reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

No wiem wiem, że się nie czesze bo się włosy niszczy no i siano na głowie. Ja suszę dyfuzorem bądź z daleka gniotąc włosy w dłoni. Opracowane to mam :-D Kiedyś używałam preparatów typowo do kręconych włosów i może był skręt ale ogólnie wyglądałam jak zmoknięty szczur :szok::-D Dlatego wolę używać kosmetyków nadających objętości. I tak dziwię się, że jeszcze mi się kręcą. W pierwszej ciąży włosy były tragiczne, w ogóle się nie układały.

Właśnie przypuszczam, że u mnie będzie podobnie z córką, będzie zazdrosna. Próbowałam się z nią bawić taką lalą-dzidziusiem, co jak się dotknie rączkę to płacze albo się śmieje, policzek to woła "mama" itp. Ale kiepsko wyszło.

reklama
Po badaniach wyszło, że mam anemię. Mam zażywać żelazo Tardyferon Fol bierzecie jeszcze jakieś suplementy? kwas foliowy, DHA, zestawy witamin? mam za dużo wód płodowych wizyty mam teraz częściej, mam nadzieję że nie przekroczą normy, jeżeli tak to może to oznaczać że nasza dzidzia ma niedrożność przewodu pokarmowego z wizją operacji w 3-ej dobie po urodzeniu, tak jak mój mąż. Staram się myśleć pozytywnie ale jest ciężko. W przypadku gwałtownego zwiększenia się wód płodowych lekarz rozważa ich ściąganie prze punkcję;/Obserwuję brzuch i czasami nie wiem czy się powiększył czy to może wzdęcia:(

Graza, ja tez biorę tardyferon i dopiero teraz wprowadzam powoli witaminy (na razie biorę je co drugi dzien).
Co do wód plodowych to moja gin stwierdziła na wczorajszej wizycie ze dopiero w trzecim trymestrze powinno sie sprawdzać dokładnie ilośc. A teraz mozna niby na oko oceniać.

ka.wogratuluje synka
pola jak pasztet

Dzien dobry dawno nie pisalam u nas wszystko ok poza skurczami ktore mnie lapia tzn takie jak w lydce czasem. .to nie sa skurcze macicy ale skurcze miesnia brzucha raz z prawej raz z lewej strony :(

Na 22go mam 3g usg juz sie doczekac nie moge...wyprawka juz prawie gotowa :) a u was??
Musze was nadrobic :sorry2:
Buziaki

Minisia, gdzie sie podziewalas?

hej, witam wiosennie :-)
jak taka pogoda za oknem to od razu mam więcej werwy do pracy. Tak więc dzisiaj już zdążyłam zrobić 2 prania, i teraz piorę jeszcze kurtki zimowe i zamierzam je głęboko w szafie schować - zostawiam tylko po takich jesienno-zimowych, a zimie mówię już stanowcze na pewno NIE (żebym jeszcze ich nie musiała wyciągnąć :baffled:).

Sokoja, ja bym sie na Twoim miejscu jeszcze wstrzymała z chowaniem zimowych kurtek bo od soboty ma sie ochłodzić dosyc mocno...

Tylko, że to nie jedwab, a mnóstwo różnych silikonów. Przesusza włosy tragicznie... Ja mam hopla na punkcie włosów, olejowania i dobrych kosmetyków do włosów. Biosilka kiedyś używałam, a potem ktoś mnie oświecił;-) Dużo lepszą formułę ma 7 efektów Marion z olejkiem arganowym Zobacz załącznik 614683 - jak ktoś nie próbował to polecam, od razu wywalicie "jedwab" biosilka. No i jego niewątpliwą zaletą jest to, że kosztuje grosze - jakieś 7 zł za buteleczkę, która starcza na bardzo długo. Ja go używam jakieś 3/4 roku po każdym myciu (a myję co drugi-trzeci dzień) na włosy od ucha w dół, a jeszcze nie widać dna:tak:

O, super, dzieki za info. Ja tez dbam o włosy tzn olejuję je i chwale to sobie. Ostatnio jednak znalazłam buteleczkę "jedwabiu" biosilka i zaczęłam go używać. Włosy sa po nim fajne ale wiem ze skład ma kiepski dlatego wolałabym zmienić specyfik.
Zastanawiałam sie czy by nie kupic sobie czystego oleju arganowego, ale moze na poczatek zobaczę czy u mnie w naturze bedzie ten Twoj olejek.

