reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

U mnie też dziś słońce, uwielbiam taką pogodę:-D
Ja dziś jadę z mamą do hurtowni z artykułami dziecięcymi.

Elifit jest dla dorosłych.. Spróbujecie właśnie jeszcze na tych regionalnych, wczoraj już od jednej się zapisałam.

reklama
Jagodka - na tej mojej grupie szybko to idzie... Nawet jakies gratisy babeczki dorzucaja, zeby sie szybciej pozbyc. Moze za jakis czas cos sie ruszy. Moim zdaniem na fejsie idzie szybciej niz np na tablicy. Malgorzatka-bidulka :( mam nadzieje, ze niedlugo Ci przejdzie, bo to chyba cos powazniejszego :/ slonecznej niedzieli kochane!

Czesc dziewczynki:-D witam sie w ten piękny niedzielny dzień :-D
Malgorzatkar życzę dużo zdrówka i współczuje bo wiem jak to jest jak choróbsko ciągnie sie tak długo :tak:
Piszecie o chustach hmm ja wogóle nie mam i chciałabym kupić ale nie wiem jaka :szok: Jagódko TY kupiłas poślij linka ;-) bede Ci bardzo wdzieczna :-)
Co do wątku o pokoikach dla pociech to jestem za tym aby stworzyć. Pisałam Wam o remontach i w tym własnie bedzie meblowanie pokoju dla Oliwierka :-) . Normalnie już nie moge sie doczekac bo pokój czekał 5 lat na nowego lokatora hihihi. Łazienke wczoraj o 17 mi skończyli i tylko ja ogarnęłam a dzis sprzątam porzadnie;-) bo jutro praca niestety. W najbliższych dniach postaram sie Wam wkleić zdjecia. Buziaki dziewczynki dla Was no i spóznione zyczenia Z Okazji Dnia Kobiet :-D

Szybko napiszę co u mnie i zaczynam nadrabianie postow:
Dzisiaj mieliśmy intensywny dzień, pojechaliśmy w góry, wjechalismy kolejką na Skrzyczne i schodzilismy powolutku w dół, mieliśmy w planach na dół tez zjechać od polowy góry ale coś się zagadalismy i przeszliśmy właściwe zejście i w sumie całą trase pokonaliśmy w rekordowym tempie 4h :) ale super było, bardzo mi się już tesknilo za górami. Teraz M. poszedł na zakupy a ja czekam w autku bo już mi się nie chce błądzić między półkami w tesco.

Malgorzatkar ja miałam problemy z uszami w zeszłym roku, kilka miesięcy, ciągle mi na wracało..a nie chciałam brać antybiotyków cały czas, a wzięłam 3. wypróbowałam sposób mojej babci! rewelacja! może cos takiego juz próbowałaś. moi dziadkowie leczyli się głównie amolem. i moja babcia robiła sobie wacik do ucha z nakropionym amolem. i tak trzymała. ja czasem sobie przed snem smaruje amolem patyczkiem do ucha.. żadne krople itp tak nie pomogły!!
dopiero teraz jakoś zajarzyłam że mogę ci o tym napisać.. ale ta ciąża spowalnia ostro myślenie jakiekolwiek.

O jesu dziewczyny poszłam do kościoła i nie dalam rady wystac. A syn mi nie pozwolił usiąść. Dobrze że mąż w domu byl to po nas podjechal bo bym wracała do domu do nocy. Strasznie mnie brzuch boli muszę to wylezec

Kum w moich stronach nazywają ten sposób anginka.

Agulam piszesz z telefonu? Nie wyswietla ci sie t9 ? Pytam bo oczoplasu dostaje czytajac twoje posty ;))

Pomijając już brak polskich znaków, ale literówka na literówce, źle się to faktycznie czyta. Agulam pamiętaj, jest różnica, czy robi się komuś "laske" czy "łaskę" :rofl2:

Ja z komórki pisałam tylko jak byłam w szpitalu, tak to na ogół piszę z domu na laptopie. A w smsach nie używam polskich znaków, bo wiadomo - kasa. Ale to jest jedyna sytuacja kiedy olewam polskie znaki;-)

Znowu boli mnie brzuch:-( Po no-spie na szczęście przechodzi, ale obowiązkowo na kolejnej wizycie mierzenie szyjki..:baffled:

Ja mam dysortografię, więc nawet nie tak trudno mi Agulam odczytywać :-D:-D

A ja właściwie tylko z telefonu pisze. Sporadycznie zdarza mi sie pisac z komputera.
Ja w ogóle jestem bardzo telefonowa, maile, zakupy online, przelewy, internet, forum, muzyka - wszystko to robie z tel.

