reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2014

Wszystkiego najlepszego Dziewczyny!

Ja pospałam do 10:zawstydzona/y: i to ciągiem od 24:laugh2: Mąż mnie nie obudził, grzecznie na dole siedzieli z Klaudią i dali mi pospać. Zrobiłam porządek w jednej z szaf, ułożyłam na półce ubrania Adasia i okazało się, że niecałą półkę to zajęło, więc nie jest tego tak dużo;-) Zmieniłam pościel Klaudii i ogarnęłam trochę salon. Teraz odpoczywam i próbuję sokiem podnieść sobie cukier, bo mi spadł - cholera przez pierwszą połowę ciąży miałam spokój, teraz na pewno będzie gorzej:-( Młody szaleje, na szczęście dziś mam spokój z macicą, leżenie przez dwa dni dało efekt. Muszę jeszcze ogarnąć ubranka do sprzedania, bo się sajgon zrobił lekki. Nie mam kompletnie pomysłu na dzisiejszy obiad..:no:

reklama
Dzień dobry
Wszystkiego najlepszego dziewczyny :)

Mój mąż raczej nie ma problemu z moim zwolnieniem tempa, czasami tylko oznajmia, że on by nie mógł tyle leżeć, ale nie wnikam, czy mówi to złośliwie :rofl2:

My dziś już wyjątkowo po obiedzie: mielone z zamrażarki (jak już robię to duuuużo i mrożę porcje obiadowe) ziemniaki i sałatka typu grecka.

Fajny pomysł z wątkiem kącik dla maleństwa :)

Doti, az mi głupio ze wy juz po obiedzie bo ja dopiero sniadanie zjadłam :)

Ja rowniez jestem za wątkiem "pokoik maluszka".

Miłego dnia kobietki!

Najlepszego Kobietki z okazji święta :-) I udanych imprez Wam życzę :-)
Ja też różnie sypiam - raz prawy, raz lewy bok. Ostatnio nos zatkany i oddychać ciężko, więc spałam prawie na siedząco :sorry:
Stwórzcie, stwórzcie wątek z pokoikami - luuuubię sobie fajne wnętrza pooglądać :-)
Dziewczyny jak to jest z tym testem glukozy? Lekarza kazał mi zrobić i podał mi instrukcję: zjeść śniadanie, wypić glukozę i po 1 godzinie iść na badanie. No i zgłupiałam, bo pamiętałam inaczej, tzn. na czczo pierwsze pobranie, wypić glukozę i po godzinie drugie pobranie... Chyba, że coś mylę....

U mnie na obiad golonka z indyka w kapuście. Szaleje przy sobocie :D
Ja dziękuję Bogu że mąż nie mial podstawiane przez nos. Jak mial 18 lat to rodzice wyjechali za granicę i mu zostawili dom na głowie. Profituje to teraz. Czasem myślę że to ja jestem ten balaganiarz u nas w fomu hehe :)
Haust ja dostałam skiero na glukoze 75g. Mam na czczo zrobic pierwszą a potem po wypiciu, kolejne pobranie po 2h
:/

Wobec tylu głosów za proszę modów o założenie wątku: "Kąciki naszych maleństw: pomysły, zdjęcia, inspiracje"

Ostatnia edycja:
Haust, chyba lekarz cos przekombinował bo krzywa cukrowa powinna byc robiona na czczo. Ja juz miałam to badanie trzy razy i za kazdym razem na czczo.

haust - krzywa cukrowa tylko na czczo. mi lekarka powiedziala ze od dnia wczesniejszego po kolacji zero cukru, nawet soku, kupic glukoze 75g w aptece w proszku i przyjść ze swoim kubeczkiem. mogę ewentualnie sobie wode wziac do popicia.. i sie siedzi 2h.

co do obiadku, któraś pisała o marchewce.. i tak mnie naszło... ugotowałam marchewkę z groszkiem i zasmażka...ale dobre!!!! do tego pieczony kurczak w pomarańczach - taka sobotnia fantazja i ziemniaki pieczone. do tego kurczaka powinna byc inna sałatka niz marchew... ale miałam ochotę :)

I ja do życzeń się dołączam :-*

Położyłam się właśnie by odpocząć bo mnie znów brzuch zaczyna boleć. Natalke przeczyściło tylko raz, a potem trochę narzekała na brzuszek. Udało mi się ją spać położyć bo była marudna, a ciężka nocka za nami.

Faktycznie lekarz coś namieszał bo na czczo się glukoze robi, przynajmniej ja tak robiłam.

Miłego dnia życzę!

reklama
Cześć Dziewczyny, najlepsze życzenia :-D

Wątek z pokoikami - super pomysł, zasypię was inspiracjami jak będę miała chwilkę :-D
Makota - ja też bym kazała mężowi pójść ze mną do lekarza, żeby się nasłuchał :crazy: chyba, że to był niesmaczny żart :baffled:
Małgorzatkar - te twoje uszy to jakaś masakra, do tego teściowa :baffled: trzymam kciuki żeby ten weekend był choć trochę udany :tak:
Katka - zdrówka dla córci, jakieś masakryczne wirusy krążą, wszyscy chorują :baffled:

Jeśli śpię z poduszką to na lewym boku, czasem się przekrcę w nocy na prawo, ale to z poduchą muszę się przestawić, więc wiem kiedy to robię, bo to trzeba trochę jednak przytomnym być, na plecach mi niewygodnie, na brzuchu też :sorry:

Ja dziś od rana byłam na pobraniu krwi, zakupach i jak wróćiliśmy do domu to położyłam się spać na 2h :sorry: lepiej mi idzie sprzątanie niż robienie zakupów, zwalę to w całości na M. :laugh2:
Jutro za to jedziemy do Łodzi, ja na konferencję, a M. z Ninką w odwiedziny do rodzinki, więc wszyscy zadowoleni :-D

Do góry