Tusiaczek - ja dzis na obiad wyciagam mrozone pierogi :) do tego podsmaze cebulke, dorzuce suroweczke i obiad gotowy... Mam ochote na placka po cygansku, ale nie mam ochoty go robic :p

Makota, ja mam dzisiaj na obiad schab po cygansku :)

No to pospacerowałam :wściekła/y:
Zamek w drzwiach mi się zaciął i nie wyjdę. Ciekawe czy mój jak wróci z pracy to mu się uda otworzyć z zewnątrz....

Omg! Współczuje! Mam nadzieje ze jakos sie jednak wydostaniesz z domu!

Dziewczyny, musze sie pochwalić ze mój pasztet wyszedł zaje..sty! Mega pyszny. Podniecam sie nim cały dzien!
ImageUploadedByTapatalk1394629976.380195.jpg

Byłam dzis na szkole rodzenia. Ogólnie bez szału, spotkanie trwało godzine i było raczej organizacyjne. Fajne jest to ze jest nas tylko 5 wiec jest kameralnie i mozna brac aktywny udział w zajęciach. Mysle ze bede zadowolona bo najprawdopodobniej zajęcia beda sie odbywać do samego porodu.
Dzis jeszcze idziemy na warsztaty dla ciężarówek. Mam nadzieje ze bedzie ciekawie.

Załączniki

• ImageUploadedByTapatalk1394629976.380195.jpg
    ImageUploadedByTapatalk1394629976.380195.jpg
    22,5 KB · Wyświetleń: 36
graza ja biorę żelazo sorbifer, 3x2 magnez, witaminy z olimp labs

własnie słuchami sobie z małym Vivaldiego, najpierw szalał a teraz chyba zasnął:-) wczoraj się obudził jak mu śpiewałam:-D czytałam, że jak się słucha jakiegoś utworu w ciązy to później maleństwo się przy nim uspokaja, ale nie wiem co tu wybrać, żeby mnie potem nie wkurzało, że leci w kółko Macie już jakieś typy?

pola pasztet wygląda bardzo smakowicie, aż się głodna zrobiłam!

hej dziewczynki:)

ja od rana w rozjazdach,teraz szybko obiadek i jade do mamy na kawke:)

POla
mniam mniam pasztecik,za mna chodzi ten z selera,musze zrobic

miłego popołudnia:)

No i fajnie Pola korzystaj z warsztatów, zawsze coś się ze sobą robi. Wychodzi do ludzi szczególnie tych na podobnym etapie życiowym. Jak już rzucę w cholerę pracę... To też zamierzam poszukać różnych warsztatów.

jestem jestem przepraszam ale jakos tak humorki mam i tyle mnie usprawiedliwia:zawstydzona/y:

siedze w domu bo czekam az pranie sie wypierze i powiesze a potem nie wiem chyba jakis spacerek bo w domu smierdzi farba i wiem ze nie powinnam wdychac :no:

pola bardzo apetycznie wyglada ten pasztet podaj przepis prosze..

milego dnia zajrze jeszcze i obiecuje poprawe :tak:

Doti czy pieniądze i dojazd to jedyne problemy w wyborze? A jak poziom, nauczyciele i rówieśnicy?
Prywatna ma średnią ze sprawdzianu 6klasistów 32, a państwowa 25 na 40 pkt
Nie wiem jakich trafi rówieśników, ale to ciężki rocznik pomieszane 7 latki i 6 latki
Nauczycieli też ciężko ocenić, zależy jak się trafi :confused:
Dojazd tylko samochodem 6-7 km, ale to takie uwiązanie, dzień w dzień.....

.jagódka dzięki za wskazówki odnośnie jedwabiu, dobrze, że rzadko używałam :szok:
kupię taki jak polecasz :)

Katka*** u nas różnica wieku będzie prawie 7 lat więc nic nie podpowiem, córka nie może się doczekać.
Miała kilka wątpliwości. Bardzo mnie kiedyś wzruszyła jak powiedziała: wiesz mamo, ja się nie martwię, że przestaniecie mnie kochać jak się dzidzia urodzi, np ja kocham i Ciebie i Tatę tak samo więc wiem, że Wy będziecie kochać nas tak samo.