Pola ja to zupełnie Twoje przeciwieństwo - telefon tylko do dzwonienia i sms :-D nawet internetu w tel. nie mam i pewnie bym nie potrafiła obsłużyć :-D:-D Taki to dinozaur ze mnie :-D:-D:-D
PRZEPRASZAM :((((
dziewczyny ja pisze z kompa ale chce szybko pisac i dlatego tak wychodzi:(((((sorki.obiecuje poprawe:)

Jest opcja edytuj jak sie pisze z komórki,tylko moderuj sie chyba nazywa. Mi sie ta apka zacina, więc z komórki ale normalnie z przeglądarki korzystam z forum
Mam kryzys, leze i rycze, moje zatkane ucho doprowadza mnie do szału, wszystko mnie wnerwia i w ogóle. Poza tym tego nieszczesnego stołu nam nie wymienili,w niedzielę goście a ja mam stolik z ikea przy kotrym ledwo 6 osób wchodzi na styk, a będzie 16.... Nie mówiąc o tym niewłaściwym stole który leży w kartonach i zajmuje pół przedpokoju
wszystkiego najlepszego dla Olenki:)))))samych radosnych dni:))))
dla Ciebei zdrowka:)mam nazdieje ze urodzinki sie udały:)))jak sprawa ze stołem?

Ja nie ruszyłam jeszcze ubranek choć ponoć mam mieć drugą córkę. Chcę się upewnić by nie było niespodzianek że nagle dziewczynka okaże się chlopcem :-) mąż by się wkurzył bo już się zaczął przyzwyczajać do myśli że same baby będzie mieć w domu ;-) oczywiście tak się śmiejemy bo wiadomo byle zdrowe i oby dobrze wszystko się potoczyło.

Moją córkę coś rozkłada, miała gorączkę 38,3 i nic poza tym. Nie mam pojęcia co to może być. Nie szczepiłam wczoraj na bilansie, nie chodzi do przedszkola. Gdyby chociaż katar, nie wiem co. Ale tu tylko gorączka. Może ząbki bo 5-tki idą. Tyle że nigdy nie miała przy ząbkowaniu takiego stanu. Macie jakiś pomysł?
jak tam corcia? ja tez jeszce nie powyciągałam ubranek corci ,raz mi powiedzieli ze dziewzcynka wiec sie nie nastawiam:sorry2:

Dziewczyny czy wy uważacie na to, na którym boku śpicie albo by nie spać płasko na plecachi :-D
ja spie roznie,staram sie uwazac ale nie zawsze wychodzi,czasami nawet budze sie na brzuchu:confused:

Igor pije Nutramigen, właśniwie to nie mleko, tylko coś o nazwie preparat mlekozastępczy.
mój teraz 8-letni synek to pił i uwielbiał:szok:

:D u mnie piekna pogoda a z samego rana M. Mnie powyzywal od hrabianek ;) nie wiem o co mu chodzilo, ale chyba o to, ze teraz nic w domu nie robie. Nie wiem kiedy do niego dotrze, ze nie robie tego dla przyjemnosci... Pewnie w lipcu... Milej soboty!
jak tak mozna:no:hmmmmmmmmmmmmmm

Dziewczyny wiem że łatwo mówić ale weźcie się za tych chłopów już teraz bo potem przy dziecku będzie jeszcze gorzej ;)

Tak mi się przypomniało że wiele z nas robi remonty i szykuje kąciki dla maleństw.
Czy chcecie stworzyć wątek w którym mogły byśmy się chwalić takimi miejscami lub dzielic się inspiracjami?
jestem za
jestem za

D
Ja po wizycie, bez usg tak jak myślałam, no ale badanie w pożądku, na następną wizytę glukoza :p

Gdzie te czasy kiedy na dwa tygodnie wystarczył mi średniej wielkości plecak... Przy dwójce to juz chyba trzeba będzie samochód na większy wymienić.
:))))))
nooo gzdie gdzie?my z trojeczka to juz w ogole:-D

