz poczytam w skrócie co tam u Was wszystkiego nie nadrobię wybaczcie... ale naprawdę jest to bardzo rozpisane forum....

graża kciuki zaciskam mocno...oby wszystko było dobrze...

sokoja zazdroszczę tej energii...podziel się :-):-):-) bo ja odkąd świeci słoneczko i jest piękna pogoda to jestem bez energii codzienny ból głowy brak siły ale co się dziwić ciśnienie 80/50

jagódka u nas w galerii orkana 5.04 będą darmowe konsultacje dla kobiet w ciąży, będzie można zrobić sobie usg, usg4D za darmo... konkursy, mini sesje zdjęciowe....
organizowane to jest przez Fundację Szczęśliwe Macierzyństwo.... popatrzcie sobie dziewczyny na stronie bo w innych miastach też jest...wiem że 29.03 marca jest w Częstochowie w galerii Auchan

ostatnio nie wytrzymałam i wybrałam się na zakupy mimo że nie znam płci ale kupiłam takie uniwersalne rzeczy... w kolorze żółtym i zielonym....
u nas likwidują sklep Krzyś na nadbystrzyckiej jagódka jak chcesz to są różne przeceny nawet do 70%....

widzę że temat włosów jest poruszany.... ja właśnie przeszłam metamorfozę włosów....tzn przez 3 lata nosiłam ombre a teraz siostra przemalowała mnie na rudo....
haust dałaś czadu z tym olejowaniem włosów ha ha ha

ka.wo gratuluje synka

Wiem o galerii Orkana, któraś z dziewczyn tutaj pisała:tak: Wybiorę się pewnie, bo mam pod nosem G.orkana, tylko przeraża mnie ilość "potrzebujących" heheh pewnie kolejka będzie aż na kraśnickiej:-p. Dziękuję Ci za info o Krzysiu!!!! Super, na pewno się wybiorę w takim razie, bo fajne rzeczy tam mają i sporo rzeczy kupiliśmy tam dla Klaudii:tak: Wiesz, że w plazie otwierają TKMaxxa? Tam też jest trochę rzeczy dla dzieci.:tak:
No i cieszę się, że zajrzałaś:-D

No to pospacerowałam :wściekła/y:
Zamek w drzwiach mi się zaciął i nie wyjdę. Ciekawe czy mój jak wróci z pracy to mu się uda otworzyć z zewnątrz....

Ojejj..:baffled: Mam nadzieję, że jednak kogoś dorwiesz, kto Cię uwolni

Już looknę co tam napisałyśmy i jaki temat aktualnie omawiamy ;-)
Widzę temat włosów-ja zawsze miałam ciemny brąz, czekoladę, czarne. A teraz mam jasne pasemka i dobrze się czuję. Rozjaśniły mi twarz. Poza tym mam włosy kręcone a więc czasem szopę na głowie ale jak używałam odżywek specjalistycznych to włosy miałam bardzo brzydkie. Słyszałam o tym jedwabiu ale nigdy nie próbowałam.

A ja bym chciała zarzucić nowy temat czyli pojawienie się rodzeństwa na świecie. tak mnie natknęło bo koleżanka, o której pisałam wyżej ma córkę 7 letnią i u niej pojawienie się drugiego dziecka przebiegło gładko i spokojnie a zastanawiam się co to będzie u mnie - córka będzie mieć wtedy 2,5 roku.

Jagódka a gdzie można kupić ten kosmetyk do włosów? W każdej drogerii typu rossmann czy przez internet??? I czy są rodzaje w sensie włosy takie, śmiakie i owakie? czy do każdego rodzaju włosów?

Tak jak napisałam, w DROGERII NATURA, nie wiem gdzie jeszcze, bo ja się tylko tam zaopatruję w niego. Nie, jest jeden rodzaj do wszystkich włosów. Jak masz kręcone włosy, to pomyśl nad używaniem olejków:tak: Podkreślają skręt i odżywiają włosy. Mi po intensywnym olejowaniu włosy zaczęły falować, były mięsiste, gładkie, bardzo błyszczące i widocznie w lepszej kondycji. Wiesz, że kręconych włosów się nie suszy? I czesze tylko mokre po myciu, a potem już nie?

Moja koleżanka ma 2,5 roczną córkę i 2-miesięcznego synka i słabo to u nich wygląda. Młoda jest zazdrosna, nie rozumie dlaczego mama ma mniej czasu, przy każdej okazji próbuje bić brata i przykleja się do mamy.. Ale może dlatego, że ona taki cycek mamusi..

Ufff..uprasowałam, wreszcie dno w koszu zobaczyłam.:-D Teraz leżę, a Młody znowu daje czadu.

Do góry