graza ja biorę żelazo sorbifer, 3x2 magnez, witaminy z olimp labs

czytałam, że jak się słucha jakiegoś utworu w ciązy to później maleństwo się przy nim uspokaja, ale nie wiem co tu wybrać, żeby mnie potem nie wkurzało, że leci w kółko Macie już jakieś typy?
W brzuchu szumi więc później najlepszym uspokajaczem jest suszarka do włosów lub odkurzać :-D:-D:-D

Ja mam przepisany sorbifer, muszę zacząć brać :baffled:, magnez biorę 3x2 i to wszystko, do żelaza mam jakieś witaminy które poprawiają wchłanianie. Lekarz żartuje, że jak żelazo "nie boli" to znaczy, że się nie wchłania :nerd:

Pola - podziel się pasztetem :angry:
Jak się robi schab po cygańsku?

Cześć dziewczyny :)
My już właściwie wróciliśmy w poniedziałek z tych miniwakacji, ja z młodym od razu pojechaliśmy do mojej mamy a teraz jesteśmy już u siebie. Wyjazd udany, pogoda superowa, okolica piękna tylko krótko, zahaczyliśmy jeszcze o dolinę kościeliską ale ostatnie dwa kilometry były tak oblodzone, ze trzeba było zawrócić bo zrobiło się za niebezpieczne jak na spacer z dzieckiem :) Następny dłuższy wyjazd pewnie dopiero w maju, o ile samopoczucie pozwoli... mam pewien pomysł, ale raczej to tylko w sferze marzeń, nie do zrealizowania. Mianowicie Białoruś znosi wizy i wszelkie opłaty w maju no i kusi mnie ta wyprawa. Niby zawsze mozna wrócić jakby sie coś działo, ale wątpię czy zaryzykujemy taką podróż. No i w samochodzie tyle godzin ciężko byłoby wysiedzieć. No nic, trzeba poszukać czegoś innego :) Białoruś nie ucieknie :)
Kto pisał, ze chowa juz kurtki zimowe??? Sokoja??? a wiesz, ze w prognozie napomykają o powrocie chłodnych dni?? już po weekendzie?? wiec moze się wstrzymaj :):)

Katka - też sie zastanawiam jak to bedzie jak się Jagoda pojawi, Ig pewnie oszaleje z zazdrości i bedzie nie do opanownia. Mam nadzieję, ze chociaż uda nam sie dostać przedszkole od września. No ale nie my pierwsze i nie ostatnie i sytuacja zapewne do opanowania. Fajny pomysł z ta zabawą z lalką, też spróbuję, zobaczymy jak wyjdzie. Muszę tylko nabyć jakąś ..lalkę :)
Pola - pasztet wygląda smakowicie :)
No i więcej nie pamiętam.
Dzisiaj popołudniu idę z Igim na zajęcia, potem wybieram sie do teatru a dzieć zostaje z tatą. Jutro za to chyba przejedziemy się do Katowic na spektakl dla maluchów, zapaowiada sie ciekawie a i jazda pociągiem pewnie bedzie nielada atrakcją :)
No i po drodze można wstąpić do H&M na małe ubraniowe zakupy :)

Ostatnia edycja:
Poddałam się :) Siedzę w domu i właśnie ugotowałam sobie budyń na poprawę humoru.

Katka, a kiedy Ty zamierzasz iść na L4? Bo pamiętam ostatnio nieźle się denerwowałaś na pracę.
Ja mam w planach poprosić już o zwolnienie, ale im bliżej wizyty, tym więcej wątpliwości. Jakoś mi głupio poprosić o wolne, skoro dobrze się czuję. Ale jest dużo przesłanek znów na tak.

Undomiel, moje dzidzi musi słuchać tego co mamusia lubi. Więc jeśli to prawda, to uspokajać go będzie Rogucki i Coma. Za to kolega nam wczoraj w pracy puścił Vivaldiego, małe nie reagowało, więc pewnie woli Come :cool2:

Pola wyślij proszę pocztą trochę pasztetu :-D

reklama
Bellina najlepiej jakby lekarz mnie zmusił... Nie miałabym wyrzutów sumienia. Wiem... głupia, głupia GŁUPIA jestem!!! :baffled:

Właśnie się dowiedziałam, że przyjmą w końcu kogoś... Nie będę sama i może uda mi się szybko przekazać wiedzę chociaż w niektórych rzeczach się tak nie da bo nie są regularne. Ale cieszę się, że już ktoś będzie.

Do góry