Dziewczyny jak to jest z tym testem glukozy? Lekarza kazał mi zrobić i podał mi instrukcję: zjeść śniadanie, wypić glukozę i po 1 godzinie iść na badanie. No i zgłupiałam, bo pamiętałam inaczej, tzn. na czczo pierwsze pobranie, wypić glukozę i po godzinie drugie pobranie... Chyba, że coś mylę....
na czczo,na pewno

Jutro za to jedziemy do Łodzi, ja na konferencję, a M. z Ninką w odwiedziny do rodzinki, więc wszyscy zadowoleni :-D
jesli mizna wiedziec to skad jestes?daleko masz do Lodzi?

Ja dziś odwiedzilam sor laryngologiczny i niestety ucha mi nie odetkali, bo mam czekać aż samo sie zrobi, bo było zapalenie środkowego...mam sobie próbować wydmuchac powietrze uchem to może sie odetka....pffff jakbym nie była w ciąży, dali by mi coś, a tak to nie, nie można.... słabo mi sie tam zrobiło, dlugo czekaliśmy w kolejce, dostałam łóżko i ostatnie pół godz czekania spędziłam na lezaco...
I mam odpoczywac.... )
beznazdieja ze musiałas w kolejce stac:szok::no:

Dzisiaj mieliśmy intensywny dzień, pojechaliśmy w góry, wjechalismy kolejką na Skrzyczne i schodzilismy powolutku w dół, mieliśmy w planach na dół tez zjechać od polowy góry ale coś się zagadalismy i przeszliśmy właściwe zejście i w sumie całą trase pokonaliśmy w rekordowym tempie 4h :) ale super było, bardzo mi się już tesknilo za górami. Teraz M. poszedł na zakupy a ja czekam w autku bo już mi się nie chce błądzić między półkami w tesco.
podziwiam,ja bym nie dała rady:no:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
witam niedzielnie:))))

ale dzis piekna pogoda była,WIOSNA po prostu:)))))

wybrałam sie z corcia na krotki spacerek ale juz zadyszki dostaje:confused:po zimie chyba 'wieśniaczki' zapomniały o rowerze biegowym bo znów komentarze były gdzie pedały:no:

aktualnie mam nerwa na męza ze chyba kolacyjka i spac mi pozostaje zeby nerwy sie uspokoiły....

spokojnej nocki:)))

Laleczko ja kupowałam chustę.. 5 lat temu:-D:-D Mam elastyczną firmy Infant - ale widzę, że już ciężko gdziekolwiek je dostać.

Moja wyprawa skończyła się klęską, ale tak czułam, bo od początku wszystko szło nie tak:baffled: Najpierw nie odpalił mi samochód - znowu! 300zł poszło się walić, bo to widocznie co innego wrrr...:angry: Potem okazało się, że hurtownia zamknięta:baffled: Pojechałyśmy do plazy, a tu 5-10-15 mi zamknęli:confused: ok, widzę szyldy tk-maxx - jest! wreszcie w LBNie.. no i dupa, bo od 14.03:dry: Skończyło się smykiem i małymi zakupami na otarcie łez:wściekła/y: Szlag by to...

EDIT:
Michalina! Napisałam PW - odczytaj i daj znać czy wszystko gra!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dobry wieczór! Fajna pogoda dziś była a my cały weekend w domu. Natalka miała gorączkę rano i wieczorem, wczoraj ją przeczyściło a dziś już nie. Ale dałam smecte i inne. Mam nadzieję że jutro nie będzie śladu po gorączce.

Popralam pościel, wszystko super pachnie po suszone na ogrodzie. Uwielbiam!

Ka.wo no właśnie dziwnego wirusa moje maleństwo złapało. Zaczęłam się przekonywać do szczepionki na pneumokoki, teraz na bilansie odmowiłam ale się zastanawiam.

Jagodka bo też zależy jaka pora roku z tymi ubrankami no i warto obejrzeć ceny na innych aukcjach. Ale to pewnie już zrobiłaś.

Malgorzatkar masakra z tym twoim uchem, tylko współczuć. Oby szybko się twoje męki skończyły!

Jutro znów do pracy........ Na samą myśl robi mi się bleeeeee.......
Albo mi blee po karpatce bo ją
zjadłam :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry